Jump to content

Чести мигания


Recommended Posts

Чести мигания

Причини. Невротизиране при неправилно възпитание.

Предсказание. Добро, с отстраняването на причината се прекратяват честите мигания.

Лечение. Общо за засилване на организма.

I. Сутрин, обед и вечер 10 минута преди ядене детето да изпива по 30-50 г (според възрастта) отварка от агримония, босилек, бял равнец, жълт кантарион, широколистен живовляк (листа), жълта комунига, маточина и риган - по 50 г от всяка. От тази смес 2 супени лъжици с 1 супена лъжица настъргана кора от портокал и 1 супена лъжица чист пчелен мед се запарват с 500 г вряща вода. Вари се захлупено 10 минута, а като изстине, се прецежда.

Диета. Вегетарианска, млечно-растителна храна с повече плодове (винаги измити, защото се пръскат с отровни химикали) и зеленчуци или обикновена храна без свинско, говеждо и консервирани меса и риби. Люто, алкохол и тютюн - не (да не се пуши и пие в стаята на болното). Може да се изяжда и по 50-100 г младо месо от агне, пиле или прясна риба.

Вместо вода (ако дадените отварки са недостатъчни) детето да пие отварка от овес (зърна) и шипки (плод): по 2 супени лъжици от двете в 1 л вода с 1 лимон, разрязан на 4 части, и 1-2 супени лъжици мед се варят 15 минута на тих огън. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа.

II. Два часа след ядене детето да изпива пак 1 чашка отварка (вж. точка I).

III. Вечер преди лягане при запек (даже еднодневен) топла клизма с 200-500 г топла вода (според възрастта), последвана от разтривка 1-2 пъти на гръбначето на детето във вид на малки кръгчета с памуче, натопено в камфоров спирт. Следва компрес на корема (отпред) от две бархетни парчета, натопени в топъл чай от лайка, отгоре вестник и вълнен пояс. На главата му да се сложи цяла „шапка“ от тънко хасе, която да покрива слепите очи и тила, напълнена с възтопъл (36°С) пресен селски хлебен квасец (забъркан преди 4 часа), засилен с 2-5 супени лъжици диви кестени (според възрастта), настъргани с кората, и 1/2 изравнена чаена лъжичка нишадър на прах (от аптеката). Отгоре се слага вестник и вълнена шапка, които се държат до сутринта или пък докато много притеснят детето.

IV. Сутрин. Прави се сух четков масаж на цялото му тяло с кадифена ръкавица 2-3 минути, последван от фрикция с хладка вода на под мишниците и коремчето и сухото им изтриване.

Неделя. Пълна почивка от всичко.

Важни добавки:

1. На слънце, вятър, дъжд и сняг детето без шапка да не ходи (влошава се състоянието му).

2. Квасецьт да се замесва гъсто като хляб за мятане във фурната. Може да се използува 2 вечери подред, като през деня се държи на студено, а вечер се затопля и засилва с 1-2 супени лъжици нов ква-сец, за нова ферментация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...