Jump to content

Въведение / Вергилий Кръстев


Recommended Posts

ВЪВЕДЕНИЕ

Вергилий Николов Кръстев

19.IX.2013 г. гр. Своге

1. Днес, на 18 септември 2013 год. в 2130 ч. завърших подреждането на том 122 за д-р Георги Миркович от гр. Сливен.

Днес, 19 септември 2013 г. приготвям тези напътствия за читателя.

Без да ги прочетете и да ги запомните не може да ви се отвори този том за вашето съзнание. Това е изключено. Имам опит в разстояние на цели 50 години в тази област.

И в Евангелие от Лука (24:45) се казва: „Тогава им отвори ума, за да разберат писанията.”

2. Този том е за борбите на българите за черковна независимост и получаването на политическа свобода.

Едното течение е смятало, че с четническата стратегия ще могат да вдигнат българите на възстание. Това е невъзможно, защото Османската империя е голяма сила за онова време.

Другото течение е настоявало да се организира народа отвътре за възстание. И този опит е несполучлив не само поради предателството, но поради това, че не може да се воюва срещу редовна турска армия.

Третото течение е да се подготви българския народ чрез просвета, чрез говорим и писмен български език, отваряне на училища с български учители.

Четвъртото течение е за добиване на черковна независимост, за българска екзархия, чрез която ще се признае съществуването на българска народност, за да се иска след това политическа независимост за българите.

Петото течение е, че трябва да се накара турското правителство, както и Русия, която подържа гръцката патриаршия, защото смята, че чрез християнската църква може да обедини гърци, българи, сърби, румънци срещу Османската империя. А именно за това се явява униатското движение, в което главен двигател е Драган Цанков, а негов помощник е д-р Георги Миркович.

3. Д-р Георги Миркович има своя биография, която сме представили. И тази биография е от 1825 г. до Освобождението на България чрез Руско-турската война 1877-1878. За причините и развоя на тази война трябва да прочетете в „Изгревът”, том 11 от с. 133-15123.

4. Животът на д-р Миркович след завръщането му от заточението в Диар-Бекир и Мардин протича в една неочаквана посока.

Започва да издава списание „Нова Светлина” от 15.04.1891 -15.03.1896 г., което непрекъснато говори за спиритизма като явление и „реалност”.

През 1902 г. започва да издава сп. „Виделина”, а от 189924 г. започва запознанството с г-н Петър Дънов. Започва кореспонденция между Петър Дънов и д-р Миркович. За тези начални етапи може да прочетете в „Изгревът” том 3, с. 4-825.

5. Аз бях на 27 години, когато ми се отвориха някои центрове в мозъка и чрез тях ми се отвориха очите и ума за Словото на Учителя Дънов и за неговата Школа.

Бях чувал за първите трима ученици на Учителя Дънов, т. е. за д-р Миркович, за Пеню Киров26 и за Тодор Стоименов27. Знаех, че има такива ученици. И нищо повече. Разпитвах, но разказваха много малко. Не знаеха. Това, което съм описал в „Изгревът” том 3 аз не съм го получил от тях!

6. Днес има телефони. По времето на социализма ние бяхме подали молба за телефон, но нямаше свободни линии. Чакахме 12 години за телефон. И така ако имаш личен телефон в ума си може някой да ти позвъни от Невидимия свят и да ти даде идеята да започнеш да работиш за написването на историята на д-р Георги Миркович. Това се случи и с мен. Позвъниха ми по вътрешния ми телефон, дадоха ми идеята и аз започнах да я движа тази идея. Започнах от 1980 година. Бях на 42 години, бях вече детски лекар и работех в болницата в гр. Своге.

7. По едно време по този вътрешен телефон ми се обаждат, че трябва да отида в Медицинската академия, където има Катедра по социална медицина, която работи по историята на медицината у нас. Но какъв да бъде моя повод и какво да се иска. По едно време случайно ми попада едно медицинско списание, което описва за създаването на Българския червен кръст. Там се споменаваше името на д-р Георги Миркович като един от съоснователите му. Аз съм посветил на него първия концерт-рецитал за него като съосновател на Българския червен кръст още през м. април 1990 година като направих биографичен очерк за д-р Георги Миркович.

8. И с тази идея аз отивам в тогавашния ИСУЛ28 на ул. „Бяло море” № 8 и търся Катедрата по социална медицина. Като студенти в един семестър ни четяха лекции върху историята на медицината у нас. Имаше написан учебник и сме се явявали на изпит. И ето сега отивам и се срещам с ръководителя на катедрата д-р Апостолов. Разказах му идеята. Слуша ме и казва: „Колега, защо не се явихте 3 месеца преди това. Щяхме да ви включим да развиете тази тема. Имахме 3 дни конференции по тази и други теми. И щяхме да го публикуваме.” Но ми написа писмо, с което да действувам. А беше 1980 година!

9. Разучих, че в „Народната библиотека” София има архив за д-р Миркович. Но той се намира в секретна секция и там имат достъп научни сътрудници. За обикновени хора е заключен. Отивам отново в Катедрата по социална медицина, срещам се с доцент д-р Апостолов и му обяснявам, че ще ми трябва писмо, за да получа разрешение да ползувам въпросния архив. Написа го, подписа го, подпечати го. Аз го занасям в „Народната библиотека”, получавам специална карта и с нея ми се отвори тази заключена врата. А как съм работил не искам да си спомням. Беше ужасия. Едвам изтърпях. И то три години.

10. Аз три години работя там по време на годишната си отпуска от 22 дни. От сутрин до вечер. Докато се ориентирам, докато ми извадят материалите от хранилището минават дни. И започвам да чета. Този материал ми се отвори. С ръцете съм се докосвал до архивните материали, прелиствал съм оригиналните вестници по онова време. И в съзнанието ми като на екран започнаха да се движат в картини и образи за онова, което четях в архива. Беше невероятно преживяване. Но това трая само по времето от 3 години, когато там работех. След това прожекцията на тези събития в мозъка ми спряха. И вече не се явиха дори и до сега 2013 г.

11. На третата година пристъпва към мене една възрастна служителка от този отдел и ми казва: „Вие вече трета година идвате тук и издирвате материали и работите. Сега е лято. Защо не отидете на планина или на море да си прекарате там годишната си отпуска. Какво тук сте се заврели в тези стари неща. Те не създават живота. Живота се движи между младите хора, а не между възрастните.” Отвръщам: „Права си. Съгласен съм. Но ме накараха и ме принудиха да свърша тази работа.” „Та ти си тогава роб.” „Роб съм и това за мен е не само робство, а робия и е ярем, в който съм впрегнат и ми е сложено жегло, за да не се измъкна, а да тегля колата. Това е.”

12. Тогава нямаше ксерокс, за да си извадиш някои оригинали. Всичко пишеш на ръка в едни големи тетрадки. А химикалите, с които пишехме се пълнеха в едни будки с много блед химикал. Имам изписани към 10 тетрадки с голям формат.

Опитвам се сега да ги разчитам, но ми е много трудно, защото химикала е блед. И друго, аз вече съм „извън” този материал. Изминали са 33 години. И всичко съм забравил. Но този изписан от мене материал никой човек не може да го изпише. Просто няма да има разрешение от Невидимия свят, няма да има условия, няма да има време и накрая няма да му се отвори материала. Гледаш и нищо не виждаш. Виждаш букви и изречения, но не можеш да ги разчетеш какво те означават. Това означава заключен материал за ума ти.

13. В тези тетрадки има много важни материали.

Пример: има извадки за дадени личности от различни вестници до Освобождението 1877-1878.

Пример: за Доротей г-н митрополит има извадки от към 20 вестници. И това всичко съм го написал в тетрадката. Вероятно трябва да ги разчета, да ги запиша на магнетофонна лента, за да може онзи, който ще въвежда материала, да чете по моя почерк като слуша записа на гласа ми. Така може да въведе този важен и незаменим материал. Дано имам сили и време за да сторя това.

14. Казах, че друг не може да се справи с този архив и да извади онова, което е необходимо и да го запише в тетрадките си. Трябва да имаш концепция. Тя ти се дава „отгоре” от Невидимия свят, от твоя небесен ръководител и той направлява целия процес. Аз съм се убедил в това най-малко сто пъти. Знам го!

15. Сега идвам до най-важното. Днес концепцията за този том 1 за д-р Миркович е вече друга.

Архивният материал в тетрадките ще си стои и ще чака времето си.

Наредиха ми и аз вече 30 години издирвам онези български автори, които са изучавали или са описвали в своите спомени всички случки, събития и личности от тази епоха.

Събирах ги и дойде време да ги извадя на ксерокс и да ги подредя по теми в отделни папки. Да не мислите, че това става много лесно. Напротив, невъзможно е. Още не мога да повярвам, че приключих на този етап. Всички материали са по оригинал с имената на авторите и заглавията им. Взел съм разрешения от тях. А те са в Невидимия свят и ме наблюдават какво върша.

16. И сега идваме до най-важното. А това е, че Духът движи нещата. Кой Дух? Духът на „Изгревът”. Ето към края на 2013 г. има издадени 28 тома. Представяте ли си тези 28 тома да ги прочетете, проучите и да ги запомните. Колко години ви са необходими. Направете си сметка, по 3 тома на година!

Духът действа отгоре в единствено число! Има Един Бог, Един Учител, Едно Слово и Една Школа. Духът отгоре действува сам, но долу действува в множествено число и се доближава до главите на онези хора, които имат отворени центрове в мозъка си и имат отворени телефони в ушите си, за да приемат повеленията на Духа.

Ето така са откликнали стотици българи, написали са своите спомени за тази епоха, като са се явили изследователи след това и са описали всичко в своите книги. Свършили са си работата благодарение на повелята на Духа!

И така аз черпех от труда на предишните поколения. Те бяха посели житото, но аз ожънах, овършах, смлях житото на брашно, омесих им хляб в погача и им поднесох тази погача, на която пише отгоре с надпис: „Изгревът”. До сега са 28 тома, т. е. съм опекъл 28 погачи!

17. Искам да благодаря на всички, които съм включил в този том на „Изгревът”. Те отдавна са в Невидимия свят. Но те там са живи. Някои от тях са преродени, но е жива онази верига горе в Невидимия свят, за която са били закачени. И сега тази невидима верига ми съдействува при моята работа. Затова всеки автор е написан както е написано неговото отпечатано произведение. Нищо не е загубено! Има ги всичките. И всички влезнаха в „Изгревът”. Има и други, които чакат времето си, за да влезнат в „Изгревът”. Дръжте ме на земята, за да ви свърша недовършената от вас работа за Школата на Учителя. Ако ме съхраните ще спечелите!

18. Аз знам, че едва ли ще има човек, който да може да издържи и да прочете този том за д-р Миркович.

А защо го издавам? Аз изпълнявам заповедите на моя небесен ръководител. А сега ще ви припомня онова, което Учителят Дънов е казал пред д-р Методи Константинов29.

Школата има 22 години. Всяка една година от Школата съответствува на 100 години от българската бъдеща история! Така 1922 год., когато са били най-големи атаките срещу Школата и Учителя Дънов ще се равняват на събитията от 1922 до 1999 год. Ние знаем как се разви българската история и световната история по това време.

А събитията от 1923 год. в България ще се равняват на следващите 100 години от 2001 до 2099 год. за България и за човечеството. Ще си го проучите.

Ето защо ще дойде онова време, когато българите и човечеството ще изучават историята на България по години. Това ще бъде Нова Библия за идното човечество.

19. За сега плана на моя небесен ръководител е следния. Създават се 3 тома от „Изгревът”:

Том 1 за д-р Миркович ще обхваща събитията от 1825 год. до 1878 година.

Том 2 за д-р Миркович ще обхваща времето от 1878 г., когато се завръща от заточение (5 години затвор в Цариград и 4 год. заточение в Диар-Бекир и Мардин) до 1903 година.

От 1903 до 1919 год. Тодор Бъчваров продължава да издава сп. „Виделина”. Ще включим някои статии от това списание.

Том 3 за д-р Миркович ще бъде за историята на Бялото Братство в гр. Сливен с ръководител Димитър Добрев и след това от Иван Калканджиев по времето на Школата на Учителя Дънов. Има невероятни материали, при които аз целия се разтрепервам.

20. Ще бъдат представени снимки, които сме издирили за д-р Георги Миркович, както и за някои участници по време на техните борби. Дано открием и други хора, които да ни съдействат с материали и снимки. Ще покажем снимки от членовете на Бялото Братство от гр. Сливен. Ще бъде не само интересно, но и поучително. Ще ги оставим в историята чрез „Изгревът”.

21. Ето приятели, това можах и това аз направих! И да не ми се краде материала и концепцията, защото ще имате работа с Онзи, който движи „Изгревът” от том 1 до том 28 до сега, към 2013 год. Молете се, да не се срещате с Него, защото в ръцете си държи мечът Господен и въздава Правосъдие. Възмездието е в Неговите ръце.

С уважение: Вергилий

22. За да слезне човек от Небето на земята, трябва да се облече в плът и кръв. Трябва някой да го роди, да изплаче като новородено, да се отгледа, да се отчува, да порасте, да възрасте и да се дойде времето да му се отворят очите и да му се отпушат ушите за един друг свят. С тези органи, с които днес човек разполага няма да може да се свърже с Невидимия свят. Трябват му нови органи и центрове в мозъка му.30

23. Учителят Дънов споменава, че днешния човешки организъм е така устроен, че неговата нервна система не може да издържи на светлината идваща от Божествения Дух. Той направо изгаря от това високо напрежение31.

Това споменавам, за да се знае, че да можеш да издържиш на издаването на 28 тома към края на 2013 год., трябва да си подготвен с подходящо тяло и издръжлива нервна система, за да издържиш на нападенията от страна на враговете на „Изгревът”. Идва се понякога до изстъпление на духа.

24. За да те поставят да изпълняваш програмата на „Изгревът” трябва подготовка от хиляди години. Как е ставало това виж „Изгревът” том 24, с. 401. Това нещо го проумях много късно, че това лице съм аз.

25. Какво е реализирано чрез програмата на „Изгревът” - виж „Изгревът” том 1. 2. изд. 2011, с. 790-792.

26. Да се запознаете с „Верую” на Всемировия Учител - Беинса Дуно - виж „Изгревът” том 1. 2. изд. 2011, с. 795.

27. Да научите какво представлява „Всемировият Учител Беинса Дуно и Божествената троица” вижте в „Изгревът” том 1. 2. изд. 2011, с. 797-798.

28. А „Верую на человекът земен и небесен пребиваващ по земята българска” ще проучите от „Изгревът” том 1. 2. изд. 2011, с. 796. Този човек земен и небесен е съставителят на „Изгревът” на име д-р Вергилий Кръстев.

Izgrev_35_003.jpg?fbclid=IwAR0ZEQx6uZUF-

Забележка.

1. Това е разрешението ми да ползувам в библиотеката гр. Сливен архивен материал за д-р Георги Миркович.

Това съм го направил в три големи тетрадки написани с ръка.

2. Подобно писмо имах и до „Народната библиотека” в гр. София, но те го взеха и го приложиха за архив при издаването ми на служебна карта за ползуването в секретна секция за архиви на д-р Миркович.

Това нещо съм го направил. Записал съм го в 3 големи тетрадки.

С уважение: Вергилий Кръстев

__________________________________

22) Бележка на Е. Ангелова-Пенкова: Вж Панорама от архивни и печатни документи за първия етап от живота на един несломим човек, (с. 16-18).

23) Бележка на Е. Ангелова-Пенкова: Изгревът ... Т. 11. София: Житен клас, 1999, с. 133-151. ISBN 954-9915-02-6

24) Бележка на Е. Ангелова-Пенкова: Запознанството на д-р Миркович с Петър Дънов, по сведения към момента, е от 1898 г. - за личните им взаимоотношения виж текста на писмо № 2 от 1 ноември 1898 г. в кн.: Писма на Учителя Петър Дънов за д-р Георги Миркович 1898-1902. София: Нар. библ. „Св. Св. Кирил и Методий; Бяло братство, 1999, с. 10. ISBN 954-523-029-0.

25) Бележка на Е. Ангелова-Пенкова: Изгревът ... Т. 3. София: Житен клас, 1995, с. 4-8. ISBN 954-90041-2-8

26) Вж Изгревът ... Т. 3. София: Житен клас, 1995, с. 8-13. ISBN 954-90041-2-8

27) Пак там, с. 13-17.

28) ИСУЛ - Институт за специализация и усъвършенстване на лекарите

29) Бележка на Е. Ангелова-Пенкова: Вж Изгревът ... Т. 4. София: Житен клас, 1995, с. 477-179. ISBN 954-90041-4-7

30) Бележка на Е. Ангелова-Пенкова: Вж Изгревът ... Т. 24. София: Житен клас, 2008. с. 461. ISBN 978-954-9915-16-7

31) Пак там. с. 464-465.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...