Jump to content

Рак на тънките черва. Рак на дебелото черво. Рак на задното черво


Recommended Posts

Рак на тънките черва

Причини. Неизвестни. Заболяването често пъти се предшества от хронично възпаление на чревната лигавица.

Признаци. Тежест и болки в корема около пъпа, запек, понякога кървава диария, постоянно гадене, повръщане, разстройство на храносмилането, подуване на корема, отпадане на силите, отслабване.

Предсказание. Много сериозно.

Лечение. Болнично. Народната медицина прилага общо лечение, както при рак на стомаха, с добавка сутрин, обед и вечер след ядене болният да взема и по малко (на върха на ножа) сяра на прах, разбъркана с мед или с шипков мармалад, който трябва да се употребява в по-големи количества.

Рак на дебелото черво

Причини. Неизвестни.

Признаци. Хроничен запек, тъпи болки в корема, слабост до силно измършавяване.

Лечение. Както при рак на стомаха.

Рак на задното черво

След стомаха в корема най-често заболява от рак правото черво, и то във възрастта между 40-60 години.

Причини. Освен другите общи причини в този случай значение има и хроничният запек, последица на неестествения начин на живот (липса на движение и пр.).

Признаци. Тежест в корема, липса на апетит, отпадналост, запек или диария, често съпроводени с кървене и болезнени напъни. Общото състояние се влошава и в скоро време болният отслабва значително.

Предсказание. Много сериозно.

Лечение. Болният трябва своевременно да се прегледа и лекува от лекар. Народната медицина прилага общо лечение за засилване на организма.

I. Сутрин, обед и вечер 30 минути преди ядене болният да взема:

а) по 1 супена лъжица сироп от алое арборесценс (трионче) (вж. „Тумор на стомаха“). Или:

б) по 1-2 супени лъжици чист маслинен зехтин, сварен с билки - 1 л зехтин с по 3 супени лъжици широколистен живовляк (листа), жълт кантарион (листа и цвят), невен и ранилист (листа и цвят) във водна баня ври 1 час, почива 2 дни и се прецежда.

При хроничен запек с кръвотечение от ануса да взема по 1 изравнена чаена лъжичка смес от 1 кг чист пчелен мед, 20 г бяла дъвка (сакъз), 20 г чист бял тамян (най-добре измирски), 20 г рафинирана сяра и 20 г майчин лист (от аптеката). Всички продукти се счукват на прах и се размесват добре с мед.

При разхлабен стомах в продължение на 1-3 дни подред болният да взема само по 1/2 изравнена чаена лъжичка от същата смес.

II. Двадесет минути след едно от тези средства да изпива 1 чашка от 75 г отварка от агримония, бял равнец, кървав здравец (цялата билка с корена), невен, пача трева, пелин и ранилист (цялата билка с корена) - по 50 г от всяка. От тази смес 2 супени лъжици се запарват с 500 г вряща вода. Вари се на тих огън още 10 минути и като изстине, се прецежда.

III. Останалото лечение е както при доброкачествен тумор в правото черво, със следните добавки:

1. В този случай за предпочитане е клизмите да се правят с топла отварка от широколистен живовляк (листа), слезен (листа и цвят), лайка (цвят) и ленено семе - по 1 супена лъжица от всички се запарва с 1 л вряща вода. На тих огън захлупено ври 10 минути и като поизстине, се прецежда.

2. При кръвоизлив вечер преди лягане да се правят хладки задръжни клизмички (26СС) с отварка от полски хвощ и листа от къпина - по 1 изравнена супена лъжица в 250 г вода се вари 5 минути. Като изстине, се прецежда.

Вътрешно. До спиране на кръвотечението болният всеки час да взема по 2 супени лъжици отварка от корени от метличина, полски хвощ (листа и стебла) и бял равнец - по 2 супени лъжици от всичко се вари в 1/2 л вода, докато остане 300 г. Когато кръвотечението престане, отварката се пие още 2 дни, но само по 2 супени лъжици на ден, а след това се пие дадената в плана отварка.

3. При разраняване добре е анусът да се налага с марлички, натопени в зехтин, сварен с червен и жълт кантарион. Ако няма пукнатини, налагането става само с топла прясна извара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...