Ани Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 155. НОВИ ТЕКСТОВЕ НА КЛАСИЧЕСКИ ПЕСНИ ОТ УЧИТЕЛЯ („Серенада” на Шуберт, „Момина песен” на Добри Христов) В.К.: Да, днеска е 21 януари 1991 г. Продължаваме работата със сестра Табакова. Сега, на 93 страница от „Разговорите с Учителя”, тука се говори за „Серенадата” на Шуберт. Л.Т.: Тя е известна. И Учителят дава нов текст. Например там първия текст, както ме накара Той да го изпея: „Моята песен тихо литва в нощната тъма.” Той не хареса това. „Повтори го!” каза. Вместо „нощната тъма” да туря „във утринния час”! Значи серенадата да бъде не в нощната тъма, а в утринния час. И даде съвсем нов текст. И аз я пях с новия текст и публиката нищо не разбра - че е сменен текстът - и имах пак голям успех. В.К.: Къде е тази публика - на концерт ли? Л.Т.: Ами на концерт, не при Учителя. В света. В.К.: Те не разбраха, защото не познават текста. Л.Т.: Да. В.К.: Вие този текст го имате? Л.Т.: Имам го, да. Даже го знам наизуст. В.К.: Друг въпрос. Вие отбелязали ли сте на самите ноти новия текст? Л.Т.: Имам под нотите написан новия текст, даден от Учителя. Даже стария вече го забравих. Пея новия текст. А също Той даде нов текст на българската песен от Добри Христов „Момина песен”. Там има вино, за ракия, за опиване това. Той изхвърли виното и ракията, съвсем друг текст ми даде. И имах голям успех с него. Имам го текста. В.К.: Да, ще стигнем и до нея.А сега на 94 страница от „Разговорите с Учителя” - песента „Господи, колко Те обичам”. Л.Т.: Даде я тогава. Да. В.К.: В песнопойката я има тази? Л.Т.: Има я. В.К.: Тази песен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts