Jump to content

Язва на дванадесетопръстника


Recommended Posts

Язва на дванадесетопръстника

Причини. Същите, както при язва на стомаха и възпаление и язва на пилора, и представлява същата опасност. С добавка: обикновено язвички и рани в стомаха и дванадесетопръстника идват у хора, които дълго време са страдали от възпалителни процеси в тези органи гастрити, диспепсии, и ентероколити. Извънредно често се случват у алкохолици, хора, които не държат никаква сметка колко нежна и деликатна е вътрешната стомашна ципа и тази на червата.

Признаци. Болките са също така силни, както при язва на стомаха и на пилора, само че се появяват по-късно от 3-4 часа след нахранване.

При кръвоизлив от язвата изпражненията стават кафяво-черни и болката се изразява в една точка, като че ли нещо там пари болния.

Лечение. По същия начин, изложен за язва на стомаха и възпаление и язва на пилора. С добавка: режимът на хранене след оздравяването да се следва от 1 до 3 години. Освен това добре е един ден в седмицата да се спазва строга диета. Ако се появят някакви смущения, болният веднага да се подложи на строга диета.

Млякото и яйцата могат да се прибавят умерено, а хлябът да е приготвен без кисела мая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...