Jump to content

Тумор на тънките черва


Recommended Posts

Тумор на тънките черва

Среща се много рядко у по-млади хора.

Признаци. Те са много разнообразни, често пъти нехарактерни: коликообразни болки в областта на пъпа, подуване, след което на болния му олеква. Понякога туморът причинява чести кръвоизливи.

Предсказание. Добро при незначителни смущения и сериозно при усложнения.

Лечение. Оперативно. Народната медицина прилага общо лечение по начина, изложен за тумор в стомаха. В случая топлите лапи със същия успех може да се заменят с налагане на стомаха с топъл, но недопечен хляб с чесън (взема се от фурната недопечен още хляб, разрязва се през средата на две половини и едната от тях се намазва, и то откъм средата, с гъста каша от 3-4 глави обелен счукан чесън, засилен с малко корени от магданоз, също на ситно настъргани). Държи се, докато изстине, след което се поставя и втората половина и се държи , докато и тя изстине.

За смекчаване на болките добре е болният да пие отварка от джоджен и лайка - по 1 супена лъжица от двете с прибавка на 1 изравнена чаена лъжичка ленено семе и 1/2 чаена лъжичка анасон в 500 г вода се вари 10 минути. Като изстине, се прецежда. Пие се подсладена с мед и лимон по вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...