Jump to content

Полова импотентност (хладина) у жената


Recommended Posts

Полова импотентност (хладина) у жената

Половата импотентност (неспособност) у жената се изразява в липса на полово влечение и възбуждане (фригидност) и липса на сладострастие.

Причини. Те са повече от психичен характер: лошо отношение на жената към грубия мъж (който повечето пъти я търси като обект за полова наслада, а не като другарка), страх, боязън и срам от него. Причина могат да бъдат и заболявания на половите органи, недоразвити полови органи и т. н.

Предпазване. Мъжът трябва деликатно да съгласува своите телесни, психични и полови чувства с тези на младата си жена.

Лечение. Според самата причина за това състояние. Ако причината не е установена, лечението е общо и по следния начин:

I. Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене жената да взема по 1 супена лъжица сироп от широколистен живовляк - 50 г живовляк (листа), 3 супени лъжици корени от магданоз, 3 супени лъжици семе от керевиз, на ситно счукано, и 3 супени лъжици чист пчелен мед на тих огън в 700 г вода се варят 15 минути. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа и се засилва с 1 лъжица какао.

II. Десет минути след сиропа да изпива 1 винена чашка от 75 г отварка от магданоз (корени), обикновена коприва (листа и цвят), пача трева и полски хвощ - по 100 г от всяка. От тази смес 2 пълни супени лъжици с прибавка на 1 чаена лъжичка кори с портокал се запарват с 500 г вряща вода. Захлупена, на тих огън ври 15 минути и като изстине, се прецежда.

Диета. Вегетарианска храна, млечно-растителна с повече плодове и зеленчуци (винаги измити, защото се пръскат с отровни химикали) или пък обикновена храна без свинско, говеждо и консервирано месо и риба. Люто, алкохол и тютюн - не! Сутрин на закуска добре е да се изпива 1 чаша овесено мляко - 2 супени лъжици овес от вечерта се сваряват в 600 г вода, така че зърната да се разварят. Сутринта се прецежда през кърпа и се засилва с 1 чаена лъжичка какао, малко мед и лимон по вкус и парче ръжен или черен хляб.

Преди обяд като аперитив да изяжда по 1 чинийка салата от прясно зеле с малко олио и винен оцет по вкус. На обяд заедно с другата храна да изяжда и по 100 г младо месо - агнешко, телешко, птица или прясна риба (речна или океанска). На вечеря безмесна храна - кисело мляко с 1-2 супени лъжици сурова настъргана целина, зеленчукови и тестени храни и компот с хляб. След ядене да взема и по 1 чаена лъжичка смес от 500 г мед и по 50 г семе от анасон, копър и обикновена коприва, всички счукали на брашно.

Вместо вода, ако дадените отварки са недостатъчни, да пие отварка от целина - 4 супени лъжици (листа и стебла) с прибавка на 25 шипки, разрязани на 2 части, се запарват с 1 л вряща вода и се варят 10 минути. Като изстине, се прецежда.

III. Два часа след ядене да взема 1 супена лъжица от следната смес: 500 г мед, 20 зелени листа от индрише и 20 ядки от кайсии, счукани в дървен хаван на кашица, разбъркани със сока на 3 месести лимона, смлени на машинка за месо заедно с корите, но без семките, с прибавка и на 1 супена лъжица канела на прах.

IV. Десет минути след сместа да изпива 1 чашка от 75 г отварка от ветрогон (листа и клонки), гръмотрън (корени), жълт смил (листа), жълта водна роза, будариче (цвят) и керевиз (листа и клонки) по 50 г от всяка. От тази смес 1 пълна супена лъжица се запарва от вечерта с 250 г вряща, вода. Кисне захлупена цяла нощ, на сутринта се прецежда и се пие.

V. Вечер преди лягане при запек, даже еднодневен, се прави топла клизма с 500 г вода или пък с чай от лайка, последвана от разтривка на гръбнака от долу на горе във вид на малки кръгчета с памуче, натопено в настойка от 100 г аптекарски спирт (75°) и 20 г семе от магданоз, счукано на ситно; оставя се на слънце или до горяща печка 7 дни. След това на гръбнака се поставя мушама от хаваджива (60 на 20 см) и на долната част на корема същата мушама (30 на 15 см) с тропосани отгоре им парчета тънък найлон, добре набоцкан е дебела игла, за да диша кожата свободно. На главата се слага „шапка“ от тънко хасе, напълнена с хладък селски хлебен квасец (забъркан преди 4 часа), засилен със 7-9 супени лъжици сурови диви кестени, настъргани с корите (или с толкова супени лъжици млади и пресни корени от полски бъзак, счукани на каша), или зелен лист прясно зеле, леко напръскан от вътрешната страна с оцет. Отгоре се слагат вестник и вълнена шапка и така се спи.

VI. Сутрин. Разтривка на гръбнака и на долната част на корема (областта на половите органи) с памуче, натопено в същата настойка.

Неделя. Пълна почивка от всичко, съчетана с излет в планината.

При менструация също почивка.

Важни добавки: За засилване на половата чувствителност добре е да се носят на хълбоците по 2-3 коренчета от върбинка, които се сменят всеки 2 седмици, а преди събирането жената да взема по 1 супена лъжица чист пчелен мед. Много е полезно дълбокото вдишване с бавно издишване (вж. том I, „Домашна гимнастика“).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...