Jump to content

БОГ И ЧОВЕКЪТ


Ани
 Share

Recommended Posts

БОГ И ЧОВЕКЪТ

Всичко, което е Той, сме и ние...

Можеш да достигнеш Бог и се докоснеш до Него, но не и до очертанията Му. Границите Му са безкрайни. Светлината Му е толкова ослепителна, че ще ви изглежда като мрак, защото безкрайно могъщо е излъчването Му, каквато безпределна е и Добротата Му, в едно с любовта, милостта и смирението, както и човешкото му предпочитание. Безгранична е сянката на светлината Му, която достига и последната звезда, където и да се намира тя.

Всичко, което Бог е, сме и ние, но сянката на Неговите величави могъщия някак по-бледо и тънко се отразява във всичко и във всички нас. Бог е безсмъртен ОТ САМОСЕБЕ СИ - това е Тайната, която ако ви даде, ще осъзнаете мигом какво означава това „от самосебе си“.

Бог е безграничното, а ние граничното. Бог е безкрайното, а ние крайното. Бог е реалното, а ние сенките. Бог е истинското, а ние илюзиите. Бог е богатството, а ние мизерията. Бог е нетленното, непреходното и вечното, а ние тленното сме, преходното и смъртното. Защо ли! Сами ще се сетите. Бог единствен умее чрез могъществото, величието, славата, мъдростта - да хвърли МОСТ между Себе Си и нас.

Бог предшествува всичко съществувало, съществуващо и било когато и да било.

Защо Бог грешки не допуска? - Защото липсва лошото в Мислите Му. Някои се мъчат водата да му размътят, но който има Мъдростта Три неща не могат да го постигнат - Греха, Страха и Привързаността.

Бог: Искайте Ми Силата, искайте Ми енергията, искайте да ви водя, но само за доброто да е на Цялото. Мислете: "Бог е моята мисъл, моето любящо сърце и моето добро око.".

Не би грешал човекът, ако съумее да взима верните решения със Съзнанието, че е наблюдаван, но като водач, а не като импровизатор, експериментатор или авантюрист. Човекът придаде човешки смисъл на Божието Съвършенство и то не заприлича на нищо. Като бегъл миг от Вечното Сега човекът в сянка стана сянка. В Божественото Сега е и миналото и бъдещото человеческо плюс всичко останало, което се движи в Окръжността на Вечността.

Бог най-малките, най-слабите обича най-много и за тях е готов на всичко, за да се пробудят и завърнат.

Защо грях няма? - Бог е предвидил, че до Опита се стига само чрез Греха, който довежда страданието, което учи и извисява, пробужда и дава. Отклоняването от правия път е начин да се върнеш. Без да си се отклонил, т. е. сбъркал или сгрешил, как ще усетиш сладостта от ПОПРАВКАТА!

Бог въпросите задава, но човек ще им отговаря и това е задължително, и точно така става. Запомни: СЪРЦЕТО ВЪПРОСИ НЯМА!!! Въпросите идват от твоя механизъм - УМЪТ. Бог наредил е, за да стигнеш до Него, три неща да срещаш по пътя си - тръни, мъки и страдания. Бог е процес, прогрес, еволюция. Бог не е събитие - днес Го има, а утре - не. ТВОРЧЕСТВОТО НЕ Е ТРУД, работа, действие, а МНОГОСТРАНЕН ПРОЦЕС!!!

СЛОВО + ЖЕРТВА = ЗАКОНА ЗА МАЛКОТО

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...