Jump to content

Ненормално изместване или наклонение на матката напред (антиверзно)


Recommended Posts

Ненормално изместване или

наклонение на матката напред (антиверзно)

Характерното и при тази болест, както и при изкривяването на матката Hanpeflq е, че шийката на матката остава на мястото си, а само маточното тяло се изкривява ненормално напред.

Причини. Главната причина, която произвежда тази болест, е възпалението на самата матка, или на коремната ципа, която я покрива. След нея идват и изброените причини при изкривяване на матката напред. Сам по себе си наклонът може да произведе болестни явления в пикочния мехур, като затруднява разтеглянето му, от което се появява напънът за пикаене.

Признаци. Тук те са същите, както при хроничното възпаление на матката, а именно: тежест долу в корема, болка в кръста, чести напъни за пикаене, изтичане на урината капка по капка. Ако при това има сраствания извън шийката на матката, към посочените признаци се присъединяват и болки при ходене, при излизане по голяма нужда и при съвкупление.

Лекуване. Общо и според причината, която го е предизвикала. Например в този случай болната трябва да лекува или възпалението на матката, или възпалението на коремната ципа; ако ли причината е неизвестна, тогава се лекува по начина, изложен за изкривяване на матката напред с добавка: лекуването в този случай трябва да бъде по-упорито до постигане на желания резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...