Jump to content

БОГ И ТВОРЕНИЕТО МУ

Ани

Recommended Posts

БОГ И ТВОРЕНИЕТО МУ

Ако Бог нямаше,

нямаше да ни има и нас,

защото там където Го няма,

няма нищо!

Как и защо Бог непрекъснато расте и Творението Му еволюира? - Безкрайните възможности на Отца ни са резултат от всички опитности на всички негови творения, т. е. чрез Всеобщата Индивидуалност на всяка Част от Цялото БОГ СЕ САМОЗАСИЛВА.

Чуйте и не го забравяйте: Бог нищо не може да изненада, сюрпризира, учуди, удиви и смае, защото за всичко е подготвен, всичко е от Него самия, и когато ние затваряме вратите си под носа Му, Той се усмихва и ги отваря отново - без да иска разрешение, без да ни пита, без досада, без да се страхува, без да се сърди или обижда, без да съди - ВЕЧНОСТТА Е КРЪГ! Бог единствен покрива смисъла на израза "АЗ СЪМ АЗ".

Три са Мостовете, които Бог хвърля между нас и себе Си:

- Чудото на Милосърдието: Христос да стане и бъде един от нас.

- Безкрайният Дух вселен във всеки от нас.

- Водача на Тайните е част от Божията Същност.

Три са човешките предимства пред тези на останалия свят:

- САМО ЗА ЧОВЕКА Е ЩАСТИЕТО.

- САМО ЗА НЕГО Е СЪВЪРШЕНСТВОТО.

- САМО ЗА СИНА Е ПОДОБИЕТО И ОБРАЗА БАЩИН.

Бог: Творението Ми е добро и корекции не се налагат.

Ще направя и завърша всичко, което обичам с Мъдростта, която имам. Така онзи, който убива, не руши дивните намерения: всичко си има своята роля по време и място. ВСИЧКО СЪТВОРЕНО ПРОСТО СЪЩЕСТВУВА СЪВЪРШЕНО. Промените са във вашия ум - за място, време и форма, във ограниченото ви мислене. Вашето НЕЗНАНИЕ е на място - то ви дава Стремежа да търсите Началото, Произхода и Съдбата си - а това е ПЪТЯ, т. е. какво следва да правим, какво ни предстои и никога да не чакаме наготово.

Научете: ГОРЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ ТАКИВА КАКВИТО СТЕ СЪТВОРЕНИ В НАЧАЛОТО НА НАЧАЛАТА - СЪВЪРШЕНИ, а в материята това доказвате, че заслужавате!!! !!! !!!

ДОБРО + ЛЮБОВ = КРЪГОВРАТ