Jump to content

Изваждане на чуждо тяло от ухото. Пробиване на ушната мида у момиченца за обици


Recommended Posts

Изваждане на чуждо тяло от ухото

Първа помощ. Чуждите тела са малки песъчинки или черупки, малки съчми, зърна, черешови костилки, топчета хляб или хартия, стъклени мъниста, които децата вкарват в ушите си, когато играят, и трябва да се извадят веднага. Да не се употребяват никога щипци, нито лъжички, с които може да се нарани детето и да се натика тялото още по-дълбоко, а да се нацърка силно чиста вода в ухото било с тулумбичка, било с уста. Това не представлява никаква опасност и обикновено свършва успешно. Ако не успеем, да се повика лекар.

Пробиване на ушната мида у момиченца за общи

Макар че предназначението на ушите от природата е да чуваме, женската суета ги употребява и за красота - носене на обици. За да се избегнат излишните страдания от страна на децата, ще изложим най-простия и безопасен начин за пробиване на ушите им.

Най-добре е това да стане между 10-ия и 20-ия ден от раждането на момиченцето. То се прави с нова и чиста игла за шиене, на която е вдянат чист бял конец.

За да дезинфекцираме иглата и конеца, предварително ги натопяваме в чист спирт или в току-що купен йод (от аптеката) и ги държим там в продължение на 1-2 минути.

На ръцете на този, който ще пробива ушите (най-добре е да го направи акушерката), да са изрязани ноктите, а ръцете да са добре измити със сапун и полети с чист спирт (от аптеката). Ушите на момиченцето (местата на дупките) също да се измият с памуче, натопено в спирт, и да се намажат с йод. След пробиването на ухото (което трябва да стане внимателно и по-бързо) прокарваме през него натопения в йод конец, който се връзва на ухото като обица. Отвързва се след 7 дни. През това време детето се къпе, като се отбягва насапунисването на ушите му. Особено да се внимава да не се дръпне конецът, защото може да скъса ухото. Ако се допусне инфекция, незабавно да се повика лекар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...