Jump to content

311. Един пример за ревност


Ани
 Share

Recommended Posts

311. ЕДИН ПРИМЕР ЗА РЕВНОСТ

Л.Т: Аз съм правила тука хороскопи, ама по тази наука, по Кабалата на Учителя.

Имаше една зъболекарка (Тя си отиде в другия свят), много магнетична сестра. Нейният мъж беше главен лекар на XV поликлиника, един дебел, с шкембе беше. Той имаше брат в Прага и се беше оженил за чехкиня. Добре, ама чехкините някога се проявяват в лекота към други мъже. Неговият брат в Чехия живееше и умря. А неговата жена-чехкиня роди едно момиченце. Кръстиха го Елена. Като умря брат му, тукашният лекар (главен лекар на XV поликлиника) взе момиченцето от жена му, за да го спаси, защото жена му всяка вечер ходеше с разни мъже. И го прибра при себе си. И тая зъболекарка ми е плакала на рамото, аз отивах да си правя зъби при нея: „Представи си, сестра Лилиана, ...”

Сядахме до печката, не ме пущаше да си отида.

Сега, понеже е в другия свят, затова. После аз не казвам как се казва, че да правя клюка. „Представи си, аз ревнувам туй момиченце от мъжа ми и не мога да го търпя.” - „А-а, викам, дума да не става.” - „По цели нощи не мога да спя. И си викам: „Дяволът е влязъл в тебе.” Направи ми изчисление!”

И аз направих на момиченцето. „Ама кой ти каза бе?” Ами кой ми каза - сама наука ми каза. Момиченцето отиде при майка си в Прага, защото хареса я един сериозен мъж и иска да се ожени за нея, а майката трябва да й даде чеиз, trousseau. И туй момиченце тръгна. Натовари я във влака с най-хубави неща за сватба бъдеща. А когато влязоха, да искат да турят мито на границата и митницата, то със сълзи на очи каза на чиновника: „Аз съм сираченце, баща ми умря и при други съм, при роднини. Остави, това ми е чеизът, да се омъжа, да създам семейство. Недей да ме тормозиш.”

Откакто й направих това изчисление, тръгна им и зъболекарката престана да го ревнува от мъжа си. Аз я раздрусах здравата: „Срамота е, викам. Как може да посещаваш и беседи на Учителя и да четеш. Че нали трябва да приложиш?” - „Това момиченце, пък хубавичко, ревнувам го от мъжа ми.” - „Е, викам, това е животното в тебе, скоро ще го изхвърлиш, викам. Прояви божественото, ангелското.”

И тя промени държането си.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...