Jump to content

Разврат и полови извращения


Recommended Posts

Разврат и полови извращения

Половият нагон е даден от природата на човека, за да се осигури запазването на човешкия род. Именно затова той е насочен към противоположния пол и пряката му цел е нормалното полово сношение. Всяко отклонение е ненормално явление, извратен полов нагон.

Съществуват различни видове полови извращения, но всички те имат лоши последици както за индивида, така и за обществото. Нарцисизмът е влюбеност на една личност в себе си. Ексхибиционизмът е състояние, при което болните получават удовлетворение, когато показват срамните си части публично. Фетишизмът е прекомерна привързаност, обич към различни предмети (отрязани коси, облекло, обувки, ръце, крака и пр.). В някои случаи тя може да се засили и да вземе болезнени форми. Тогава болните крадат обувки, режат коси и пр. Хипереротизмът е извънредно силно развито влечение към полово общуване. Садизмът е полово извращение, при което се причиняват физически страдания на партньора, за да се задоволи половото чувство. Мазохизмът се състои в доброволното понасяне на жестокостта и болките, причинявани през време на половия акт от любимия (мъж или жена) с крайна цел сладострастие. Флагелантизмът се състои във взаимно биене през време или преди половия акт или други анормални форми на половото задоволяване, които принизяват човека до положението на побесняло животно. Педофилията е желание за полов акт с деца от другия пол. Това се среща най-често у идиотите или старците със старческа деменция (слабоумие). Наблюдателите са извратени хора (предимно мъже), които намират удоволствие при наблюдаване на половия акт на други хора. Содомия (скотоложство) се нарича половото сношение с животни. Среща се най-често у идиотите. Травеститите са хора, които обичат да се обличат в дрехите на противоположния пол. Хомосексуализмът е израждане на половия инстинкт, при което половият акт се извършва на мъж с мъж (педерастия) и на жена с жена (лесбийска любов).

Предпазване. Необходимо е да се води деен живот, съобразен със законите на природата, да се употребява предимно растителна храна без алкохол и тютюн, да се култивират чисти и възвишени мисли. Освен това добре е винаги да се седи удобно, с отпуснати хълбоци, полезно е да се седи често по турски.

Лечение. Общо за засилване на организма и по начина, изложен при онанизъм. Освен това всяка вечер на тила и носа да се слагат торбички с хладък селски хлебен квасец, които се държат цяла нощ.

За намаляване на половата свръхчувствителност да се пие чай от ракита - 1 супена лъжица реси от ракита се попарват с 500 г вряща вода и киснат 1/2-1 час. Прецежда се и се пие сутрин, обед и вечер 10 минути преди ядене по 1 чаша. Или чай от маточина - приготовление и употреба като първия чай. Да се предпочита суровоядството (вж. том I) и задължително преди обяд и вечеря да се яде салата от суров кромид лук с магданоз по равни части, а след ядене да се изпива по 1 чаша вегетарианско вино, приготвено от сок от моркови, домати и грозде по равни части.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...