Jump to content

311. Един пример за ревност


Recommended Posts

311. ЕДИН ПРИМЕР ЗА РЕВНОСТ

Л.Т: Аз съм правила тука хороскопи, ама по тази наука, по Кабалата на Учителя.

Имаше една зъболекарка (Тя си отиде в другия свят), много магнетична сестра. Нейният мъж беше главен лекар на XV поликлиника, един дебел, с шкембе беше. Той имаше брат в Прага и се беше оженил за чехкиня. Добре, ама чехкините някога се проявяват в лекота към други мъже. Неговият брат в Чехия живееше и умря. А неговата жена-чехкиня роди едно момиченце. Кръстиха го Елена. Като умря брат му, тукашният лекар (главен лекар на XV поликлиника) взе момиченцето от жена му, за да го спаси, защото жена му всяка вечер ходеше с разни мъже. И го прибра при себе си. И тая зъболекарка ми е плакала на рамото, аз отивах да си правя зъби при нея: „Представи си, сестра Лилиана, ...”

Сядахме до печката, не ме пущаше да си отида.

Сега, понеже е в другия свят, затова. После аз не казвам как се казва, че да правя клюка. „Представи си, аз ревнувам туй момиченце от мъжа ми и не мога да го търпя.” - „А-а, викам, дума да не става.” - „По цели нощи не мога да спя. И си викам: „Дяволът е влязъл в тебе.” Направи ми изчисление!”

И аз направих на момиченцето. „Ама кой ти каза бе?” Ами кой ми каза - сама наука ми каза. Момиченцето отиде при майка си в Прага, защото хареса я един сериозен мъж и иска да се ожени за нея, а майката трябва да й даде чеиз, trousseau. И туй момиченце тръгна. Натовари я във влака с най-хубави неща за сватба бъдеща. А когато влязоха, да искат да турят мито на границата и митницата, то със сълзи на очи каза на чиновника: „Аз съм сираченце, баща ми умря и при други съм, при роднини. Остави, това ми е чеизът, да се омъжа, да създам семейство. Недей да ме тормозиш.”

Откакто й направих това изчисление, тръгна им и зъболекарката престана да го ревнува от мъжа си. Аз я раздрусах здравата: „Срамота е, викам. Как може да посещаваш и беседи на Учителя и да четеш. Че нали трябва да приложиш?” - „Това момиченце, пък хубавичко, ревнувам го от мъжа ми.” - „Е, викам, това е животното в тебе, скоро ще го изхвърлиш, викам. Прояви божественото, ангелското.”

И тя промени държането си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...