Jump to content

Баланит и баланопостит


Recommended Posts

Баланит и баланопостит

Баланит се нарича възпалението на кожата на главичката на половия член. Когато то обхване и крайната кожа, която го покрива, нарича се баланопостит.

Причини. Лоша хигиена, нараняване, гонорея.

Признаци. Възпалението започва с лек сърбеж, зачервяване и оток. Кожицата не може да се тегли нагоре, за да се открие главичката, явяват се и болки, а под кожицата се образува миризлива гной, понякога и ранички.

Предсказание. При правилно лечение възпалението оздравява за 8-10 дни, но когато болният не вземе мерки, процесът напредва и могат да настъпят различни усложнения.

Лечение. Насочено е към самата причина. Ако се дължи на трипер, да се лекува по начина, изложен за него. В останалите

случаи лечението е общо по начина, изложен за фимоза и парафи-моза. Освен това вечер преди лягане да се правят топли бани (за малки деца в леген, а за възрастни може само на члена при 38°С за 10-20 минути) с отварка от борови клони, последвани от сухо изтриване. След него членът се налага първата вечер с лапа от печен кромид лук със захар, а втората вечер с квасец, поръсен с нишадър на върха на ножа. Освен това възпалената част да се държи много чисто, като се измива 2 пъти на ден с чай от жълт кантарион или лайкучка или с 2% борова вода. Кожицата да се държи назад, колкото е възможно отделена от главичката, и да се връзва с тъничко платно, накиснато в горния край със същия чай или в борова вода, като превръзката се сменя по 2-3 пъти на ден. Помага също и посипването на възпаленото място с пречистена хума или с бяла глина (от аптеката).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...