Jump to content

233. Атаки срещу Петър Дънов


Recommended Posts

233. АТАКИ СРЕЩУ ПЕТЪР ДЪНОВ

В.К.: Сега друг един материал, „Какво говори Учителят за Себе Си“. Сега, този материал е голяма част от извадки от беседи, но има и от частни разговори.

Л.Т: Да. Затова аз казвам: ние не трябва да говорим кой е Учителят, а да оставим Той сам да говори за Себе Си.

В.К.: Какво знаете за ония екскурзии, пътувания в разстояние на 36-40 дни до Витоша на Учителя през време на бомбардировките? Всеки ден е ходил на Витоша. Знаете ли нещо за тях?

Л.Т: Ами всяка година.

В.К.: Не, не, през време на бомбардировките? Когато са падали бомбите? Той в разстояние на 40 дни всеки ден е ходел на Витоша.

Л.Т: А-а, да. Знам това. Той дава обяснение защо го е правил. И брат Христов, и Венцислав Янков са пожелали една сутрин да тръгнат с Него и отишли. А то беше вече студено, зимно време беше. Та те, като дойдоха при мене, ми разправиха за това качване над гората, където сега има хижа за туристи.

Дотам са отивали над гората и след това са се връщали вече изморени, и сутринта, в уречените дни, Учителят слиза в салона, говори беседа и след туй пак - всеки ден, 40 дена е излизал навън, за да напусне града. Отгоре Го ръководят така да постъпи, щом като София ще бъде бомбардирана.

В.К.: Сега, разказвал ли Ви е за Неговото интерниране във Варна? Учителят да е споменавал пред Вас?

Л.Т: Да, споменавал е. Например когато туряли един войник, стражар, да Го придружава и в купето заедно пътували, стражарът много строго Го изучавал и Го гледал. И по едно време (Учителят си седял най-спокойно) той се обърнал към Него и Му казал: „Ти ми се виждаш добър човек. Защо те караме сега там, във Варна?” Значи и той усетил, че Учителят е добър човек, че няма никаква вина и се изказал пред Него.

В.К.: Така. Понеже Той там се отоплявал с мангал...

Л.Т: Да, и с мангал. И даже го внасяли недоразгорен, а той е отровен и който влизал вътре, започвал да получава замайване и главоболие. А на Учителя нищо Му нямало.

В.К.:Да.

Л.Т: Той на друго място пък препоръчва такъв въздух, недоразгорен, да сложат на туберкулозните, да дишат тоя въздух, които имат скоротечна туберкулоза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...