Jump to content

ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ. Общи упътвания


Recommended Posts

ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ

Общи упътвания

Венерическите болести не са само местни, локални заболявания, а на целия организъм. При тях местните промени протичат сравнително бързо и леко, често незабелязано, което може да накара болния да се смята за оздравял. Ако обаче заболяването не се лекува навреме от лекар-специалист със съвременните ефикасни лекарства, настъпват късни усложнения, които в повечето случаи са твърде тежки (особено при сифилиса) и инвалидизират болния. Поради това и при този вид заболявания е много важно компетентното лечение да започне колкото се може по-рано, за да бъде ефикасно.

Всеки болен или съмнителен за венерическо заболяване веднага трябва да отиде при лекар-специалист по венерическите болести, за да започне своевременно и правилно лечение, с което ще се избегнат много гибелни последствия.

На болния от венерическа болест са абсолютно забранени половите сношения до пълното му оздравяване. Той трябва да спазва много строга лична хигиена - добре да измива ръцете си със сапун, след като е пипал половите си органи, да си служи с индивидуални съдове, бельо и кърпи. Измиването на болната част трябва да става в отделен съд, който винаги след това да се обеззаразява със спирт или карболов разтвор (от аптеката). Употребеният за почистване памук да се изгаря. Използваните превръзки, както и бельото, да се държат 24 часа в сапунен разтвор и чак тогава да се изпират и употребяват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...