Jump to content

Обсебване и преследване от нечист дух


Recommended Posts

ОБСЕБВАНЕ И ПРЕСЛЕДВАНЕ ОТ НЕЧИСТ ДУХ

ДУХОВНО ЛЕКУВАНЕ ПО МЕТОДА НА СВЕТИ ПАВЕЛ ИЛАРИОН, КОЙТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗА РЕЛИГИОЗНИ ХОРА - ДЕЦА, ЮНОШИ И ВЪЗРАСТНИ

„Кога обсебеният най-силно побеснява?“ При новолунието. (Мат. 17:15)

А. ПРИ ОБСЕБВАНЕ ОТ НЕЧИСТ ДУХ И ЗА ДУШЕВНО БОЛНИ

1. Преди да се започне прилагането на този план за лечение, необходимо е:

а) да се прочетат над болния в някоя черква, и то само от някой благочестив свещеник, една или две от силните „Молитви на Свети Василий“ за прогонване на нечестивия дух, който го е обсебил;

б) няколко дни след молитвите на Св. Василий трябва да се поканят в дома на болния двама свещеници да направят маслосвет и водосвет, да помажат болния и да го благословят от името на Света Троица и Майката Господня и да го поръсят със светена вода (от която болният може да пие всякога по 1-2 глътки и то когато пожелае). През време на маслосвета до болния да се поставят чисти долни дрехи за преобличането му след това и чинийка с няколко бучки захар, от които след маслосвета (в продължение на няколко дни) той да изяжда по 1-2 на ден.

На другия ден след маслосвета да започне прилагането и на дадения план в следната последователност: непременно да се поръсят первазите на вратите и прозорците на стаята му с малко син камък, стрит на прах, произнасяйки през време на поръсването следната молитвена формула: „В Името на Отца и Сина и Светаго Духа да се затвори пътя на тъмните духове към стаята на болния. Амин“.

2. Всяка сутрин подир сутрешния тоалет на болния, майка му или баща му, или пък заедно и тримата да направят следното:

а) с благоговение прекръстват всички стени, тавана и пода на стаите на болния, произнасяйки молитвената формула: „В Името на Отца и Сина и Светаго Духа, огради ни, Господи, с диамантената Си стена, засилена с Твоя светещ, честен и животворящ кръст Господен и ни опази от всяко зло и лукаво помишление. Амин“;

б) след това 3 пъти по ред да се прочете и следната формула-молитва: „В Името на Божията Любов, в Името на Божията Мъдрост, в Името на Божията Истина, в която живеем и се движим, и със силата на Живото слово Божие да се разпръснат всички лукави и зли помишления и вражески сили. Амин“. Едновременно с произнасянето на формулите болният и четящият формулата да си държат пред устата (във вид на триъгълник) палците и показалците на двете си ръце и щом каже „Амин“, прави се кратко издишване, придружено от звука „ху“.

След казаните формули да се прочетат и следните молитви:

в) Господнята молитва „Отче наш“ и след нея

г) молитва за изгонване на нечистите духове и бесове:

„И сега Христос казва на всички вярващи: „В Мое име

изпъдете всички бесове и кажете: „В Името на Божията Любов ние ви заповядваме сега или да я възприемете, или да си вървите и нищо повече. Ако не можете да възприемете тази Любов, вие не можете да служите на Бога! Заповядвам ви в името на тази Любов да си вървите във вашето царство, отдето сте дошли. Амин“.

Забележка: тази молитва винаги да се произнася на глас и то в момента, когато бесът тръшне болния на земята и почне от негово име с глас да говори или да ви ругае, но въпреки това вие продължавайте да я четете;

д) молитвата: „Господи на Силите, смили се и прибери този дух, който е обсебил (нашия син, дъщеря и пр., казва се името) в един мир на светлина и ни прости, ако сме го оскърбили с нещо. Амин“.

И накрая се добавя и формулата: „Молитвите ни с Божествената мисъл-формула като стрела да отидат при Бога Отца. Амин“.

През време на молитвите непременно на главата на болния да се сложи цяла „шапка“, ушита на тигели по 1 см широки, напълнена със суха готварска сол и сяра в пропорция: на 3 супени лъжици сол - 1 супена лъжица рафинирана сяра, като дебелината на сместа да бъде 0.5 см и да се държи до края на молитвата. Сместа да се сменя веднъж в месеца.

3. Всяка вечер преди лягане да се повтори казаното за сутринта с добавка и на следните формули-молитви (които се повтарят по 3 пъти всяка):

а) „Огради ме, Господи, със силата на своя огнен кръг на Любовта, засилен със светящия ти честен и животворен кръст Господен и ни запази от всяко зло и лукаво помишление. Амин.“ И накрая се завършва с

б) формулата-молитва: „Аз съм вече здрав. Господ Исус Христос и Майка Господня ме помилваха и спасиха. И затова: вън от мен, дух нечестив, и никога вече да не се връщаш в мен, защото съм спасен от Бога като негов верен и предан раб. Амин.“

И веднага след това

в) ако болният е кротък и сговорчив - да се направи в спалнята му едно много ефикасно за болестта му опушване. За целта той сяда върху едно малко столче с разкрачени крака, покрит през глава с бял чаршаф и между краката му внимателно се поставя една паничка с дървена пепел и върху нея - 3 - 4 живи /добре разгорени/ въглени, засилени с 1 зърно, колкото фасулено, истински бял тамян и с по 1 изсушено зърно, колкото грахово, от сърцето и черния дроб на една по-едра речна или морска риба (в малките риби сърцето не личи) и 7 бели косъмчета от опашката на черна котка. В това положение болният да седи, докато му е приятно, след което внимателно става и си ляга в кревата. Ако болният още от първото опушване успява да се освободи от нечестивия дух, опушването се спира, иначе трябва да се повтори и потрети, докато се освободи от беса. През време на опушването болният непрекъснато да си повтаря формулата: „Господи, помилуй ме“...;

г) ако болният е буен и се противи на това опушване - тогава същият да се остави на мира и се опушва само стаята му, в която спи; тя всяка вечер трябва задължително да бъде осветена от лампа, за да не го нападат тъмни духове, които бягат само от светлината.

Освен горното, преди заспиване да се сложи на главата му „шапката“, напълнена със смес от готварска сол и рафинирана сяра, както е казано по-горе, едновременно съчетана и с компрес на корема от 4 хасени парчета, натопени в хладък чай от лайка (2 супени лъжици цвят се запарват с 500 мл кипяща вода, кисне захлупено 30 минути и се прецежда), отгоре - сухо хасено парче и вълнен пояс и така спи, като същият се държи до сутринта или докато може да го търпи.

4. Освен гореизложеното непременно да се отслужат в някоя черква, и то от благочестив свещеник, 3 литургии за здравето на болния и то по 1 литургия седмично преди обед. Желателно е тя да стане пред иконата на Господа Исуса Христа, Света Богородица или пък Свети Панте-леймон.

След последната литургия добре е болният да пости една седмица, след това да се изповяда и да се пречисти от същия свещеник, който е взел участие в изпълнението на програмата му.

Важни добавки

1) Щом започнат да се изпълняват молитвите и литургията, нечестивият дух ще се разлюти, ще почне по-често и по-силно да напада болния и той ще се отчае, но да издържи докрай и тогава ще се спаси от него.

2) При явни обсебвания веднага да се прочете молитвата за изгонване на нечистите духове: „И сега Христос казва...“ („А“, 2 г)

3) Болният преди заспиване да си казва шепнешком и следните молитви-формули и то по 3 пъти всяка една:

а) „В изпълнението волята на Бога е силата на човешката душа. Амин.“

б) „Покрий ме, Господи, със Своя свещен покров и ме приеме в Твоята свещена светлина, за да се разпръснат всички лукави и нечестиви сили около мене. Амин.“

в) „Господи на Силите, огради ме с Твоята диамантена стена, засилена с огнения кръст на Любовта, за да се отплеснат лукавите мисли, черни магии, клевети и нападения на видимите и невидимите ни врагове. Амин.“

г) „В Името на Божията Любов, в Името на Божията Мъдрост, в Името на Божията Истина да се разпръснат всички лукави и нечестиви сили около мене. Амин.“

Независимо от казаното, болният непременно да спи на „войнишка възглавница“, ушита от хасе 25 х 30 см и напълнена със следните билки: мъжка папрат-листа, хмел-шишарки и босилек-листа и цвят по 100 г от всяка, здравец - листа и цвят, и листа от див кестен по 30 г от двете. Сместа се сменя на три месеца веднъж.

4) Болният от циклофрения, за да престане да чува гласовете на тъмни и нечисти духове, непременно трябва да се премести да спи в друга стая, също осветена, и всеки ден да прочита по една глава от Евангелието. Ако това се прави редовно, тогава същият вместо да чува отвратителни гласове, които го довеждат до полуда, ще почне да чува други гласове на невидими светли същества, които ще го успокоят и оздравят.

5) През деня, щом болният се почувствува неспокоен, веднага да си повтори по 3 пъти следните молитви-фор-мули:

а) „Господ ми е задна и предна стража и ме пази от всякакво зло. Амин.“

б) „Огради ме, Господи, със силата на Твоя светещ, честен и животворящ кръст Господен и ме запази от всяко зло и лукаво помишление. Амин.“

в) „В Името на Божията Любов, в Името на Божията Мъдрост и в Името на Божията Истина - да се разпръснат всички тъмни и лукави духове - роби на своите ниски страсти. Амин.“

И след това да каже и формулата: „Покрий ме, Господи, със Своя свещен покров и ме запази от тъмните сили. Амин.“

6) За по-бързо и радикално оздравяване добре е болният в продължение на една година денем и нощем да носи на себе си долна дреха, която е била осветена в някоя черква и то върху лежащи в нея мощи на светец. Дрехата, напоена от аурата на светеца, прогонва тъмните духове от болния, както флайтокса - мухите. След първото пране на такава риза веднага да се изхвърли водата или през прозореца, или пък в някоя течаща вода.

7) Иноверците могат да приспособят горната програма в духа на тяхната религия, защото всяка религия е път към Бога, който е един за всички народи по света, и затова те ще получат искания резултат.

8) Ако се направи всичко изложено с вяра както от родителите, така и от самия болен, и от другите членове на семейството на болния, той ще се спаси и ще заживее спокоен и нормален живот.

Б. ПРИ ПРЕСЛЕДВАНЕ КАКТО ОТ НЕЧИСТ ДУХ, ТАКА И ОТ ЗЪЛ И ЖЕСТОК ЧОВЕК

1. Всяка сутрин след измиване болният или майка му, или пък баща му, а може и заедно да направят следното:

а) с благоговение да се прочете утринната молитва:

„Царю небесни, утешителю, душа на истината, който си навсякъде и всичко изпълняваш, съкровище на благата и подателю на живота, дойди и се засели в нас, очисти ни от всяка нечистота и спаси, благи Боже, нашите души. Амин.“;

„Свети Боже, Свети крепки, Свети безсмъртни, поми-луй ни. Амин.“ Повтаря се три пъти. „Слава на Отца и Сина и Светаго Духа и сега, и всякога, и във вечните векове. Амин.“ И подир нея:

б) молитвата „Отче наш“;

в) чете се псалом 91: „Който живее под покрива на Всевишния...“;

г) молитвата: „И сега Христос казва...“

2. Всяка вечер преди лягане да се повтори казаното за сутринта („А“, 2). И след това молитвата:

„Да възкръсне Бог и да се разпръснат неговите врагове, нека бягат от лицето му всички, които го ненавиждат, както изчезва димът, така и те да изчезват, както се топи восъкът от огъня, тъй да погинат и бесовете пред лицето на онези, които обичат Бога, осеняват се с кръстния знак и радостно казват: радвай се, пречестни и животворящ кръст Господен, който прогонваш бесовете със силата на разпнатия на тебе Господ Исус Христос, който слезе в ада, унищожи силата на дявола и дарува на тебе чрез своя светящ, честен и животворящ кръст Господен силата за погиване на всеки враг. Амин.“ И накрая се казва молитвата-формула:

„Огради ме, Господи, със силата на честния и животворящ Твой кръст и ме запази от всяко зло. Амин.“ Повтаря се 3 пъти по ред.

3. Извън изложената програма: в тежки случаи добре е да се отслужат в някоя църква от благочестив свещеник до три литургии за здравето на болния - по 1 на седмица всеки понеделник преди обед, желателно е да се направи пред иконите на Исус Христос, Света Богородица или пък Свети Пантелеймон.

Забележка

1) Започнат ли да се изпълняват молитвите и литургиите, нечестивият дух ще се разлюти, ще почне по-силно и по-често да напада болния и той ще се отчае, но да издържи до края и ще се спаси от него.

2) При явни обсебвания веднага да се прочете псалом 91.

3) Преди заспиване болният да си каже следната молитва-формула: „В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа. Амин.“ Повтаря се 3 пъти.

4) Иноверците да приспособят горната програма в духа на тяхната религия.

5) През деня болният при всяко неспокойствие да си повтаря молитвата-формула:„Господ ми е задна и предна стража и ме пази от всяко зло и лукаво помишление. Амин.“ Казва се три пъти.

6) На слънце (от 10 до 17 часа), вятър, дъжд, мъгла, студ и сняг без шапка да не ходи, защото се влошава болестта му.

И накрая - един добър съвет от Рудолф Щайнер: „Запомнете добре, че никъде не е така опасно да се спи, както в църква“.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...