Jump to content

Невралгия на ухото


Recommended Posts

Невралгия на ухото

Невралгията на ухото никога не се явява като самостоятелно заболяване, а винаги като последица на друго някакво болестно състояние на организма.

Причини. Лицева невралгия, ревматизъм, подагра, хипохондрия, истерия и т. н. имат много често като последица нервна болка в ухото - невралгия.

Признаци. Невралгията на ухото се характеризира със силни, теглещи, разкъсващи или дълбаещи болки в ухото, които се отличават от възпалителните с това, че не се усилват постепенно, а отведнъж се проявяват с цялата си сила. Често светкавична, дърпаща болка се чувства в бузите, зъбите, слепите очи, а понякога и в другото ухо и почти винаги е съпроводена с тежко чуване и обща възбудимост.

Предсказание. Обикновено благоприятно.

Лечение. Общо и по начина, изложен за основната болеет, която го предизвиква. Ако не е известна или пък искаме по-скоро да се отървем от много неприятните болки, тогава да се приложи лечението, дадено за мастоидит, с добавка: в по-тежки случаи да се прибегне и до пялата „шапка“ на главата с квас (вж. „Парализа на лицевия нерв“).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...