Jump to content

Страх от раждане на ненормални деца. Развитие на плода


Recommended Posts

Страх от раждане на ненормални деца

Този страх е напълно основателен, ако мъжът или жената са алкохолици или един от тях или двамата са болни от някаква неизлечима болест - епилепсия, сифилис, хемофилия и др. Страхът е неоснователен, ако майката е родила първото си дете напълно здраво, но по-късно поради някакво заболяване детето е станало ненормално; в такъв случай второто, третото се ражда здраво. Същото остава в сила, когато майката поради заболяване или по друга причина през време на бременността е родила първото си дете ненормално, но следващите й деца при нормално износване се раждат здрави.

Развитие на плода

Развитието на плода (зародиша) става по следния начин: на втората неделя след оплождането яйцето се е вмъкнало в слизестата ципа на матката.

На третата неделя от бременността зародишът прилича на малко червейче дълго 5-6 мм. На него се забелязват като точки онези места, където впоследствие ще се образуват очите, носът, ушите, ръцете и т. н.

На петата неделя на зародиша се забелязва глава, която е по-голяма, отколкото тялото. Дължината му е 15 мм.

На третия месец се забелязват зачатъците на ръцете и краката, а също и вътрешните органи: сърце, бели дробове, черва и гръбначен стълб. Главата нараства още повече и остава по-голяма от тялото. Дължината на плода е 3 см. Полът още не може да се определи външно.

На четвъртия месец ясно личат очите, носът, устата, челото, шията, ноктите на ръцете и краката и др. През този месец ясно се вижда от кой пол е плодът. Всичките вътрешни и външни органи са развити. Дължината на плода е около 16 см.

На седмия и осмия месец пулсът у плода е много ясен и по него може да се каже с положителност от кой пол е детето. Например ако е 120 - ще се роди момиче, ако е 140 - момче.

На деветия месец плодът е вече жизнеспособен да живее извън тялото на майката. Дължината му е 50 сантиметра, а теглото около 2450 грама. Момчетата са по-тежки от момичетата с около 500 грама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...