Jump to content

Преждевременно семеизтичане. Полова свръхвъзбудимост


Recommended Posts

Преждевременно семеизтичане

Причини. Обикновено се дължи на продължително полово въздържане, на онанизъм, чести нощни полюции, сношения с прекъснат полов акт, студенина на жената, прекаран трипер, полово безсилие, а понякога и обща нервна слабост.

Признаци. Такива болни се изпразват, преди да са започнали половия акт или в самото му начало, и с това само дразнят жената, без да могат да я удовлетворят.

Лечение. Общо и според причината, която го предизвиква. Ако не е известна, тогава в леки случаи се прилага начинът на лечение, изложен за онанизъм. В тежки случаи лечението е както при полово безсилие. Значителен резултат може да се постигне и чрез самовнушение (вж. том I, „Психолечение“). В такива случаи жената трябва да прояви разумно и нежно отношение към заболелия си мъж и чрез тактични похвали, че има напредък в това отношение, да засили вярата му в себе си. При лечението е необходимо да се спазва полово въздържане и полово успокоение, като се избягват каквито и да са дразнения на половата област.

Полова свръхвъзбудимост

Причини. Неправилна обмяна на веществата, прекалена употреба на месо, риба, яйца и други силни храни, нервно обременяване, недостатъци в половите органи, прекомерна секреция на половите жлези и др.

Признаци. Наблюдава се главно в младежката възраст, но също и в зрялата, дори в старческата. Хора, страдащи от това, мъчно устояват на половия си нагон.

Лечение. Общо за засилване на нервната система и по начина, изложен за онанизъм. В случая добре действа чаят от цветовете на хмел. Първата седмица дневно да се пият по 3 чаши от по 150 г всяка, а след втората седмица по 2 чаши. Два пъти седмично на обяд да се изяжда по едно кюфте от бял бъбрек, а вечер да се яде и пие по-малко.

Вечер преди лягане да се слага на главата „шапка“ от тензух, напълнена с пресен селски хлебен квасец (забъркан преди 4 часа), засилен с 5-9 супени лъжици сурови диви кестени, настъргани с корите (при липса на кестени с толкова супени лъжици млади и пресни корени от полски бъзак, счукани на каша). На долната част на корема и половите органи да се слагат торбички с хладък селски хлебен квасец. Държат се цяла нощ.

Препоръчват се също спортът и ходенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...