Ани Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 282. ПИСМА НА УЧИТЕЛЯ ПО СТЕНИТЕ ЗАКАЧЕНИ В.К.: Аз искам да прочетем тия писма, да може да ги запишем -дето има от Учителя до него тук на стената. Л.Т.: Трябва да се движа сега. В.К.: Чакайте, не бързайте. В.К.: Сега ще прочетем, ще цитираме някои писма на Учителя до брат Христо. Сега тука на стената виждаме окачени няколко рамки. Горе, високо вляво, са дадени два портрета на Учителя; долу има портрет на Учителя с Христо; от другата страна - Олга Славчева и горе пише следното: „Днес, на 1.09.1939 г., 10 ч. сутринта говорихме с Учителя в стаята Му за моето минало и бъдещето. Откри ни нови закони за Мъдростта и с какви методи да работя за в бъдеще. Каза ми да си избера една глава от Евангелието на Йоанна и пак да отида, и да ми говори върху нея. Днес, 1.09., 5 часа сутринта, постих. Специален клас, Изгрева, София. Брат Христо Кръстев.” В.К.: Сега, ще прочетем тези писма. [Чете] „Пишете повторно за развоя. Обични Кръстю и Михаил, Аз ще ви помогна добре. Живият Господ Христос. София, 11.12.1919 год.”, (подпис на Учителя Дънов). „Празното поле трябва да се прочете от душата.” Сега, тука тези неща са разкъсани, виждам нещо са откъснати и са залепени допълнително ли? Л.Т.: Да. В.К.: Елате да видите. Тука аз виждам нещо и което ме смущава, а това е че... Сега то откъснато ли е това? Понеже виждам, че го няма. Л.Т.: Да. В.К.: Ама Вие ли сте го откъснали? Л Т.: Да. В.К.: И защо? Л.Т.: Не знам. В.К.: Ама кой го е откъснал? То е рязано. Виждам, че е рязано тук. Л.Т.: Не знам. В.К.: Нали виждате, че отдолу продължава нещо друго. Л.Т.: Е, Той казва, накрая с душата си може да живее. В.К.: Живият Господ. Ама тука е откъснато. То е имало надпис. Аз виждам, че тука е имало някакъв надпис. И от тука е откъснато. Аз, както виждам, това писмо, което е било, е отрязано, за да се премахнат някои неща и след това са сложени други неща, които са подходящи. Л.Т.: Той казва тука, най-долу: „С душата си прочетете празното.” В.К.: Ама не е редно така да късат писмата на Учителя. Сега, друго пише: „Кръстю и Михаил“. Това е друго писмо. [Чете] „Живот чист и свят. Любов непрестанна, вяра постоянна, надежда всегдашна. Бог е Бог на Любовта. Тая Любов се различава от всичко друго. Тя не дири своето. Всички многоточия във Вашето писмо трябва да ги превърнете в рационални числа. За мен важи Истината. Тя е, която носи Божията Светлина. Се казва: Път, Живот, Истина. Като свършите работата си, ще се върнете във Варна. За това ще ви се каже. Само в изпълнението Волята на Бога е Вашето спасение. В него е всичко. (подпис, свещеният подпис на Учителя Беинса Дуно.) София, 16 април 1921 г.” Л.Т.: Чакайте сега. Тези, които дойдоха за телефона да го поправят, преместиха малко пианото и работиха. И единият слезе долу, а другият остана тука и направиха връзка по телефона. Аз се съмнявам, че туриха някаква машинка, да подслушват каквото говоря. В.К.: Не, не ми се вярва. Няма какво да подслушват, мина това време. А от тебе няма какво да се подслушва. Значи другото писмо на Учителя [Чете] „Л. К. (Любезни Кръстю, обаче с буквите Л. и К.), Получих Вашето писмо. Онова, което преживявате, разбирате. Душата трябва съвършено да се очисти от всички минали свои грешки. Сегашното е резултат на миналото. Ако слушате моите съвети и ги изпълнявате, ще Ви съпътствувам да излезете с богата опитност от сегашното Ваше положение. Ще работите да се въдвори изгубената хармония. Всички трябва да се научите, че правилата в Божествения свят не се менят. Ще трябва да изправите раздвояването си на Вашето съзнание. Само Любовта е, която изглажда всички и обновява, оживява и възкресява. Пожелавам и на двамата ви добра подготовка. Ти работи усърдно над себе си. Моите ученици трябва да бъдат в хармония с мене и с законите, в които живеем. (подпис на Учителя, свещеният подпис на Духа Беинса Дуно) Само Божията Любов. София, 20 април, юни В.К.: Но коя година, не се знае.) Сега, по-нататък какво има на стената? Тука имаме вдясно една рамка, в която отляво е сложен портретът на Учителя; няколко портрети по-надолу има снимка на брат Христо с Учителя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts