Jump to content

Recommended Posts

1943-1944 година

От книгите: Вечното благо. Новият светилник.

Новото начало. Силите на природата.

Заветът на Любовта. Изворът на доброто

Стомах и търбух са две различни неща. Под търбух разбираме ненаситните желания на човека да яде, да се удоволства. Мястото на тия желания е около слепите очи. Стомахът е огън, в който работят сили за изграждане на материала; той гради, иначе животът би се прекратил.

* * *

Ако всеки ден се печете по половин час на слънце, това може да ви помогне, но да се печете с часове на изкуствени лампи, не разбирам колко може да помогне такава лампа.

* * *

Не посещавай приятеля си кален, мръсен, уморен, тъжен, отчаян. Когато си изпълнен с радост и веселие, сутрин, тогава го посети.

* * *

Молитвата е работа, чрез която се придобива магнетическа сила.

* * *

За много чувствителни към температурните промени: лъжичка по лъжичка по три чаши гореща вода на ден. Водата регулира нервната система.

* * *

Светлината идва от челото, от откритата част на главата. Космите са израснали под влияние на топлината. Започне ли главата да оголява, значи че топлината е изгубена, че е настанала суша, която е изгорила всичко. Оголелият да си казва: „Искам да порасне косата ми“. Ще кажеш и ще повярваш.

* * *

Когато топлината, светлината и силата намалеят, болестите идват.

* * *

Не се обличайте с изкуствени материи. Дрехите да са направени от лен, памук, коноп, вълна и коприна, но естествени.

* * *

Като те нападне болест, опълчи се против нея, тропни й с крак: „Ти знаеш ли кой съм аз - скоро да си вървиш!“.

* * *

Ако заболееш, остави болестта си на Бога, забрави я - не мисли за нея.

* * *

Човек остарява преждевременно, защото разчита на временни неща или уповава на другите. Човек уповава на правата си и светла мисъл.

* * *

Добрият човек е обвит в магнетична дреха, която не пропуща студа. Нямате ли такава дреха, вие треперите от студ, краката ви изстиват.

„Родени от Бога“, ООК , София, 5.1.1944г.

* * *

Ако не дочувате, нарушили сте законите на мъдростта и разумността.

* * *

Чрез стомаха, белия дроб и мозъка човек влиза във връзка с всички светове - с физическия, духовния и божествения светове, така се развива правилно, като придобива повече знания и опитности.

* * *

Изгореното място първо намажете с кисело мляко.

* * *

Земята излиза от тринадесетата сфера, в която е била досега - на изпитания и страдания, на нещастия и мъчнотии. В бъдеще няма да дохождат лоши хора на земята, няма да има условия за тях.

* * *

Носенето на вода от чисти извори обновява и укрепва човешкия организъм.

* * *

Зад всяко цвете стои едно разумно същество, затова не е позволено да се късат. Може в краен случай, и то за лек да се откъсне с позволение от разумното същество.

* * *

Злато има в големи количества в природата, но тя го пази, не го дава на тези, дето не са развили своето обоняние, за да усещат къде е и да го ползват, когато им е нужно. Златото има особено ухание, горе-долу като карамфил мирише.

* * *

Добри часове за събуждане сутрин са: 24 часа; три часа; пет часа и шест. След шест вече не е добре, особено е нехигиенично да се спи около и след изгрева на слънцето.

* * *

Неблагодарността осакатява и преждевременно състарява човека, а благодарността оживява, възраства и подмладява. Хората най-често боледуват от това, че са имали възможност да направят едно добро и не са го направили и от това, че не са благодарни.

* * *

Хвани палеца си, помилвай го и ще получиш отговор на въпроса, който те интересува. Ще милваш пръстите си, ще се отнасяш с тях нежно, няма да ги нараняваш или изгаряш.

* * *

Който иска да бъде здрав, да яде кромид лук суров, непържен. Само болният от гръдни болести може да яде пържен лук като лекарство.

* * *

Дисхармоничните движения разстройват организма, както и развалената храна.

* * *

Излез рано сутрин в зори, изчакай да изгрее слънцето, погледай го около десет секунди и се прибери.

* * *

Еднообразието умъртвява и състарява. Само новото носи живот.

* * *

Чесънът представлява погрешките и слабостите ни.

* * *

Водородът, който влиза в състава на растенията, се различава от водорода в животните, а този водород, който е в животните, се различава от този, който е в хората; и в отделните хора той е различен поотделно.

* * *

Първо себе си ще изучавате. Няма да имате превзети идеи. Ще заемате последното място. Ще бъдете готови да оказвате услуги на всеки, който иска възможното от вас. Онзи, който иска невъзможното, откажете му. Щом някой иска невъзможна работа от вас, кажете: „Аз съм готов да направя услугата, но покажете ми как“. Доброто е възможно да го правите. За злото се изисква гениалност, то е невъзможното. Ако един мисли да убие един човек и мисли, че може да го убие, той се лъже. Ако се опитаме да направим невъзможното, защо да не направим възможното? Щом е невъзможно, не се опитвайте да го правите. Не отлагайте възможното да направите. Най-малката мисъл за услуга дойде ли при вас, направете я.

* * *

Каквото правиш, ще ти го правят. Вие вече сте създали вашия рай. Мислите, като отидете в оня свят, че с венци и музика ще ви посрещнат. Може, но първо пред вас ще изскочат най-малко 200 кокошки да си искат живота. Пред вас ще изскочат 300 агнета да си искат част от краката, плешките, дробовете, дето сте ги яли. Ще изскочат патици, после охлюв, миди ще се наредят, след това дървета, които сте секли, листа, цветя, които сте късали, всичко туй ще иска, ще кряска. Какво ще правите? Ще ви прати Господ да ги задоволите. На цветята, на дърветата, на кокошките, на всичко трябва да върнете живота. Като изкупите това, ще ви повика Господ и ще ви пита: „Как искате да живеете?“ Вие сте си научили урока и ще кажете: „Научих си урока, втори път, като ме пратиш на земята, ще живея както Ти живееш“.

* * *

Всякога считайте, че правата линия е линия, която води към Бога. Правата линия е мярка на божественото.

* * *

Физиономистите не могат точно да четат, понеже има една линия, която минава по средата на човешкото лице и тяло, която не се мени. Като я намери, от нея той трябва да прави своите наблюдения - как се мени лицето, как се менят другите неща, но тази линия остава неизменима винаги. Който вижда тази линия, той е физиономист. Трябва да имате една мярка, с която да мерите нещата. Ако не видите тази линия, няма да имате едно правилно понятие за живота. Всичко се изменя, защото всичко е подложено на същия въздух. Всички дишате същия въздух. В един голям град въздухът е развален. Всичките места първоначално са чисти, но като направят къщи, не са така чисти. Има места, които не са здравословни. Ако живеете в къща и под нея има едно голямо течение, на туй течение не можете да бъдете здрави. Човешкият организъм изисква здраво място. Там, дето тече вода, се образува много електричество, а това електричество действа вредно на човека.

* * *

Говоря на един ученик, изнасям му една погрешка, пък той ми казва: „Не говори, да не чуят другите“. Той ме учи сега. Значи, ако постъпката е добра, аз да говоря, всички да чуят, ако постъпката е лоша, да мълча, никой да не знае. Защо? Всякога трябва да знаят хората за вас - и доброто, и лошото. Защото човек по два начина става велик. И в доброто, и в злото човек е свободен. Той е силен. Само силният човек е добър и свободен. В доброто силата започва и се увеличава, а в злото силата постепенно се намалява. В добрите хора силата расте, а в лошите силата намалява. Силен си да направиш погрешката, по-силен си да поправиш погрешката. Който прави злото и доброто, е по-силен. Досега вие сте направили първо доброто, после злото. Сега ви казвам: „Направете първо злото, после доброто“. Нахокай хубаво един човек, после то извикай на угощение, на-гости го хубаво, купи му един костюм, едни обуща, купи му билет да отиде някъде на разходка. Вие правите обратното. Купите някой подарък, после си го вземете. Първо нахокайте здравата, както знаете обиждайте, но после ще направите доброто така, че той да се учуди и възрадва.

* * *

Ако искаш добър да станеш, яж сладки плодове: череши, сливи, круши, портокали. Ако искаш енергичен да станеш, яж кисели храни, туршии, вишни, лимони. Има сили в света, които образуват киселини. Случи ви се голяма неприятност - това е една киселина. Киселините придават активност.

* * *

Щом се променя температурата, става свиване на капилярните съдове, става едно раздразнение, едно недоволство. Болните хора са много чувствителни, щом се промени времето, щом задуха вятър или завали, нещо става напрегнат с човека. Една промяна е благо за растителното царство, но човек не разбира промяната и си дава свои тьлкувания. Добрият човек упражнява добри влияния върху природата, а пък лошите проводници - лоши влияния.

* * *

Ако ти си неразположен духом, излез из града, намери някой красив човек, намери четири-пет души красиви, зарадвай се, че са красиви, ще се смени твоето състояние.

* * *

Силата на човека зависи от неговия ум, сърце и тяло. Тялото трябва да е много отзивчиво на всички идеи, които произвежда мозъкът. Тялото е силата, която привежда нещата в равновесие, затова мозъкът винаги трябва да е в изправно положение.

За да се подобри кръвообращението, обикнете близките си.

* * *

Мътната вода поврежда, щом влезе в стомаха, става наслояване.

* * *

Щом не искате да се примирите с божествената хармония, теглят ти черта и те задигат.

* * *

Ако показалецът е къс, вие във всичките си мисли мязате на него. Ако е дебел в основата, значи на физическото поле добре си уреждате работите, много не му мислите. Ако е много късичък показалецът, философията е далеч от вас, няма я у вас. „Ще си похапна, ще си почивам. Щом имам къща, конче, ни вица, какво друго ми е нужно?“.

* * *

Тънки устни и потиснати чувства. Дебели устни - необуздани чувства. Тънки, прозрачни уши - слаба енергия.

* * *

Мислите ли хубаво, косите ви ще са хубави.

Косите на човека издават своето рода светлина. Затова не ги разпилявайте, а ги събирайте и горете на високи и чисти места.

* * *

Всеки човек, който иска духовете да бъдат снизходителни към него, ще знаете, че му липсва нещо. Аз не съм за снизхождението.

* * *

Ако носът е дълъг, а лицето тясно, този човек мисли много, но мисълта не е устойчива и чувствата не са устойчиви. Ако носът е къс и широк, това говори за един консервативен човек, не отстъпва лесно. Запънат човек.

* * *

Вашите близки, заминали за онзи свят, не са отвън, за да ги виждате, те са с етерни тела и са вътре у вас, не са отвън. Телата им са етерни, прозрачни, не може да се пречупва слънчевата светлина в етерните тела. И затова остават невидими. Материята има коефициент единица. За да видим един предмет, трябва да се пречупи светлината. Ако тази светлина минава през предмета и не се пречупва, предметът остава невидим.

* * *

Злото е сила в света. Мислите, че то е причина за греха. Но злото слиза в областта на греха, но причините за греха са съвсем други.

* * *

Когато някой е казал нещо лошо за вас или ви е обидил, не го разказвайте, даже и на себе си не го разказвайте. Ще мълчите.

* * *

Ако изпълняваме волята Божия, ние всички сме братя и сестри. Ако не я изпълняваме, не сме възстановили още братството в света.

* * *

Който не ви обича, нищо не му казвайте. На онзи, който не ви обича, никакви тайни не му разказвайте. Нито му говорете за любовта, нито за мъдростта, за свещени работи, за Бога, за истината, за милосърдието, за кротостта, не говорете. Говорете му за ниви, за лук, за къщи, за аероплани, леки коли, за шапки, за обуща, дори може да си намажете устата с червило, говорете му за боядисване на яйца, за козунаци, за дрехи, за баници, за масълце, за кокошки.

* * *

На земята всичките работи са приключване на известни сметки.

* * *

В изпълнението волята Божия седи здравето на човешкото тяло.

* * *

Лицето е, което говори за историята и развитието на човека.

* * *

Питат ме: „Като отида в онзи свят, какъв ще бъда?“ Какъв ще бъде? Когато една муха влезе в човешкия свят, какво ще стане? Муха ще си остане.

* ' * *

Хората на Любовта, ако имаш късмет да ги срещнеш, лекуват. Няма болест, която те да не лекуват. Само като те срещнат, лекуват.

* * *

Добър човек е всеки, който изпълнява волята Божия на земята. Всеки, който не изпълнява волята Божия, боледува и страда.

* * *

Считайте, че каквото човек прави, има право да го прави. В яденето е всичкото нещастие.

* * *

За да си отпочинете, отпуснете ръцете си настрана, и спокойно състояние на мускулите. Човек е динамо, през което протичат много и различни сили. Да се отпуснат всички мускули. Това отпускане може винаги да стане, дали в движение, дали седнал, няма значение. Да отпочинеш, това значи да канализираш силите на своя организъм така, че те да протичат хармонично, плавно, без насилие и напрежение.

* * *

Липсата на вода в организма прави човека нервен, сух, раздразнителен. На нервния препоръчвам да пие гореща вода на глътки, лъжичка по лъжичка по 2-3 чаши. Ако няма в момента условия за топла, да пие студена вода. Сприхавият харчи много енергия.

* * *

Ако си в общество между много хора, ще ядеш; когато си сам, ще постиш. Когато ходиш на работа, ще ядеш, когато си почиваш, ще постиш.

* * *

Животното понякога е като малка колибка, в която временно влиза да живее някоя човешка душа, която си е заминала. Каквото е планинската хижа за туриста, такова нещо е животното за някоя заминала душа.

* * *

Кожата трябва да се чисти и отвън, и отвътре.

* * *

Хъркането говори за неправилно дишане. Който не диша правилно, той и не мисли добре и правилно.

* * *

От сърдечния и умствен живот на майката по време на бременност зависи бъдещето на детето.

* * *

Обикновеният човек се преражда на всеки 45 години. Ако той слиза на земята да се учи, разумните същества му определят в кое семейство да се роди - няма свободен избор. Ако идва на земята съзнателно, да помага на хората, има избор да се роди където иска. Колкото по-напреднал е в развитието си, толкова по-голяма свобода има при слизането на земята. Гениалните хора и светиите идват рядко на земята. Великите Учители идват на земята през всеки две хиляди години.

* * *

Само онзи става въртоглав, който няма любов в себе си.

* * *

Опитайте се да завъртите главата на праведния, да видите дали ще успеете.

* * *

Въздухът е носител на божествена топлина, чрез която се изявява животът.

* * *

Елементарно хигиенично правило е всеки ден по три пъти - сутрин, на обяд и вечер, преди ядене, да изпиваш по една чаша чиста, гореща вода, това е вътрешна необходима баня.

* * *

Светлината взема участие в преустройството на човешкия организъм. Както съществува твърда инертна материя, така има и въздухообразна инертна материя. Азотът е инертен газ, който трябва да се преработи.

* * *

Щом напуснеш физическия свят и влезеш в духовния, пак ще възприемаш светлина, въздух, вода и храна, само че в много по-висока гама. Ще дишаш там етер, а не въздух, защото там с етерно тяло ще живееш.

* * *

Словото Божие представлява още и плодовете на дървото на живота. С тези плодове се хранете, за да придобийте вечен живот.

* * *

Който посреща страданието с радост, ще живее дълго. Момък, който остане верен на любовта си, ще живее дълго. Човек, който не смесва храните, ще живее дълго.

* * *

Между обувката и крака трябва да има празно пространство поне половин милиметър, токът да не е по-висок от 3-4 сантиметра.

* * *

Когато се усилва вярата, човек има повече светлина в лицето и очите си. Истинската вяра прави лицето живо, изразително.

* * *

Ние никак не пазим себе си. Оставяме разни влияния да ни действат отвън и така най-хубавото в нас да се нарушава. Да пазим ума, сърцето и душата си като безценни инструменти, да не ги излагаме на поругание, да не учим криви работи, да не правим зло, да не мислим за когото и да е лошо.

* * *

По никой начин, за нищо на света да не осакатяваме или вредим на ума, сърцето и душата си.

* * *

Храната, въздухът и светлината, които приемате - това е Божията Любов. Животът, който тече у вас, това е Божията Любов.

* * *

Съветвам здравият да отива всеки месец на лекар да го преглежда, а болният да отива мислено непрестанно при Бога да се лекува. Единственият, който може да помогне на болния, е Бог.

* * *

Всеки здрав човек, който живее в съгласие с Божиите закони, може да лекува. Колко от сегашните лекари, като хванат само ръката на болния, могат да го излекуват? Това може да го направи онзи лекар, който е роден за лекар, който е здрав и е свързан с Бога. От него изтича жизнена, магнетична сила.

* * *

Съвременният човек работи прекомерно, за да се осигурява с дрехи, вещи, имоти и т.н. Днес голям процент от хората умират от преяждане и пресищане, от бездействие, а и от прекомерен труд. Така се изтощават много бързо. Досега не съм срещнал човек, който да е доволен и благодарен на това, което има в момента.

* * *

Човек е направен от най-хубава пръст, частиците на която са издръжливи и трайни. Впоследствие, кога го човек сгреши, изгуби своята чистота и трайност. Така се подадоха различни болести и тумори, от които човечеството страда. Болестите са резултат на отслабване на Любовта, Мъдростта, Правдата, Истината и Добродетелта.

* * *

Възприемайте повече енергия от слънцето, ако искате да бъдете жизнерадостни. Радвайте се на изгряващото слънце, то е, което създава благата.

* * *

Божият Дух, като жива енергия, слиза отгоре и действа върху човешката душа. Мощна е неговата енергия. Тя повдига угнетения, оздравява болния.

* * *

Съветвам едного да прави по шест вдишки, шест задържания и шест издишки. А той пита, не може ли с по-малко. Друг пък иска с повече. И двамата не разбират, че моят съвет е според случая. Вземам числото шест - като число на Венера, да смекчи нещата - всичко да става по пътя на най-малкото съпротивление. При любовта нещата стават с най-малко разноски.

* * *

Главите могат да се осветяват не само чрез очите ви, но и чрез най-горната част на главата. Човек е на прав път, когато започне да приема светлината и от най-горната част на главата, от центъра - любов към Бога.

* * *

Парите не носят здраве, но диамантът допринася нещо за здравето ви.

* * *

Клетките на тялото се размножават по законите на Любовта, Мъдростта, Истината и Свободата. По този начин клетките на едни удове минават в други; след години клетките на краката се качват в мозъка, а мозъчните ще слязат в краката. Обмяната на веществата и смяната на службите в организма е неизменен природен процес.

* * *

Ако не обичаме Бога, няма да живеем дълго.

* * *

Как да се справим с недоволството? Ще направите връзка със светлината, защото Бог е светлина. Ще направите връзка с въздуха, защото диханието на Бога е във въздуха. Ще направите връзка с водата, защото тя е носителка на живота. Ще направите връзка с хляба, защото е казано: „Аз съм живият хляб, слязъл от небето“. Живият хляб е Бог, чистият въздух, водата, светлината - е Бог. Няма по-хранително нещо от хляба, по-чисто от водата, по-приятно от въздуха, по-красиво от светлината. Приятно е да ходиш в светлина.

* * *

Знаете ли каква сила се влива в човека, когато реши доброволно да изпълни Божията воля!

* * *

Чистата роена капка носи благословение.

* * *

Когато слънцето грее, не стойте вътре, на затворено, излезте вън, използвайте лъчите му.

* * *

Не чакайте друг да ви готви. Сами си приготвяйте яденето.

* * *

В брашното трябва да има малко трици, тогава е по хранителен хлябът.

* * *

Да ядеш много мед е опасно, ще се разболееш, съвсем малко да ядеш е хубаво, но никак да не ядеш, не е хубаво.

* * *

Умственото тяло е безсмъртно.

* * *

Не само съзнанието трябва да се измени, но и материята, от която са направени телата на хората.

* * *

От светлината излиза приятно ухание.

* * *

Причината за греха е неразбраната полова дейност, крайното користолюбие и алчността - било към ядене, било към друго нещо. Грехът води към смъртта, той е подобен на опасните микроби.

* * *

Щом се събудиш, казвай си: „Ще се подмладя“. Вечер, преди да заспиш, пак си кажи: „Утре ще се събудя с десет години по-млад“.

* * *

В океаните, в моретата, в земята има доста злато. Ако си учен, ще го намериш.

* * *

Оголява ли главата, умът взема надмощие над сърцето. Крайно активните хора рано оголяват.

* * *

В тридесет и третата си година човек влиза съзнателно или несъзнателно в по-духовен живот, уравновесява се вътрешно.

* * *

Молитвата повишава вибрациите на човешката аура, а чрез това човек става неуязвим за по-нисшите околни влияния.

Когато в сърцето има натрупани непостигнати желания, те не могат да се асимилират и се създават астрални токсини. Същото става и когато човек не реализира свои мисли, свои идеи, тогава се образуват ментални токсини. Тези токсини са първото условие за образуването на микробите.

* * *

Когато смущенията са от чувствен характер, те засягат черния дроб, белия дроб и кръвоносните съдове.

* * *

Стягането на гласа се дължи на дисхармония в чувствата. Тежест в стомаха се дължи на дисхармония в постъпките.

* * *

Повишат ли се вибрациите на организма, той оздравява.

* * *

Когато вдишвате и издишвате въздух, изговаряйте си по една формула или молитва. Това усилва възприемателната способност на човека към скритите сили във въздуха.

* * *

Гениалният човек има високоорганизирано тяло, за да може да издържи на голямото напрежение на силите, които ще се проявят чрез него.

* * *

Паметта отслабва поради натрупване на стари идеи в ума. Хората се страхуват като как ще изкарат старшите си - това е една много стара идея.

* * *

Щом живееш в любовта, ти си ограден, лоши мисли не могат да проникнат в тебе.

* * *

Когато човек не може да даде правилен израз на духовните сили в себе си, непременно ще огрубее.

* * *

Някога питате: „Защо ли ми дойде това до главата?“. Защото сте го пожелали.

* * *

Разрешаването на великите задачи на живота иска голяма концентрация на мисълта.

* * *

Ако искате да влезете във връзка със съществата от невидимия свят, трябва да събудите духовните си сетива. Засега човек има развити пет сетива. За в бъдеще ще се развият още седем сетива, а за още по-далечно бъдеще сетивата ще станат общо 49 (четиридесет и девет), а за още по-далечно бъдеще те ще станат безбройни.

* * *

Всяко насилие спрямо когото и да е, е насилие спрямо Бога, спрямо божествения Дух.

* * *

Когато душите на убитите отидат в астралния свят, създават условия за нервни заболявания и разстройства у хората.

* * *

Ще кажете, че убивате разбойника, понеже е опасен за обществото. Вие не знаете, че когато е безплътен, той става по-опасен, отколкото когато е бил в плът. Тогава той се движи между слабохарактерните хора и им внушава мисли и чувства за отмъщение.

* * *

В ранна пролет наблюдавайте виолетовия цвят на планинските склонове. Това е прилив на прана, това е краската на праната.

* * *

Планинските върхове са свързани с вътрешни земни сили и космически сили; същевременно те са помпи, които изтеглят нечистотиите. Ако сте неразположени, качвайте се на високи върхове, за да се ободрите.

* * *

Витоша е била по-висока, отколкото е сега.

Има идеи и мисли, които се проявяват на височина 3000 м. Други се проявяват на височина 4000 м. и т. н.

* * *

Всички духовни центрове на Рила, Алпите, Хималаите и други планини са свързани.

* * *

Отпреди хиляди години разумните, напредналите същества са знаели, че в недрата на планините има такива библиотеки, за които хората хабер нямат.

* * *

Рупите са най-свещените места на Рила - там има окултна школа, тайна школа. Мястото от Бели Искър до Рупите и местността Скакавците е светилището на Рила. В Рила се намира най-старата школа. От Хималаите идват да се учат на Рила. И в Алпите има школа, но посветените от Хималаите идват в по-старата школа да се учат. Съществата, които живеят по тези планини, са в етерни тела. В Рила са складирани знанията на вековете.

* * *

Тези духовни центрове на планините работят за новата култура, която сега се създава.

* * *

Човек при смъртта си оставя материалния мозък на земята, а взема със себе си етерния. Етерният мозък е, който организира материята.

* * *

Нашите хубави мисли към заминалите - това е храна за тях. Соковете, които самите мисли и чувства съдържат, ги хранят.

* * *

Един заминал човек в другия свят може да се вселява в някого за една година, в други - за две години, понякога може за няколко часа само да се прояви чрез някого.

* * *

Светът е пълен с ненапреднали души от онзи свят, които имат нужда от просветление, затова посещават духовни събрания и сега около вас има такива изостанали души, които искат да им помагате, а има и такива, които не знаят, че са заминали.

* * *

Някои по-висши същества знаят законите на природата, могат да сгъстяват и разредяват материята на своето тяло и да се пренасят където си искат.

* * *

Когато те излъжат, недей го разправя никъде, защото като повтаряш, така се опетняваш.

* * *

Идеята за частната собственост може да задуши човека. Умът, сърцето, душата и духът са притежанието и нищо друго.

* * *

Всички стари форми ще се разрушат. Хората няма да забележат как ще израснат, как ще станат нови хора, с нови разбирания.

* * *

Сега се изработват нови органи. Вълната, която идва, ще повдигне не само нас на по-висока степен, но и всички минерали, растения, животни. Онези, които не подеме, ще останат за бъдещето, при друга вълна.

* * *

Възвишените същества използват енергиите, т.е. огъня на вашия мозък, за работа. Когато вие се силите да обичате, възвишените същества използват тази енергия за работа.

* * *

Геният е колективно същество - в него са се вселили разумни същества и работят.

* * *

Белият зюмбюл е символ на щедрост. Карамфилът е символ на здраве. Розата дава мекота. Лалето учи човека на правилата на даването - колко и как да даваш. Който иска да бъде силен, нека възприема лилавата краска.

* * *

Нервните хора да гледат зелената трева. Чрез цветовете човек може да се обнови.

* * *

Сърцето представлява музикалния тон ДО. Дихателната система - тона РЕ. Черният дроб - МИ. Бъбреците - ФА. Далакът - СОЛ. Жлъчката - ЛА. Храносмилателната система - СИ.

* * *

Първото условие за подмладяване е да имате връзка с Бога. Светлата мисъл е второто условие за подмладяване.

* * *

Латинската раса е дала формите, а славянската ще даде съдържанието.

* * *

Ангелите са от друга еволюция и никога не са били като нас тежки, тромави, плътни, бавни като нас хората. Те възприемат знания без физически мозък и сетива.

* * *

Душата принадлежи на висши светове, за които хабер нямаме, и с нищо не може да бъде премерена и видяна.

* * *

Словото работи в нас и в цялата природа и внася навсякъде живот. Щом сте във връзка с цялото, щом мислите за Словото, ще се образуват хормоните, носители на творческата мощ на това Слово и ще се подмладите.

* * *

Световете един друг се проникват. Етерът прониква във въздуха. Това, което прониква, то владее. По-малкото живее в по-голямото. Голямото го обгръща. Етерът има четири състояния. Различен е на различни места, не е еднороден. Слънцата са центрове на етерните енергии. Налягането на етера образува слънцата. Където има слънца, налягането на етера е най-голямо. Етерът, като наляга, образуват се слънчевите системи в безконечното пространство. Налягането на етера не е навсякъде еднакво.

* * *

Човек не трябва да изрича груби думи, нито да храни груби чувства, понеже Любовта се отдалечава от човека и той остава сам. Черната ложа иска да тури хората в стълкновение с божествения свят, за да ги осакати. Дошло е време черната ложа да се оттегли и бялата ложа да вземе надмощие.

* * *

Като поискате от Бога нещо, чакайте, без да плачете. Той ще ви даде това, което искате.

* * *

Всичко, каквото идва до главата ти, идва за добро.

* * *

На Скакавците и Рупите живеят невидими за хората, възвишени същества. Почнат ли хората много да посещават тези места, тези същества ще се оттеглят. Ако там отиде неподготвен или лош човек, може да пострада от силните вибрации.

* * *

Гордостта предшества падането.

* * *

Народите се прераждат, както и отделният човек. Старите народи - финикийци, картагенци, гърци, римляни, и сега живеят.

* * *

Шестата раса ще бъде светеща. От нея ще излиза светлина. Сега човек прави добро по отражение. За в бъдеще доброто естествено ще се излъчва от човека, както светлината от Източника.

* * *

Слънчевите петна са врати, през които излизат съществата от слънцето и се връщат.

* * *

Христос послужи нещо като трансформатор, трябваше да се справи със злото в света, да го превърне, да изсмуче всички отрови на злото. Като се проля кръвта му на кръста, Христос внесе своя живот в света. Неговият живот подкваси целия живот на земята. На един стар човек, като му влеят млада кръв, той се обновява. Това не може да стане изведнъж. Трябва време, за да се прояви това действие на Христа.

* * *

Една мисъл е права, която засяга цялото човечество. Тогава, каквото правите за човечеството, Бог го благославя.

* * *

Когато мисълта е нечиста, нечистотата е препятствие. През човека не може да се прояви любовта. Когато човек проявява любовта, имало е момент на нечистота на съзнанието. За една хилядна от секундата човек е схванал и възприел любовта. Когато става прекъсване на любовта, има облаци, има препятствия. Това е именно грехът. Когато човек е в деня - обича; когато е в нощта, не обича. Обаче, ако човек излезе от света на промените, няма да има прекъсване на Любовта.

* * *

Когато човек боледува, има да дължи на някое същество. Като боледува, той му се изплаща. Обаче, ако се обърне към Бога и му се помоли, Бог може да дойде да заплати за тебе и да те освободи, ти оздравяваш.

* * *

Ако се новороди човек, ще бъде като Йова, комуто всичко се възвърна.

* * *

Старите възгледи състаряват човека. Ще ги оставите, за да се подмладите.

* * *

Опасно е да говориш за хората лошо. Едва едно на по е вярно от онова лошото, което мислиш за хората.

* * *

Като прощавате, кармичната връзка се скъсва. Като не прощавате и се противите, кармата продължава.

* * *

Болният постоянно - денем и нощем, трябва да моли.

Щом се образува връзка с божествения свят, болестта си отива.

* * *

Ще размишлявате за Бога, за Христа, за възвишеното за да придобивате сила.

* * *

Ако се молим за болен, и ако молитвата ви не е механическа, а чиста, съсредоточена, той ще оздравее.

* * *

Бог в нас и ние в Него, всичко можем да направим.

* * *

Когато човек се моли, известни сили влизат в действие и работят за болния.

* * *

При молитва човек излиза с по-висшите си тела, а по-нисшите остават на земята. Астралното тяло остава на земята при физическото и само се разширява, а умственото и при-чинното тела излизат, става един вид излъчване.

* * *

Нашите хубави мисли са нещо като проводници на Божия Дух. Бог изпраща Духа Си чрез нас, това са хубавите и светли мисли. Като изпращаме добрите мисли и чувства в пространствата, те се посаждат. Има същества от невидимия свят, които посрещат тези мисли и ги използват за градеж на нещо хубаво в хората. Тези мисли са за будните души, те ще ги приемат и използват. Не се губят мислите. Светлината им отива по всички направления.

* * *

Болният, като благодари, болестта си отива.

Това, за което благодарите, се топи, намалява се, най-после от него нищо не остава.

* * *

Недоволството е нещо като проказа на съзнанието. Недоволството отваря вратата на всички лоши мисли и чувства.

* * *

При медиумите тялото е слабо свързано с жизненото тяло и затова позволява, или по-скоро привлича, да влизат, да се материализират в него духове, същества от астрала, а затова те вземат енергия от медиума и затова медиумът след сеанс се чувства много изтощен. Ще дойде ден, когато жизненото тяло ще може свободно да се измъква от физическото тяло, от лявата страна на физическото тяло, от далака.

Етерният двойник на далака прави редица преобразувания на жизнената сила на слънцето, което ни заобикаля, така светлината става в края на краищата светлорозова, но много светлорозова, леко към виолетово, и този цвят се разпростира чрез нервите навсякъде по физическото тяло. В такава светлорозова светлина е потопен Христос.

* * *

Ако се обръща внимание само на физическата храна за физическото тяло и само хигиената се спазва за физическото тяло, тогава другите тела няма да се развиват, ще гладуват.

* * *

Христос имаше и 12-те си тела съвършено развити.

* * *

Колкото повече твърди вещества са налепени по ставите и в кръвоносните съдове, толкова по-бързо настава смъртта

* * *

Ако един крайник се ампутира, това не може да не се отрази на другите тела.

Един орган боледува, боледува същият орган и в другите тела.

* * *

Най-великият Дух на земята, на Вселената е Христос. Не е имало случай, когато човек е в отчаяние, в безизходица, болен от тежка болест, да се е обърнал към този велик Дух за помощ, и да не му е помогнато.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...