Jump to content

Болести на далака. Общи упътвания


Recommended Posts

БОЛЕСТИ НА ДАЛАКА

Общи упътвания

Далакът лежи от лявата страна на подребрената област. Големината на нормалния далак приблизително е равна на пестника (юмрука) на възрастен човек.

Далакът взема участие и при храносмилането, като регулира киселинността на стомаха. Отдавна са наблюдавани свивания на далака след приемане на храна. Затова, който иска да има чиста кръв и здрав далак, нека се храни с природосъобразна храна богата с желязо, пригодено за използване от организма и за опресняване на кръвта, а след това са ягодите, салатата, копривата, немското грозде, морковите, червеното цвекло, спанакът, сливите, алабашът, репичките, лукът, лещата, зеленият шпаргел, ръжта и ечемикът.

Далакът има важна защитна роля в организма против заразните болести. Той в много редки случаи заболява самостоятелно, повечето пъти се засяга вторично. Възпалението и подуването на далака се наблюдава като последица на малария, тиф, родилна треска, цироза, сифилис на черния дроб, ехинокок на черния дроб и т. н. и затова лечението на неговите болести съвпада с лечението на основната болест, която го предизвиква.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...