Jump to content

Камъчета в простатната жлеза


Recommended Posts

Камъчета в простатната жлеза

Това е рядко и много болезнено страдание.

Причини. Неизяснени. Често пъти е последица от увеличението на простатната жлеза.

Признаци. Те наподобяват проявите при увеличение на простатната жлеза с чести остри болки.

Лечение. Общо за засилване на организма.

I. Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене при кръвоизлив болният да изпива 1 суров белтък от прясно кокоше яйце, разбъркан с 1 чаена лъжичка пепел от изгорена вълна (може и непрана), с прибавка на 5 зърна бяла дъвка (сакъз), счукани на ситно. Десет минути след тази смес да изпива 1 винена чашка от 75 г отварка от бяла върба (листа), малинови листа, овчарска торбичка (листа и цвят) и полски хвощ - по 50 г от всяка. От тази смес 3 пълни супени лъжици се запарват с 600 г вряща вода. На тих огън се вари 10 минути и като изстине, се прецежда.

При липса на кръвоизлив 20 минути преди ядене да взема по 1 изравнена супена лъжица смес от 500 г чист пчелен мед, добре разбъркан с 250 г ленено семе, опечено до бежов цвят, счукано и пресято като брашно. Десет минути след тази смес да изпива 1 чашка от 100 г отварка от бял равнец, жълт кантарион, исландски лишей, полски хвощ, троскот (корени), леска (листа), мечо грозде и царевични коси - по 50 г от всяка. От тази смес 3 пълни супени лъжици с прибавка на 15 шипки, разрязани на две части, и 1 чаена лъжичка червена хвойна (зърна) на тих огън в 700 г вода се варят 20 минути. Като изстине, се прецежда.

Диета. Както при пясък и камъни в бъбреците (вж. том III, книга втора).

Вместо вода, ако дадените отварки са недостатъчни, да пие овесено мляко: 2 пълни супени лъжици очистен овес в 700 г вода се варят до пълното разпукване на зърната. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване и се засилва със суров сок от корените на магданоз.

II. Два часа след ядене при липса на кръвоизлив, а също и при кръвоизлив, да взема по 1 супена лъжица от следната смес: 500 г чист пчелен мед или течна гликоза, 20 зелени листа от индрише и 20 ядки от сладки бадеми, счукани на кашица, 3 месести лимона, смлени на машинка за месо без семките, и 1 супена лъжица канела на прах.

III. Десет минути след тази смес при кръвоизлив да изпива пак 1 чашка от 75 г отварка от бяла върба и пр. (вж. точка I). При липса на кръвоизлив да изпива 1 чашка от 100 г отварка от бял равнец и пр. (вж. точка I).

IV. Вечер преди лягане при запек се прави клизма с 500 г топла (36оС) вода. След това при кръвоизлив долната част на корема от пъпа надолу заедно с половия орган и бъбреците се налага с торбичка от тънко хасе, напълнена с хладка лапа от суров кромид лук, на ситно нарязан и забъркан с готварска сол в отношение на 3 пълни супени лъжици кромид лук 1 пълна супена лъжица готварска сол, или пък със студен компрес от 4 хасени парчета, натопени в студена вода и оцет наполовина. Държи се цяла нощ или докато кръвта напълно спре. При липса на кръвоизлив на долната част на корема и кръста (областта на бъбреците) се поставя торбичка, напълнена с топла лапа от печен кромид лук, обелен, нарязан, полуизстискан и засилен за всяко място с по 1 супена лъжица ситна захар и 1 чаена лъжичка рафинирана сяра на прах и малко леко препечено царевично брашно за отнемане на излишната влага на лапата. Едновременно и в двата случая се слага „шапка“ на главата от зелен лист прясно зеле, леко напръскан от вътрешната страна с малко оцет, а при главоболие се слага „шапка“ от тензух, напълнена с пресен селски хлебен квасец, засилен с 5-9 супени лъжици сурови диви кестени, настъргани с корите. Отгоре се слага друга шапка според сезона. Държат се цяла нощ.

V. Сутрин. Самовнушение, фрикция на подмишниците, корема и половите органи и т.н. (вж. „Увеличаване на простатната жлеза“).

Неделя. При липса на кръвоизлив почивка от всичко - пият се само билките и се спазва диетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...