Jump to content

ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ ТУМОРИ


Recommended Posts

ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ ТУМОРИ

Злокачествените заболявания на различните органи протичат тежко, с увреждане на целия организъм и често завършват фатално. Обикновено те започват незабелязано и се проявяват доста късно, когато резултатът от лечението не може да бъде задоволителен. Освен това е възможно някои от доброкачествените тумори с течение на времето да преминат в злокачествени. Затова е абсолютно необходимо и при най-малките признаци за такова заболяване да се потърси своевременно компетентна лекарска помощ. Само така може да бъде диагностицирано точно и навреме заболяването и да се предприеме най-правилно лечение. Всякакви опити за само-лечение ще отклонят и забавят болния от ефикасното лечение със средствата на съвременната медицина, а това особено при злокачествените заболявания винаги е с фатални последици.

Тук се съобщава за сведение лечението на тези заболявания със средствата на народната медицина, което в никакъв случай не може да замести квалифицираната лекарска помощ. Обща препоръка в случая е, когато болният е опериран или са му правени облъчвания, в продължение на 3 месеца от изтичане на последната нагревка да избягва слънчевите бани. Добре е да пие само билките и да спазва диетата, дадени в съответния план, по който ще се лекува, след като изтече 3-месечният срок. Освен това се препоръчва сутрин и вечер болното място да се налага с 2 торбички от тънко хасе, напълнени с топла (36-37°С) лапа от прясна несолена извара или с лапа от печен кромид лук, обелен, нарязан, полуизстискан и засилен с 10 сини сливи (от тези за компот), смачкани без костилките, преди поставянето поръсена с малко леко препечено царевично брашно за отнемане на излишната влага. Торбичките се закрепват с фланелен бинт. Сутрешните лапи се държат 4-6 часа, а вечерните цяла нощ.

Забележка. Болни, които нямат възможност сутрин да поставят лапа на корема си, може през целия ден да носят там торбичка от тънко хасе, ушита с тегели на ивици, широки 1-2 см, напълнени с прясна, суха и топла къртичина пръст, взета от току-що изрита купчина пръст от някоя къртица. Сменя се на всеки 10-15 дни с нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...