Jump to content

Вътрешното “Аз” в човека


Recommended Posts

Вътрешното “Аз” в човека

Вътрешното Аз е ТЕМПЕРАМЕНТА!

Беинса Дуно.

Всичко има отношение към човека и го определя като Характер и Темперамент. За всяко запознанство са необходими ред Условия. За да се разберат дадени Условия, да се преценят, трябва да се излезе ВЪН ОТ ТЯХ или да се сменят с други аналогични - ЗАКОН ЗА РАЗБИРАНЕ НА УСЛОВИЯТА!

Беинса Дуно: На изобилно течаща чешма няма кого да срещнеш, но на чешма с малко течаща вода - запознанствата и срещите са сигурни. И хората знаят за водата повече от рибите!!!

ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧОВЕК ЖИВОТА ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ УСЛОВИЯТА - ето затова Бог му е дал, и беден да бъде, и богат да бъде, и всичко да бъде, т. е. В КРАЯ ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СИ БИЛ, ДА НЯМА КАКВО ДА НЕ СИ БИЛ.

СМИСЪЛЪТ Е: Във всяка една ситуация човек сам да преценява, осмисля и осъзнава, за да трупа и да се повдига - за повече учения, умения и опитност!!!

Беинса Дуно: Животът има много форми, но за да ги разбере човек трябва от една в друга да влиза, т. е. да сменя тяхната ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ!!! !!! !!! ЧОВЕКЪТ Е ФОРМА, ЧРЕЗ КОЯТО ЖИВОТЪТ СЕ ПРОЯВЯВА, но има и по-съвършенни форми от човешката. Днес човекът мисли, че щом е форма - живота ще не ще, ще се проявява, сякаш е длъжен. Да ама не. Бъдещата човешка форма ще се различава от днешната, именно по тази причина - челото ще образува ПРАВА ЛИНИЯ БЕЗ НАКЛОН НАЗАД!

ВСЯКА ФОРМА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗУЧАВА, ЗАЩОТО КРИЕ ЗНАНИЕ В СЕБЕ СИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ: СМИСЪЛ ИМАТ САМО ЗНАНИЕТО, СЪЗНАНИЕТО, САМОВЪЗПИТАНИЕТО, УЧЕНИЕТО и СЛУЖЕНЕТО, ОТ КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е ИЗГРАДЕН ЧОВЕКЪТ, ЗА КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е СЪЗДАДЕН, НО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ С ЛЮБОВ, т. е. всеки един да осъзнае чрез знанието и приложението му, че ВСИЧКО Е НЕЗАВЪРШЕН ПРОЦЕС - това означава да въздействуваш възпитателно!!!

ВСИЧКО НЕРАЗБРАНО Е СЛАБО: ВСИЧКО НЕРАЗУМНО Е СЛАБО: ВСИЧКО НЕОСЪЗНАТО Е СЛАБО.

Беинса Дуно: Противоположни на слаб и силен са думите - мек и як!!! От глад и жажда, жаждата е по-силна. Преминава ли човек от едно състояние в друго ожаднява, както оздравяващият огладнява, но почива, докато е болен, а здравият винаги работи; така редуват се почивка, работа, почивка... Гладът е признак, че болния оздравява или ще оздравее, ако взел е мерки. АКО ГЛАДЪТ НЕ ТЕ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ СИ ГЛАДЕН, ОТДАВНА ДА СИ ЗАМИНАЛ ЗА ОНЗИ СВЯТ!!! - такова нещо е гладът. Изчезне ли гладът, ще стане нещо неестествено - ще изчезне и яденето - ти ще спреш да ядеш, НЯМА КАКВО ДА ТЕ ПОДСЕТИ!!! !!! !!! Със задоволяването на гладът идва и доволството: ВСЕКИ НЕДОВОЛЕН ЧОВЕК Е ГЛАДЕН, ВСЕКИ ДОВОЛЕН Е СИТ!!!

Беинса Дуно: Благословия е гладът за Съзнателният -събужда възвишени и благородни желания - тогава човек започва да цени нещата и да ги уважава, да познава и разбираща доосъзнава и приема, но трябва Вяра... Когато храната свържете с Живота, силата у вас ще стане двойна, защото е осъзната - ТОВА Е ЗНАНИЕ!!! !!! !!!

Беинса Дуно: Само гладуващият може да цени храната, а ситият каквото и благо да получи е недоволен, защото не го оценява. МНОГО Е ВАЖНО ЧОВЕК ДА СЕ ХРАНИ С ЦЯЛОТО СИ СЪЩЕСТВО И БЛАГОДАРИ НА БОГА ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ, КАТО НЕ СПИРА ДА МИСЛИ, КАК ХРАНЕНЕТО КАТО ПРОЦЕС, Е СВЪРЗАНО СЪС СЪРЦЕТО, ДУШАТА И СТОМАХА, със забележката: СЛЕД ВСЯКО ХРАНЕНЕ ВСЕКИ РАЗУМЕН ЧОВЕК ТРЯБВА ДА

СВЪРШИ ПОНЕ ЕДНА ДОБРА РАБОТА!!!

Вътрешният смисъл на гладът може да осъзнае само гладувалият с любов и с разбирането, че го прави за повече чистота и изострена чувствителност и вибрационност. Познаващият гладът може да превърне храненето в АКТ СВЕЩЕН, а не в свинщина. Единствен гладът остойностява нещата, оценява ги, разбира, осмисля и осъзнава - така човек открива вътрешният смисъл на целия процес!!! Само след гладът идва това върховно състояние на доволство, наречено “преживяно удоволствие”.

Беинса Дуно: Всичко, което идва преди гладът е дошло по незаконен начин!!! Всичко, което идва след гладът е дошло по законен начин.

Гладувайте за нещата, за да разберете техния смисъл, от там и смисълът на Живота!!! Само гладният изостря сетивата си и ги развива!!! Гладът е главният двигател в света и въпреки това хората искат да го премахнат. Тежко е, когато не се разбира за какво става въпрос!!! Освобождавайте се от гладът като го задоволявате, но не прекалявайте и не пренасищайте!

Беинса Дуно: В органическия свят ГЛАДЪТ прави чудеса. С него Природата най-добре умее да си служи.

Външното образование и вътрешното себевъзпитание не са в състояние да променят и видоизменят човека за по-доброто и по-новото, за Божественото, преди човекът сам да се е насочил в себе си и чрез себе си да заработи усърдно в Духовния свят, но свързано с материалния. Само постигнал всичко в Духовния свят, можеш да излезеш навън за другите и Бога.

ХАРМОНИЯ + СВОБОДА = РЕВОЛЮЦИЯ

СЛОВО + ХАРМОНИЯ = ПРИРОДА

ЗНАНИЕ + ХАРМОНИЯ = МИР

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...