Jump to content

Прилив на кръв в бъбреците


Recommended Posts

Прилив на кръв в бъбреците

Причини. Настинка, преумора, треска, вземане на лекарства, които дразнят бъбреците, болести на сърцето, подутости в корема (например бременност), воден плеврит, от зараза и други.

Признаци. Когато приливът зависи от болестите на сърцето, болният рядко уринира и урината му е гъста. Когато приливът зависи от бременност, бременната жена рядко уринира, но урината не е толкова гъста. Когато приливът се дължи на треска, тогава се явяват висока температура, силно главоболие, липса на апетит за ядене, безсъние, силна жажда, виене на свят и бучене в ушите, кръвотечение из носа, болка в корема и диария, болка в кръста и чести напъни за уриниране, кожата на болния става по-тъмна, но няма оток.

Предпазване. За предпазване е необходимо да се избягват настинката и раздразнителните лекарства. При болестите на сърцето да се избягват извънмерните упражнения и напрягания.

Лечение. Общо с цел да се засили организмът и по начина, указан за основната болест, която го предизвиква. Ако не е известна или пък е от бременност, да се приложи следното лечение:

Болният да лежи, особено ако усети силна болка в поясната част. За намаляване на прилива достатъчно е да се направят на болния 1 -2 вечери подред топли клизми (39СС) и да му се поставят сутрин, обед и вечер коремни компреси, натопени в топла отварка от овесена слама и трина (36СС), или пък във вода (25°С). При бременност жената да лежи известно време спокойно на легло и също да си поставя сутрин, обед и вечер коремни компреси, натопени в топла отварка от овесена слама или трина. Сутрешният и обедният компрес се държат по 2-3 часа, а вечерният - цяла нощ.

Вътрешно. Чай от брезови листа: 1 супена лъжица нарязани листа се попарват с 250 г вряща вода и киснат 2 часа, прецежда се и се пие сутрин, обед и вечер преди ядене по 1 чаша. Или отварка от бобени шушулки: 60 г шушулки се слагат в 2 л вода и на умерен огън се варят, докато отварата остане наполовина. Пие се, както първата отвара. Или сок от червен кромид лук, подсладен с малко мед. Употребява се сутрин, обед и вечер след ядене по Юг.

Диета. Лека природосъобразна (безмесна) храна, повече млечна и плодова.

Самовнушение. С общата формула: „Всеки ден във всяко отношение все по-добре и по-добре ми става.“

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...