Jump to content

Тумор на белия дроб


Recommended Posts

Тумор на белия дроб

Причини. Неизвестни.

Признаци. Тъпи, но постоянни болки в гърдите, тежест, понякога кашлица с кървави храчки.

Предсказание. Сериозно.

Лечение. Необходимо е навреме да се потърси компетентна лекарска помощ. Народната медицина прилага общо лечение по начина, даден за тумор в гърдата (вж. том II), със следните добавки:

1. Парните компреси и налаганията да се правят с обличане на голо на жилетка, ушита от тънко хасе на 4 джоба от страната на заболелия дроб (2 отпред и 2 отзад), за да лежи лапата равномерно (и то от ключицата надолу), напълнени с лапите, дадени при тумор в гърдата, в двоен и даже в троен размер.

2. Сутрин, обед и вечер преди ядене болният да прави по 10-20 дълбоки вдишвания през носа с издишване през устата (вж. том I, „Домашна гимнастика“), като в този случай през време на дишането непременно да държи под носа си зелен лист от здравец или пък друго любимо цвете.

3. При кръвоизлив болният да легне и да изпие 1 пресен белтък от кокоше яйце, засилен с 1 чаена лъжичка пепел от чиста или серива вълна, 1/4 чаена лъжичка костено брашно и 5 зърна от бяла дъвка, счукани на ситно. Освен това на гръдния му кош (отпред) да се сложи торбичка, напълнена с хладка лапа от суров кромид лук, на ситно нарязан и засилен с готварска сол в пропорция на 3 супени лъжици кромид лук 1 супена лъжица сол. Освен това на всеки 3 часа да изпива и по 1 кафена чашка отварка от овчарска торбичка - 2 супени лъжици в 500 г вода се варят 10 минути. Като изстине, се прецежда.

4. При силна кашлица сутрин, обед и вечер 20 минути след ядене вместо алое и катранени зърна да изпива по 1 супена лъжица сироп за кашлица: 50 г чисто сурово кафе в 500 г вода ври 30 минути и веднага се прецежда. В друг съд 50 г пача трева в 500 г вода се вари 30 минути и веднага се прецежда чрез изстискване. След това двете отварки се събират в едно и се засилват със 150 г небетшекер. Сместа се вари още 5 минути. Десет минути след сиропа да се изпива поредната отварка.

5. Ако болният не е изтощен, може да прави и леки разходки на чист въздух, придружени от дълбоко вдишване през носа, като държи лист здравец или пък друго любимо цвете, и издишване през устата. В останалото време може да чете забавни книги, да се занимава с лека домашна работа, изобщо да продължава обикновеното си ежедневие, което ще му донесе по-бързо оздравяване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...