Jump to content

БОГ И СЪВЪРШЕНСТВОТО МУ


Ани
 Share

Recommended Posts

БОГ И СЪВЪРШЕНСТВОТО МУ

Ние сме ОТРАЖЕНИЕ

НА БЕЗКРАЙНАТА МНОГОВАРИАНТНОСТ

НА БОГА И НЕГОВО РЕАЛНО ПОКРИТИЕ

НА ВЕЛИКАТА ИДЕЯ „ВЕЧНО

РАЗНООБРАЗИЕ В МНОЖЕСТВОТО“

ЧОВЕШКИЯТ ПЪТ Е ЕДНО ВЕЧНО ЗАВРЪЩАНЕ...

Бог се развива, трупайки опит от нашата несвършеност, но това не е движение, нито работа в смисъла на човешкия труд. БОГ ЕДИНСТВЕНО "РАБОТИ", НО С МИСЪЛТА СИ и в тази мисъл ние сме съвършени още от Сътворението. Всичко наше е Неговото - от знайното до незнайното...

Свръхсекретно и умопомрачително е признанието му: Аз несъвършенството не познавам, но го допуснах в процеса на Еволюцията, защото го споделям. Божията Ми Доброта във всеки ще страда чрез собствените ви страдания, но знайте, че цялото Ми Съвършенство ви обича такива каквито сте, а вие сте прекрасни. Скъсалите с мене ще плачат зад врати и ограничения, защото за Мен врати и ограничения няма. Помнете, че до един ще се завърнете в Добротата ми чрез моята Мъдрост.

Няма мъдрост като Божията Мъдрост - казва Беинса Дуно - само Божията мъдрост е Мъдрост.

Бог: Представете си Съвършенството като окръжност, а Божията Справедливост като МЕЧ от Кристал. Тези две не се движат, но въздействуват. Така всеки сам себе си съди, спомняйки си висящия меч. И двете са неизменни, защото съм записал: НИЩО БЕЗ ПРИЧИНА НЕ СЪМ ИЗВЪРШИЛ.

Бог: Аз държа Пра Първата Причина и нея съм използувал, за да ви има, а не е необходимо вие да я знаете, нито предполагате. Никой това не може. Знаете най-важното - ВСИЧКО ВЪВ ВАШЕТО СЪЩЕСТВУВАНИЕ Е ЦЯЛОСТНО, СЪЩЕСТВЕНО, НЕОБХОДИМО, СЪВЪРШЕННО И ВАЖНО и го има Горе тук в Мен. Всеки сам си е съдията, престъпника, делото и наказанието: СЪВЕСТ ВЛОЖИЛ СЪМ У ВСЕКИ, но с различна степен на Съзнание, според развитието ви. Всеки сам си е съдията, съдбата, съдника и осъдения на всичко самоцелно сторено със или без Разум. Аз не съдя, за да не се цапам и пазя Цялото. Не търсете Моята Справедливост, тя е във вас. Правосъдие, възмездие и справедливост като ПРОВИДЕНИЕ са вградени в механизма ви, който във всеки от вас работи безотказно. Спасение от него няма - то е вашата Съвест, която ми служи предано и вярно. Себе си единствено имаш право да съдиш, но другите не. Съди сам себе си. Съди само себе си. Всеки сам съди себе си. И изразът не е "всеки", а секи, от сек, от едно, от индивидуалността.

Като съвършени вие сте оценени още в началото, когато вработил съм във вас СЪВЪРШЕНСТВОТО, БЕЗСМЪРТИЕТО И ВЕЧНОСТТА - ето ви ПРАВОСЪДИЕТО и неговите Трима слуги. То във всеки е дадено завинаги, неотменно да ви връща във закона.

Бог: Не може да се бяга от Истината, молейки Правосъдие. Не може да се заобиколи човешката отговорност като се пристисква Божията Справедливост, за да ви се спестят болки, болести и страдания. Причината ще намери всеки в себе си, грешката ще открие и ще се поправи. Болката е сигнал къде трябва да се поправите и промените, за да не вредите на Творението. Не мисли, че като ставаш лош, твоята загуба радва спечелилия. Многото е бреме, товар, намалява се подвижността ви, човек се обездвижва и разваля, а точно това е смъртта. Затова не хвърляйте вината за вашата ограниченост, невежество и други подобни на Божията Справедливост и Съвършенство, че не ви се е притекла на помощ или не се е отзовала на вашия повик. Никой не може да я извика, ако е виновен, няма сила за това, вибрацията е ниска и не стига до нея.

Задачата на всеки е: ВСЕКИ САМ СЕБЕ СИ ДА СЪДИ, но ТИХО!!! Никой отвън да не знае какво вътре правите. Така ще си спестите съжалението и доосъждането, които не са ви необходими, дори като съчувствие, защото всяка помощ е ПОДИГРАВКА. САМ ВСИЧКО МОЖЕШ!!!

ТАЙНАТА: ПРОМЯНАТА ВЪВ БОГ Е НЕВЪЗМОЖНА. Горе всички стоите в оригинали и неотразимо изглеждате, няма какво и къде във вас да се пипне - САМ СИ И БОГА, И ПРОБЛЕМА, И ЧОВЕКА, КОЙТО ЩЕ СИ ПОМОГНЕ, т. е. не е нужно никой да викате да ви помага...

Бог: Аз съм за кураж против страха ви, във всеки съм и помагам, но това е доста трудно за обяснение и за разбиране, т. е. не се обяснява, за да не се разбере, а просто това не е възможно - на сегашният етап от развитието си да разберете това. В Моите неизменни предопределения нещо да се промени, в чиято и да е полза, означава от някой друг да се отнеме това, което ти ще получиш, а това е глупаво. НИЩО НЕ ВИ ТРЯБВА, ВСИЧКО СИ ИМАТЕ, САМО ЧЕ НЕ ВИЖДАТЕ ИЛИ НЕ ВЯРВАТЕ!!! ВСИЧКО Е ТОЛКОВА КОЛКОТО Е, А ПРОМЯНАТА ИДВА ОТ ВАС САМИТЕ - слабият губи и го получава точно толкова добрия от другата страна, със същата вибрация, но със обратния знак. Т. е. не е допустимо нещо в нечия полза да бъде за сметка на ощетяването на друг незаслужено. ЩЕ ЧАКАТЕ ОТВЕТНИТЕ ДА ВИ ВЗЕМАТ ИЛИ ДА ВИ ДАДАТ!!!

Бог изпълни дълг на Справедливост като ни сътвори и създаде СЪВЪРШЕНИ в целта Си и ни оправда като ни даде Безсмъртието си. Наш ред е сега да си свършим работа. В този смисъл единственото наказание идващо от Божественото, от Божествеността е: И ЗА НЕГО И ЗА НАС ПОБЕДА НА ПРИЧИНИТЕ, победа над причината за онова, което сме свършили, а това е равно на издигане и самоосъзнаване!!! Така наказанието изглежда като победа и е ПОБЕДА НАД СЕБЕ СИ - най-ценната придобивка за всеки: въздаването на собствената присъда е равно на ПОПРАВИЛ ГРЕШКАТА СИ РАЗУМЕН И СЪЗНАТЕЛЕН ЧОВЕК!!! !!! !!!

Съвършенството е въпрос на време и резултат от вътрешна работа. Вечен живот ще постигнеш в себе си само като непрекъснато се усъвършенствуваш ДУХОВНО до Съвършенството, което беше при Сътворението. Този Вечен Живот Осъзнай, че в тебе е, че го имаш,че е твой, но когато го постигнеш, ще бъде вечно твое притежание.

БО Ин Ра: Ще усетиш Вечността, когато станеш готов да приемеш Вечността й. Всичко е в теб - и Истината, и Пътя, и Животът, и Средствата, и Постиженията, и Помощниците!!!

Съвършенството е неизменно: знае се и Началото и Края на всичко, но нито настъпват или идват, нито започват или свършват, просто те са и са такива каквито са - ИМА ГИ!!! И всичко това не се променя - това не е промяна, а илюзия. Вариации няма. ВСИЧКО Е ЕДНО НЕИЗМЕННО СЕГА!!! !!! !!!

Съвършенството у Бога не се определя от Неговата Справедливост, а от Добротата Му: ТЯ СЕ РАЗЛИВА (като Любовта) НАД ТВОРЕНИЕТО МУ!!!

БУДНОСТ + ДВИЖЕНИЕ = ПОСТОЯННА МЕДИТАЦИЯ

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...