Jump to content

263. Кой трябва да свърши работата?


Ани
 Share

Recommended Posts

263. КОЙ ТРЯБВА ДА СВЪРШИ РАБОТАТА

В.К.: Казахте, че аз съм активен. Аз съм Овен.

Л.Т.: А, да. Вие сте Овен.

В.К.: Асцендент Стрелец.

Л. Т.: Затова сте така много активен.

В.К.: Вижте, аз се хванах на тази работа и ме сложиха на тази работа. Аз никога не бих работил такава работа. Това е много трудно.

Л.Т.: Много, отговорна работа.

В.К.: Освен че отговорна, много ме огорчават. Възрастните приятели много ме огорчават. Аз идвам, давам време, средства, еди-какво си и после, почваме да работим - почват да се опъват за това, за онова и т.н.

Л.Т.: Не Ви разбирам.

В.К.: Не ме разбирате. Те се чудят за какво аз го правя. Да.

Л.Т.: Мислят, че имате някаква корист.

В.К.: Корист или мислят, че нещо ще спечеля. Обаче всичко това, което правя, заключвам под ключ, защото не е за тази епоха. Нямаше условия. Те мислят, че аз ще печеля.

Пример. Ето аз с Вас работя толкова време. Ние записваме вече осма или девета ролка. А това са пари, това са средства, това е време, това е сила, това е енергия. Виждате колко е трудна работа. Те мислят, че аз го правя за пари, за слава, за това, за онова.

Аз го правя за Школата на Учителя. А не за тая школа тука, а за оная горе Школа в Невидимия свят, която е имала тук проекция на Изгрева.

Аз искам да свърша моята работа.

Пример. Аз в момента не се страхувам, защото аз имам този материал от Вас. Без тази работа, която ние вършим с Вас в разстояние от два месеца, никой не може да се ориентира с Вашите неща.

Л.Т.: Не, няма да може.

В.К.: Аз затова искам, нали и аз вече имам план как да стане, нали? Благи [Благовест Жеков] ще запише онези неща, ще запише онези неща от упражненията за Вашата Школа, после ще видим тези неща, които имате от Паневритмията, от „Битието”.

Тези разработки трябва да ги сложим в папки, да се надпишат кое какво е, що е, как, да сложим ред и порядък, за да се знае как са нещата, нали?

Аз не Ви изпращам в Невидимия свят, но трябва да има приемственост.

Л.Т.: Ама аз имам работа тука.

В.К.: Вие имате работа. Вие ще я работите, но това, което е свършено, трябва да се сложи в един ред и порядък, в папки, да се знае какво, що и как. Разбирате ли ме?

Л.Т.: Да, да.

В.К.: Нали? Аз не съм за това Вие да си заминавате от този свят.

Вие си стойте тука, работете си, но това, което сте свършили, трябва да бъде в един порядък, да се сложи в една система, да се знае какво е, що и как, нали?

Тази работа, която аз върша, не е моя работа. Аз върша работата на тия, които не са я свършили.

Това е работа на музикант, нали виждате?

И сега аз трябва да задвижа музикантите, за да дойдат. Вместо да бъде обратното - те да ме извикат. Така. Добре. Значи на този етап - толкова.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...