Jump to content

Повишен апетит (вълчи глад)


Recommended Posts

Повишен апетит (вълчи глад)

Причини. Най-често е последица на стомашно заболяване: язвена болест или гастрит с киселини. Среща се и при някои мозъчни заболявания, диабет (захарна болест), глисти, а често пъти е резултат на придобит навик, лакомство при лошо възпитание.

Макар при вълчия глад храносмилането да става повидому нормално, при все това туй болезнено състояние винаги е обусловено с разстройство на деятелността на стомашните нерви, което на свой ред се проявява от друг ред общи разстройства на жизнената дейност на организма.

Признаци. Това състояние е придружено понякога с прилошаване, някои болни усещат и болки в корема, погледът им се премрежва, ушите пищят, понякога имат припадане и пр. Всичко това минава, щом болният се наяде.

Лечение. Необходимо е да се лекува основната болест. Болните не трябва да се въздържат от ядене, но само да го намалят и да се залъгват с изяждането на един варен или печен картоф, да възпитават режим на хранене. Освен това да употребяват трудно смилаема храна и преди ядене винаги да вземат нещо сладко за намаляване на апетита.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...