Jump to content

Пътят на моя живот


Recommended Posts

ПОДГОТВЕНИ ЗА ПЕЧАТ РЪКОПИСИ ОТ ПЕТЪР ПАМПОРОВ

Увод

Пътят на моя живот1)

(спомени и опитности)

“Да служиш на Бога –

ето ключовете на живота!

УЧИТЕЛЯТ

Животът е едно велико училище, в което ние се учим и придобиваме опитности. Земята е едно от най-великите училища, в което човек има да решава трудни задачи. Човек идва много пъти на земята. Какво представя един живот от 50-100 г. в сравнение с милионите години? Само един ден. Човешката душа е почнала своето развитие, минавайки през минералното, растителното, животинското и човешко царства, за да достигне до ангелското и да стане СИН БОЖИ - Служител на ЛЮБОВТА. Велико е предназначението на човека. Той трябва да стане съвършен като ОТЦА си! Човешката душа е жив слънчев лъч, излязъл преди милиони и милиарди години от Слънцето на Живота — т.е. от БОГА, за да опознае себе си и да се научи да служи на ОТЦА си. От искра той трябва да се разгори в пламък и да възсияе като слънце. “От светлина - роден за светлина!” (П. П. Славейков).

Какво научих в моя живот - в сегашното си прераждане? Как се пробудих за духовен творчески живот? Как се опитах да работя, за да осмисля живота си? Как намерих УЧИТЕЛЯ на ВСЕМИРНОТО БЯЛО БРАТСТВО?

Как пътувах из България, из Европа и до Япония - разнасяйки идеите на БОЖЕСТВЕНОТО УЧЕНИЕ. Какво разбрах от своите опитности и от ТРЕТИЯ ЗАВЕТ на СИНОВЕТЕ БОЖИИ - ето, това ще бъде предмет на описанието на моя живот.

С надежда, че ще послужи за поука и подтик на всички ония души, които се стремят към светлината, доброто и свободата.

1 .XII. 1968 г. 6 ч.с.

Pamporov_020.jpg?fbclid=IwAR13yxPI3jKBzl

______________________

1) Ръкописът е незавършен и се съхранява в личния архивен фонд на Петър Пампоров в Държавен архив - Смолян, Ф. 698, оп.1, а.е.1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...