Jump to content

Занимания и навици на бременната жена. Полови сношения през бременността


Recommended Posts

Занимания и навици на бременната жена

Бременната жена може без страх да продължава обикновените си занятия, ако те не са твърде продължителни и тежки. Вредно е дългото стоене в лошо проветрявано помещение в наведено положение, например над шевна машина. Еднакво вредно е и вдигането на тежести, простирането на дрехи и миенето на подове. Паради това най-добре е в периода на бременността жената да не извършва тежка физическа работа, а да се посвети на обикновената си домашна работа и поне по два часа дневно до деня на раждането да се разхожда на чист въздух. Тези разходки улесняват храносмилането, кръвообращението и развиват коремните мускули, които играят голяма роля при раждането. След разходките да се почива на легло.

Бременната жена може да чете всякаква литература, като отбягва сензационни и трогателни съчинения, които биха могли силно да я развълнуват.

Безусловно вредни са честото изкачване и бързото слизане по стълби, по височини, язденето на кон и колело, бързият вървеж, возенето на каруца, танците и пързалянето на кънки, а също посещението на театри, кафенета и пр., където въздухът е замърсен. Не трябва да се предприемат дълги пътувания с мотор, лека кола, влак или параход, защото сътресенията и вълненията при пътуването могат да предизвикат аборт или преждевременно раждане.

Бременната жена трябва да избягва както силни душевни вълнения, като страх, голяма радост, гняв и пр., така и лоши зрелища и картини, защото това не само може да доведе до помятане, но се отразява зле върху нейното здраве, както и върху здравето на детето.

Добре е жената през време на бременността си да не гледа грозни и сакати хора и страшни картини. Ако все пак е видяла нещо грозно и лошо, тя сама трябва да намали впечатлението, като си помисли веднага за хубави неща. Римляните карали бременните жени да гледат постоянно красиви предмети, за да раждат хубави деца. Нашият народ препоръчва бременната да гледа здрави и хубави деца.

Полови сношения през бременността

След забременяването на жената е добре половите сношения да престанат или поне да се намалят в началото на бременността, а през последните 2-3 месеца да се прекратят, защото в половите органи може да се внесе инфекция. Опитът показва, че здравият инстинкт на жената й забранява половите сношения след настъпилото оплодява-не. Честите нарушения в това отношение са плод на порочни навици и на усилващата се полова страст у мъжете. Стара, общоизвестна на селяните истина е, че извънмерно силното полово влечение при животните е сигурен признак за болест. Но ако не може съвсем без тях, то поне сношенията не трябва да бъдат страстни и много буйни и да не се извършват в началото на бременността, особено когато съвпадат с дните на менструацията. В това време раздразването на половите органи от акта може да произведе приток на кръв в матката и да причини кръвотечение и помятане. Половите сношения през двата последни месеца е най-добре да се прекратят поради опасност от замърсяване на влагалището.

Жените, предразположени към помятане, трябва да се въздържат от полови сношения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...