Jump to content

Припадъци при бъбречна недостатъчност


Recommended Posts

Припадъци при бъбречна недостатъчност

Причини. При някои остри и хронични бъбречни заболявания, при бременност могат да настъпят характерни гърчове, без да има предварителни прояви за бъбречна недостатъчност.

Признаци. При леките случаи болният може да има само главоболие, сънливост, причерняване пред очите. При по-тежки случаи внезапно настъпват гърчове, които могат да се повторят много пъти, след което болният е унесен или е в безсъзнание. Кожата му е влажна.

Лечение. Болнично.

Първа помощ. До идването на „Бърза помощ“ на болния трябва веднага да се направи топла клизма (40°С), а след нея хладка задръжна клизма (30°С). След това трябва да му се осигури пълно спокойствие в легло и с много чист въздух - отворени прозорци. Да му се поставят студени компреси (20°С) на главата, а между краката да се поставят бутилки с гореща вода, увити в кърпа, за да не го изгорят.

Когато мине припадъкът, на болния да се направи обща гореща баня (40°С за 10 минути) и сухо увиване за продължаване на изпотяването, последвано от студена фрикция (20°С) на краката, а след нея да се поставят топли бутилки.

Вътрешно. Горещ липов чай за усилване на изпотяването и отделянето на урина. След преминаване на припадъка да се лекува основната болест, която го предизвиква.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...