Jump to content

Идването на шестата раса


Recommended Posts

ИДВАНЕТО НА ШЕСТАТА РАСА

НОВАТА ЕПОХА НА ЗЕМЯТА

Един ученик запитал Мировия си Учител:

— Колко вида съзнания има?

— Самосъзнание, съзнание, подсъзнание и свръхсъзнание. Съзнание имат животните и децата. То е процес, при който се регистрират или отпечатват само фактите. Самосъзнанието свързва фактите и намира причините. Когато е развито, то намира причините на страданията и начините, по които могат да се премахнат.

Подсъзнанието е Божествен склад за онова, което е придобито. А свръхсъзнанието това е християнският рай, който завършва нещата.

В Божествения свят душата представлява женския принцип, а Духът - мъжкия. Душата представлява Любовта, Духът - мъдростта, светлината, знанието, силата. Науката върви с голяма бързина, а прогресът върви с бързината на охлюв.

— Що е смъртта?

— Смъртта е преминаване на живота от един свят в друг. Страданията представляват сенките на живота. Колкото е по-силно слънцето (Христос), толкова е по-малко страданието. Говоря символично.

Сегашният живот е най-добрият за човек, който може разумно да използува добрите условия, които ни дава природата, но има хора, които още не са духовно пробудени. Те трябва да се пробудят. Тогава ще могат да ги използуват.

Иде нова епоха. Преобразованието на света ще стане от Божествения свят. Иде нещо ново от Божествения свят. Скоро ще дойде. С идването на шестата раса промяната ще настъпи във всяко отношение: социално, икономическо, политическо, просветно.

Великите хора са пратени от другия свят, за да ръководят хората на земята.

В шестата раса на всеки човек ще се даде възможност да прояви своите способности. Представители от шестата раса има вече у разни народи. Те ще бъдат господари и на смъртта...

Всички добри хора трябва да се организират и включат в нея.

Славяните са дойката на шестата раса.

БЕЛЕЗИТЕ, ПО КОИТО ЩЕ ПОЗНАЕМ ИДВАНЕТО НА НОВАТА КУЛТУРА

Веднъж гости от славянски страни посетиха Учителя Беинса Дуно и разговаряха с него. Учителя каза:

— Корабът може да плава свободно, само когато има вода.

За да дойде свободата, е нужно изобилие.

Съвременните хора трябва да разбират какво нещо е Любовта, какво нещо е животът, какво нещо е Истината. Сега те имат смътни понятия за тях. Не по липса на добра воля, но нямат разбиране.

Всеки има идеята да пее или свири, но като дойде да направи това, не може. Та сега от нас се иска прилагане.

Никога в историята на човечеството не е имало такива грамадни усилия, такова съзнание, както сега.

Новата култура носи светлина в съзнанието на младите. Новият живот трябва да създаде новите форми, чрез които да се изрази.

Настъпващата култура седи в това: правото за свобода да бъде достояние на всички хора и народи. Всички народи в света са органи на Божествения организъм. И всеки орган има своето предназначение. Славяните имат предназначението да бъдат носители на новата култура на братството.

Някой иска свободата. Когато мечките искат свобода, тя е само меча свобода. Когато вълците искат братство, то е само вълчо братство. Ние искаме братство, основано на Божествената Любов, на Божествената Мъдрост, на Божествената Истина. Не братство на вълци и мечки, а братство на всички народи.

Сегашното младо поколение иде, за да реализира Любовта, от която истинският живот произтича. Младите хора имат една черта, която показва, че те са носители на нова култура. Известни белези на техния череп показват това.

НОВАТА СРЕДА

Веднъж на Рила седяхме с Учителя Беинса Дуно на брега на второто езеро и гледахме как рибите скачаха над водата. Учителя каза:

— Рибата може да живее между хората, но необходимо е да си създаде дробове. Ще трябва да мине през няколко фази, за да стане човек. И хората от живота във въздуха ще минат в по-висша фаза, ще се научат да живеят в етера.

Червеите излязоха от земята и станаха пеперуди.

И човек трябва да си изработи нови органи, за да може да възприема силите на етера.

Чрез дишане с дробовете човек не може да възприема етера.

Чрез Любовта човек си създава органи, за да може да диша етер.

Защо човек трябва да люби?

За да си създаде дихателни органи за възприемане на етера.

Рибите, които се научиха да живеят във въздуха, станаха птици. Ние трябва да се учим да живеем в етера.

Къде е разумният свят? Той е тук, около нас. Около вас са и разумните същества. Ако ви се отворят очите, ще видите, че сте заобиколени с напреднали същества. Какво трябва да направите, за да ви се отворят очите? Докога ще стоите с превръзка на очите? Докато дойде Любовта. Тя ще ви отвори очите.

Който иска да влезе в свят по-висок от този, трябва да влезе в света на Любовта! Щом Любовта влезе в сърцето ви и светлината в ума ви, всички ще прогледнете.

ЗА СЛАВЯНСТВОТО И БОГОМИЛИТЕ

Човекът е орган от Божествения организъм. Всеки човек поотделно изпълнява строго определена функция. Може и да не съзнава това. Всичко хора са свързани един с друг. Затова хората са ограничени. Тяхното положение прилича на положението на частите в сложния часовников механизъм. Всеки един представя по едно колелце, което със зъбците си движи други и т.н.

Същото се отнася за народите, които са удове на един велик организъм и затова преди всичко трябва да се освободят от националния си шовинизъм и да се стремят да служат на Бога. Всеки народ си има своето предназначение и щом е верен на него, ще има успех.

Славяните — народите, говорещи славянски езици — се делят на три групи: източни (руси, украинци, белоруси), западни (поляци, кашуби, чехи, словаци, лужичани) и южни (българи, сърби, хървати, словенци, македонци, черногорци и босненци). Мисията на славянството е да облагороди петата раса и да подпомогне идването на шестата раса.

„Славяните въобще се отличават със силно развито религиозно чувство. Никои други народи, освен евреите, не са имали такова религиозно чувство. В религиозното чувство на славяните няма користолюбие. Обаче у българите религиозното чувство е недоразвито, то е потенциално. Българинът е твърд, има съвест, морал, справедливост, има хубави заложби, които трябва да се развият.“

„Българина, за да го познаете, трябва да го освободите от външните обвивки. Изобщо българинът тепърва ще се развива.“

„У българите има една черта: когато отидеш при него и му говориш, той гледа, плащат ли ти или не. Щом не ти плащат, тогава казва: „Има нещо хубаво тук!“, но по-добре „Пари ми дай, акъл си имам“.“

„Повдигането на българския народ зависи изключително от духовно издигнатите му хора. Ако те дружно заработят за него и той ще се повдига. Ако не заработят, други ще свършат неговата работа, но за това вие колективно ще бъдете отговорни пред невидимия свят за неизпълнение на своята длъжност.“

„В душата на българина трябва да има четири качества: да бъде честен, добър, справедлив и умен. В него трябва да прониква Божията Любов и той да каже: „Ще изпълня Твоята воля, Господи!“

„Българите са водили досега 150 войни, но все не им е вървяло. У славяните победата трябва да дойде отвътре. Отвътре трябва да дойде доброто, разширението.“

„Славяните имат важна мисия. Никога такава голяма маса от 240 милиона хора и повече не са били събрани на едно място за една мисия.

Славянството ще бъде ковачницата на новата култура. Там вече работят силите на прогреса. Там се натрупва материалът и ще дойдат онези, които ще използуват натрупаните материали и ще изградят новото.“

„Славянската раса ще бъде жизненият център на новата култура. Това ще бъде в първо време. А след това ще дойде шестата раса.“

„У всички славянски народи ще се въплътят напреднали души. И това е вече почнало.“

„Славяните сега, с изключение на българите, преживяват железния си век. Затова са сегашните изпитания в разните славянски народи. Като изтече той, иде нещо добро за славяните. Към края на двадесетия век славянството ще излезе от железния век и ще навлезе в златния век на своята история. Единственият народ, който се намира сега в златния век, това са българите. Затова те помагат на другите народи. Когато дойдат в железният век, другите ще им помагат.“

„Златният век е почнал в България, когато Бялото Братство е почнало да работи в тая страна. Богомилите едно време от България разпространиха учението си на запад. И сега това движение от България ще се пренесе в другите славянски народи и навсякъде.“

„Зазоряването на златния век у славяните ще дойде по-рано, след 25 години, както пролетта идва понякога по-рано, отколкото друг път. Топлото течение иде.“

„Сега искат отново да изгонят правнуците на богомилите. Казвам: трябва да знаете, че зад нас е цялото небе.

Ако българският народ приеме учението на днешните богомили, ще стане велик народ. Ако го отхвърли, ще пропадне.

Ако искат да ги изгонят, от България нищо няма да остане.

Ако българският народ ги приеме като добре дошли, всичко ще му върви добре. Иначе на зле ще му върви. Ако той приеме това учение, ще напредне. Не го ли приеме, ще плаща контрибуции.“

„Тия изпитания, през които минават славянските народи, ще родят нещо хубаво в тях. Те постепенно ще дойдат до Любовта, ще свършат с Любовта.“

Беинса Дуно

Другояче щеше да протече историята на българите, ако не бяха прогонили богомилите от България.

Това религиозно учение, което се е появило в България в X век срещу гръкофилството и крепостничеството е било основано от Боян Мага — втори син на цар Симеон и разпространено от неговия пръв помощник поп Богомил — първи съветник на дядо му цар Борис I, баща на цар Симеон.

Богомилите са били истински християни (каквито са били християните от първия до третия векове). Строго се придържали към седемте тайнства: кръщене, миропомазване, причещение, брак, свещенство, елеосвещество, покаяние.

Мразили са гръцките митрополити и попове като фарисеи и развратници, борили са се срещу робството на селяните и техните поробители — болярите, епископите и чокоите. И най-много са държали на Христовият завет: „Който има две ризи, едната да даде на този, който няма такава“.

Това духовно движение, възглавяно от великия български Маг (от ранга на апостол Йоан), е най-голямата гордост и заслуга на българския народ, защото с него той даде Реформацията на света.

За жалост, гъркоманите и невежите попове с всички сили и средства са гледали да ги очернят. Векове след погрома над богомилите по нареждане на Баязид II (синът на Тамара - сестрата на цар Иван Шишман) шуменският валия е успял да събере пет коли с тяхна книжнина и я изпратил в Цариград - в Държавния архив („Тефтер хане“).

В 1934 година вуйчо ми инж. Никола Димков, който живял в Цариград и бил първи съветник на нашия екзарх, научава, че управата на турския „Тефтер хане“ е склонна да ни предаде цялата 500-годишна архива на Българския вилает в границите на Сан-Стефанска България. За целта веднага известява нашето правителство и БАН. Те изпратили една комисия под ръководството на проф. Тодор Хиндалов, турколог, който откупува архива и я докарва в София.

Радостта сред българските научни кръгове бе неописуема и работата по архива се подема с голям ентусиазъм. В скоро време БАН издава Велчовата завера, делото на Левски и други някои важни документи.

През 1936 година в архива са открити документи, които злепоставят известни български фамилии и някои „историци“ решават да я унищожат. През същата година на гара Побит Камък при „неизяснени причини“ изгоряха пет вагона безценни исторически документи за петвековното ни робство.

Голяма част обаче от богомилската литература е запазена в държавната библиотека на о-в Малта, обстойно прегледана в 1935 год. от проф. Николай Райнов, Бл. Мавродиев и председателя на Теософското общество Н. Трифонов. За съжаление обработените от проф. Н. Райнов материали под надслов „Богомилство и богомили“ все още не са издадени.

За да подпомогна бъдещите изследователи на това учение, бих ги посъветвал да посетят с. Петрово - Баня Лука — Хърватско, тъй като в него има още много живи българи богомили, които са запазили и до днес чистотата на живота си, а също и част от славянските книги, описващи живота и учението им.

Богомилите са гордостта на българския народ. За избиването на своя елит - богомилите и изпъждането им от България българите бяха наказани от Провидението със 700 години робство.

Ако българите не бяха постъпили така, по друг начин щеше да протече нашата история. Сега има закъснение. Трябва много и бързо да се работи, за да се компенсира пропуснатото време и условия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...