Jump to content

Вътрешното “Аз” в човека


Ани

Recommended Posts

Вътрешното “Аз” в човека

Вътрешното Аз е ТЕМПЕРАМЕНТА!

Беинса Дуно.

Всичко има отношение към човека и го определя като Характер и Темперамент. За всяко запознанство са необходими ред Условия. За да се разберат дадени Условия, да се преценят, трябва да се излезе ВЪН ОТ ТЯХ или да се сменят с други аналогични - ЗАКОН ЗА РАЗБИРАНЕ НА УСЛОВИЯТА!

Беинса Дуно: На изобилно течаща чешма няма кого да срещнеш, но на чешма с малко течаща вода - запознанствата и срещите са сигурни. И хората знаят за водата повече от рибите!!!

ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧОВЕК ЖИВОТА ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ УСЛОВИЯТА - ето затова Бог му е дал, и беден да бъде, и богат да бъде, и всичко да бъде, т. е. В КРАЯ ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СИ БИЛ, ДА НЯМА КАКВО ДА НЕ СИ БИЛ.

СМИСЪЛЪТ Е: Във всяка една ситуация човек сам да преценява, осмисля и осъзнава, за да трупа и да се повдига - за повече учения, умения и опитност!!!

Беинса Дуно: Животът има много форми, но за да ги разбере човек трябва от една в друга да влиза, т. е. да сменя тяхната ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ!!! !!! !!! ЧОВЕКЪТ Е ФОРМА, ЧРЕЗ КОЯТО ЖИВОТЪТ СЕ ПРОЯВЯВА, но има и по-съвършенни форми от човешката. Днес човекът мисли, че щом е форма - живота ще не ще, ще се проявява, сякаш е длъжен. Да ама не. Бъдещата човешка форма ще се различава от днешната, именно по тази причина - челото ще образува ПРАВА ЛИНИЯ БЕЗ НАКЛОН НАЗАД!

ВСЯКА ФОРМА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗУЧАВА, ЗАЩОТО КРИЕ ЗНАНИЕ В СЕБЕ СИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ: СМИСЪЛ ИМАТ САМО ЗНАНИЕТО, СЪЗНАНИЕТО, САМОВЪЗПИТАНИЕТО, УЧЕНИЕТО и СЛУЖЕНЕТО, ОТ КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е ИЗГРАДЕН ЧОВЕКЪТ, ЗА КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е СЪЗДАДЕН, НО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ С ЛЮБОВ, т. е. всеки един да осъзнае чрез знанието и приложението му, че ВСИЧКО Е НЕЗАВЪРШЕН ПРОЦЕС - това означава да въздействуваш възпитателно!!!

ВСИЧКО НЕРАЗБРАНО Е СЛАБО: ВСИЧКО НЕРАЗУМНО Е СЛАБО: ВСИЧКО НЕОСЪЗНАТО Е СЛАБО.

Беинса Дуно: Противоположни на слаб и силен са думите - мек и як!!! От глад и жажда, жаждата е по-силна. Преминава ли човек от едно състояние в друго ожаднява, както оздравяващият огладнява, но почива, докато е болен, а здравият винаги работи; така редуват се почивка, работа, почивка... Гладът е признак, че болния оздравява или ще оздравее, ако взел е мерки. АКО ГЛАДЪТ НЕ ТЕ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ СИ ГЛАДЕН, ОТДАВНА ДА СИ ЗАМИНАЛ ЗА ОНЗИ СВЯТ!!! - такова нещо е гладът. Изчезне ли гладът, ще стане нещо неестествено - ще изчезне и яденето - ти ще спреш да ядеш, НЯМА КАКВО ДА ТЕ ПОДСЕТИ!!! !!! !!! Със задоволяването на гладът идва и доволството: ВСЕКИ НЕДОВОЛЕН ЧОВЕК Е ГЛАДЕН, ВСЕКИ ДОВОЛЕН Е СИТ!!!

Беинса Дуно: Благословия е гладът за Съзнателният -събужда възвишени и благородни желания - тогава човек започва да цени нещата и да ги уважава, да познава и разбираща доосъзнава и приема, но трябва Вяра... Когато храната свържете с Живота, силата у вас ще стане двойна, защото е осъзната - ТОВА Е ЗНАНИЕ!!! !!! !!!

Беинса Дуно: Само гладуващият може да цени храната, а ситият каквото и благо да получи е недоволен, защото не го оценява. МНОГО Е ВАЖНО ЧОВЕК ДА СЕ ХРАНИ С ЦЯЛОТО СИ СЪЩЕСТВО И БЛАГОДАРИ НА БОГА ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ, КАТО НЕ СПИРА ДА МИСЛИ, КАК ХРАНЕНЕТО КАТО ПРОЦЕС, Е СВЪРЗАНО СЪС СЪРЦЕТО, ДУШАТА И СТОМАХА, със забележката: СЛЕД ВСЯКО ХРАНЕНЕ ВСЕКИ РАЗУМЕН ЧОВЕК ТРЯБВА ДА

СВЪРШИ ПОНЕ ЕДНА ДОБРА РАБОТА!!!

Вътрешният смисъл на гладът може да осъзнае само гладувалият с любов и с разбирането, че го прави за повече чистота и изострена чувствителност и вибрационност. Познаващият гладът може да превърне храненето в АКТ СВЕЩЕН, а не в свинщина. Единствен гладът остойностява нещата, оценява ги, разбира, осмисля и осъзнава - така човек открива вътрешният смисъл на целия процес!!! Само след гладът идва това върховно състояние на доволство, наречено “преживяно удоволствие”.

Беинса Дуно: Всичко, което идва преди гладът е дошло по незаконен начин!!! Всичко, което идва след гладът е дошло по законен начин.

Гладувайте за нещата, за да разберете техния смисъл, от там и смисълът на Живота!!! Само гладният изостря сетивата си и ги развива!!! Гладът е главният двигател в света и въпреки това хората искат да го премахнат. Тежко е, когато не се разбира за какво става въпрос!!! Освобождавайте се от гладът като го задоволявате, но не прекалявайте и не пренасищайте!

Беинса Дуно: В органическия свят ГЛАДЪТ прави чудеса. С него Природата най-добре умее да си служи.

Външното образование и вътрешното себевъзпитание не са в състояние да променят и видоизменят човека за по-доброто и по-новото, за Божественото, преди човекът сам да се е насочил в себе си и чрез себе си да заработи усърдно в Духовния свят, но свързано с материалния. Само постигнал всичко в Духовния свят, можеш да излезеш навън за другите и Бога.

ХАРМОНИЯ + СВОБОДА = РЕВОЛЮЦИЯ

СЛОВО + ХАРМОНИЯ = ПРИРОДА

ЗНАНИЕ + ХАРМОНИЯ = МИР

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...