Jump to content

Евнухоидизъм


Recommended Posts

Евнухоидизъм

Причини. Недоразвити от раждането или по-късно при боледуване полови органи.

Признаци. Половите органи на мъжа са както на 7-10-годиш-но дете, яйцата липсват или пък са по-малки. Липсват мустаци и брада, не са окосмени и местата, които нормално се окосмяват в пубертета. Често болните затлъстяват.

Предсказание. Сериозно. Лечението е хормонално, и то продължително.

Лечение. Народната медицина използва общо лечение за засилване на организма. За целта да се приложи изцяло лечението, дадено за крипторхизъм. Освен това след обяд и вечеря всеки ден или през ден болният да изяжда по един бял бъбрек (тестис) от овен или шиле, опечен на скара, подир него да взема следната смес: по 1 чаена лъжичка бъзов мармалад и чист пчелен мед и 1/4 чаена лъжичка прах от яйчени черупки, а накрая да изпие и 1-2 чаени лъжички пресен селски хлебен квасец, засилен с 1 чаена лъжичка шипково брашно и малко плодов сок или вода да стане гъсто и сладко като боза.

Вместо вода по-добре е да пие чай от цветовете на ивата (планинска върба): 2 супени лъжици се запарват с 500 г вряща вода, кисне захлупено 1 час и се прецежда.

Вечер преди лягане за получаване на по-бърз резултат от лечението, в петък, събота и неделя да се прави цяла топла баня (37°С за 10-20 минути) с отварка от полски бъзунек и борови клони с иглите. От бъзунека се вземат 3-5 коренища заедно със стеблата и листата, но без плодовете, и 1 снопче борови клони. В 1 казан се варят 20 минути, след това се добавят по 1-2 двойни шепи орехови листа и здравец (цялата билка с корените) и се варят още 10 минути. След банята се прави сухо увиване за по-добро изпотяване - лежи се в него 1-2 часа. В останалите вечери освен лапите на корема, половите органи и пр. да се постави лапа на щитовидната жлеза (гушата), която се засилва с по 1 лъжичка от казаното за другите лапи.

Сутрин. Юношите над 14 години да се научат да си правят и самовнушение в духа на даденото при полово безсилие.

След подобрението, което се познава по честите ерекции, добре е всяка сутрин и вечер да се прави и гимнастика за засилване на коремните мускули (вж. том I, „Домашна гимнастика“).

С една и съща отварка от полски бъзунек и борови клони може да се правят 3 бани подред, като преди всяка баня водата се затопля до казаната температура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...