Jump to content

Болести на пикочно-половата система. Задържане на урината и необразуване на урина


Recommended Posts

БОЛЕСТИ НА ПИКОЧНО-ПОЛОВАТА СИСТЕМА

Задържане на урината и необразуване на урина

Лечение. Провежда се от лекар. Народната медицина препоръчва да се направи:

а) топла клизма (39°С) за изпразване на червата;

б) след нея да се направи цяла топла баня (3 8°С) с отварка от трина и овесена слама или от полски хвощ с продължителност 10-15 минути, след което детето да се полее цяло, и то бързо, с кана хладка вода (30°С); 3-4 такива бани, правени всеки ден по една, доста помагат;

в) вместо горната баня на по-големите деца помага също всеки ден (преди обяд) да се прави по една коремна баня (32-30°С за 5-6 секунди).

Вътрешно:

а) Да се взема овесена отварка, която подтиква отделянето на урината. Тази отварка трябва да се пие 3-4 пъти на ден по една супена лъжица 5 минути преди ядене.

б) Особено добро средство са корените на полския бъзак (самбукус ебулус). От него се слага в чаша чай от лайка по малко прах (с върха на ножа) и се взема 3-4 пъти на ден по няколко лъжици или с кафена чашка (зависи от възрастта). Добива се прекрасен резултат.

в) Дава се на детето да изпие 1/4-1/2 кафена чашка сок от корените на магданоз. Той действува много бързо.

г) При това заболяване децата поемат с готовност червените хвойнови плодове, затова трябва да им се дава всеки ден и от тях по 3-5 зърна, счукани на брашно с мед.

Диета. На по-големите деца сутрин, обед и вечер да се дава предимно млечно-растителна храна, главно печена или варена тиква, след нея плодове и зеленчуци или сокове от тях.

Внушение. Добре е майката да внушава на детето, че от днес нататък, щом му се напълни мехурът, то свободно ще се изпикае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...