Jump to content

Деца албиноси


Recommended Posts

Деца албиноси

Албинизмът е вроден недостатък на кожата, на която липсва пигментът.

Признаци. Албиносите имат много бяла (светла) кожа, почти бели коси, тънки като коприна, и често безцветни очи.

Лечение. Тъй като този дефект е от раждане, мъчно може да се излекува, обаче може до известна степен да се намали нарастването му. За кърмачетата - да се следи никога да не са запечени. При запек да им се направи веднага топла клизма най-добре с чай от лайка или със 150-200 г вода (според възрастта). Вместо всекидневната цяла топла баня (37°С за 10 минути) за чистота преди обяд, между 10,30 и 11.30 часа, да се направи слънчева баня и с трина, корени от здравец - по 1 шепа от всички, 1 стиска морска сол и 1/4 отварка от дъбови кори. Една и съща отварка може да се използува за три бани.

За по-големите деца всяка сутрин още в кревата да се прави сух четков масаж (3-5 минути); лятно време преди обяд между 10,30 и

11.30 часа да се направи слънчева баня със зелени листа (без тях е вредна) с продължителност 10-30 минути и последвана от поливане със слънчева вода или от кратко (3-5 минути) къпане в река или море; през вечер преди лягане на детето да се направи коремен компрес, натопен в топла отварка от орехова шума и трина, съчетан с малка торбичка селски квас отпред на шията и през вечер - цяла топла баня (37°С за 15-30 минути) с борови клони, орехова шума, трина, овесена слама, здравец и морска сол с добавка във водата на 1/2 л отварка от дъбови кори.

Неделя. И за двата случая - пълна почивка от всичко.

Вътрешно. За по-големите деца да се дава отварка от корените на гръцка коприва и мед (вж. „Оголване на главата“); пие се сутрин, обед и вечер 10 минути преди ядене по 1 кафена чашка и отварка от исландски лишей с орехови черупки и мед (вж. при увеличени и възпалени гръдни жлези).

Диета. За кърмачетата, ако бозаят, между кърменията майките да им дават (2-3 пъти на ден) с биберон по една кафена чашка овесена отварка с мед.

За по-големите деца - лека вегетарианска (млечно-растителна) храна без люто и много кисело, а с повече плодове и зеленчуци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...