Jump to content

Рак на бъбрека


Recommended Posts

Рак на бъбрека

Причини. Неизвестни.

Признаци. Тъпи болки в кръста, а по-късно доста силни, отделяне на кървава урина, понякога температура, отпадналост, отслабване на организма.

Предсказание. Много сериозно.

Лечение. Болният трябва веднага да потърси компетентна лекарска помощ. Единствено правилно е своевременното оперативно лечение. Народното лечение е общо за засилване на организма.

I. Сутрин, обед и вечер 30 минути преди ядене болният да взема по 1 супена лъжица сироп от алое арборесценс (трионче) или по 1 чаена лъжичка рафинирана газ (петрол) с чист маслинен зехтин и 150 г горещо мляко. Ако болният не понася това, да взема по 3-5 зърна смес от пчелен клей с прясно краве масло (вж. „Рак на стомаха“, точка I).

II. Двадесет минути след едно от тези средства да изпива 1 чашка от 100 г отварка от акация, волски език и пр. (вж. „Рак на стомаха“, точка II).

Диета. Същата, както при рак на стомаха, с добавка след ядене болният да взема по 1 чаена лъжичка крем за усилване, приготвен от 100 г прясно краве масло, 4 пресни жълтъка, 4 супени лъжици мед, 1 супена лъжица жълъдово кафе и 1 супена лъжица бадемово кафе (опечени и смлени бадеми), и след него да изпие 2-3 чаени лъжички пресен селски хлебен квас (забъркан преди 4 часа), засилен с 2 чаени лъжички шипково брашно и по 1 чаена лъжичка шипков мармалад и мед и малко вода, да стане гъсто и сладко като боза.

Вместо вода, ако дадените отварки са недостатъчни, да пие отварка от алтея (корени), мечо грозде, полски хвощ, троскот, царевични коси и червена хвойна (плодове) по 50 г от всяка. От тази смес 3 супени лъжици с 1 изравнена супена лъжица ленено семе и 1 пълна чаена лъжичка червена хвойна (зърна) се запарват с 1 л вряща вода. След това на тих огън се вари още 20 минути и като изстине, се прецежда.

III. Два часа след ядене да взема по 1/2 чаена лъжичка от следната смес: по 1 супена лъжица листа и цвят от невен се стриват на прах и се разбъркват с 1 пълна супена лъжица чист пчелен мед. Или пък по 1 супена лъжица смесен сок от ряпа (бяла или черна), размесен с чист маслинен зехтин: 1 ряпа се измива и нарязва на ситно и се смила на машинка за месо или се настъргва на ситно, разбърква се с чист зехтин в количество, равно на половината на теглото й, захлупва се в подходящ съд и кисне цяла нощ. На сутринта се прецежда и се пие.

IV. Двадесет минути след едно от тези средства при болки в бъбреците да изпива по 1 чашка от 100-150 г отварка от агримония, босилек, лавандула, лепка, мента пиперита, невен, пача трева, ранилист (пялата билка с корена), цариче и хмел (шишарки) по 50 г от всяка. От тази смес 2 пълни супени лъжици и 1 чаена лъжичка дилянка (корени) се запарват със 700 г вряща вода. На тих огън ври захлупена 15 минути и като изстине, се прецежда.

V. Вечер преди лягане 2-3 вечери подред се прави топла клизма с 1 л чай от лайка (цвят): 3 супени лъжици се запарват с 1 л вряща вода, кисне 20 минути и се прецежда. След това винаги при запек, даже еднодневен, се прави клизма с 1/2 л от същия чай, последвана от парен компрес на кръста (областта на бъбреците) с торбичка, напълнена с приятно топъл полусварен ечемик (врял 10 минути, за да може да се използва 2-3 пъти подред), с продължителност около 20 минути. След компреса същото място се налага първата вечер с торбичка от тънко хасе, напълнена с топла лапа от печен кромид лук, обелен, нарязан, полуизстискан и засилен с по 1 чаена лъжичка чист боров катран (от аптеката) и ситна захар, накрая поръсена с малко царевично брашно за отнемане на излишната влага; или пък с топла лапа от попарени листа полски бъзак, на ситно нарязани и добре изстискани.

Втората вечер налагането става с торбичка, напълнена с топла лапа от сини сливи (от тези за компот), смачкани без костилките и поръсени с 1 супена лъжица царевично брашно за отнемане на излишната влага. Или с торбичка, напълнена с топла смесена лапа от слез (листа и цвят) и 3 супени лъжици трици, сварени с малко мляко - преди поставянето й се поръсва с 1 чаена лъжичка захар. Или пък с топла смесена лапа, приготвена от кромид лук, магданоз (листа) и слез (листа и цвят) по равни части, нарязани на ситно. Заливат се с 1 супена лъжица вода и 1 чаена лъжичка олио. Оставя се да ври, докато се сгъсти като лапа, след това се снема от огъня и се поръсва с 1 чаена лъжичка нишадър на прах и 1/4-1/2 чаена лъжичка камфор на прах (от аптеката).

Третата вечер същото място се налага с торбичка, напълнена с пресен селски хлебен квас, засилен с 9 супени лъжици диви кестени, настъргани с корите (при липса на кестени с толкова супени лъжици млади и пресни корени от полски бъзак, нарязани на ситно и счукани в дървен хаван на кашица), и 15 сини сливи, смачкани без костилките.

Едновременно във всички случаи се поставя коремен компрес, натопен в топла отварка от джоджен, а при подут корем - лапа с торбичка, напълнена с пресен селски хлебен квас, засилен с 1-2 супени лъжици диви кестени, настъргани с корите. При тежко главоболие на главата се слага цяла „шапка“ от пресен селски хлебен квас, засилен с 9-10 супени лъжици диви кестени, настъргани с корите (или пък с толкова супени лъжици пресни корени от полски бъзак). Държат се до сутринта.

VI. Сутрин. Същото, както при рак на стомаха.

VII. Лятно време преди обяд от 10 до 12 ч., ако болният има възможност, добре е да си направи цяла топла баня с отварка от полски бъзак (цялата билка с корените и пр.).

Неделя. Почивка от всичко - пият се само билките и се спазва диетата. При нужда лечението продължава по плана.

При менструация парни компреси и топли бани не се правят.

Важни добавки:

1. През деня добре е в джобовете да се носят по 5-7 сурови диви кестена, които се сменят на всеки 2 седмици.

2. Болни, които не са на легло, през целия ден да носят на кръста си парче (30 на 15 см) мушама от хаваджива, тропосана върху тънък найлон, гъсто набоцкан с дебела игла, за да може кожата да диша. Носи се 10 дни от едната страна и 10 дни от другата, след което се сменя с нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...