Jump to content

Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 2-ро

Послушание,

Ученико, когато имаш вдъхновение и дойде двояко мнение, тогава вглъби се в душата си и ще ти се даде ответ. Преимуществото и културата на душата е послушанието. Посвети Душата си под прекия светъл лъч на Божествената светлина, за да бъде в служба на живия Бог. Който се спира по пътя в службата на Бога, той се съмнява. Който се съмнява, той има в себе си жилото на смъртта. Изпъди от скинята на душата си страха й съмнението. Възлюби по-широко силите на Божествения Дух, който работи между разумните народи. Но, тъй както Учениците на Христа презряха блясъка на Римската култура, погребаха славата на израилтяните, събориха идолите на езичниците, високо издигнаха лозунга на великата Божествена свобода и казаха: „Нов“ свят се ражда и нов живот проблясва. Затова, вие Римляни, езичници и фарисеи, книжници, съблечете старите си дрехи и дайте възможност на вашата душа да се вглъби в новата мисъл, новото чувство и да се изяви свободния човек.

Възпитавай се в новото време и новата епоха, защото е твърде важно да знаеш, кога е дошъл великият жрец пред твоята врата. Не се спирай пред сенките на формите, но учи се от съдържанието на явлението. Научи се от Духа който ръководи този жрец и възприеми неговата система, коя то е: „В ИЗПЪЛНЕНИЕ ВОЛЯТА БОЖИЯ Е СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА ДУША”.

Не си играй със светлината, но възприеми нейния пламък. Слушай и бъди „ПОСЛУШАНИЕ”. когато те призовава гласът на истината. Знай, в твоята душа има Божествен зачатък, сили от висшите царства. Затова бъди вещ тълкувател на живото, безсмъртно слово на Духа.

Разтълкувай правилно символите в живота, защото очите ти са символ, диханието ти е символ, обонянието ти е символ. осезанието ти е символ. Предстои да бъдат разгатнати от Ученика.

Петтях чувства са пет свята - петтях страни на пентаграма. Те развиват силите на душата. Благородство, сила, мъдрост, любов и светлина, воля и власт се изисква от Ученика на живота, защото помни: ще имаш стълкновение с отрицателните тъмни сили, които ще искат да спънат стремящите сили на твоята душа. Въоръжи се с щита на властта, да просветне твоя ореол и твоята аура, за да се стопят оръжията на отрицателните сили.

Ученико, приготви се да посрещнеш благодатните лъчи на новата епоха, на новата година и на навия ден. Разтвори храма на сърцето си и олтара на душата си и с блага усмивка и нежен поглед посрещни космичния свят, който ще влее енергиите си в твоето съзнание. И тогава ще разбереш тайнствения път, който води към лазура на Духа. Влез в кръга на новия слънчев зодиак и силите на добрите условия ще въздействуват благотворно върху твоята мисъл, върху твоето чувство и твоята воля. При тези условия ще имаш простор в небесната карта и ще бъдеш подобен на летящ орел всред звездния свят.

Ученико, знай: твоето поведение в живота трябва да бъде както лекарят към своя пациент. Винаги се води от закона на разума. Молитвата е като лечебно средство за душевно болния. Никога не си позволявай да внушиш на болния, че той е такъв, защото ще бъдеш причина да подцениш добрите сили в душевния мир на човека, но кажи му: „Не гасне това, което е вечно“. И кажи още: „В обятията на слънцето нищо се не губи“. Най-древна доктрина е, тази на Слънцето. Затова, нека душевно болния потърси първичните елементи в тази доктрина.

Ученико, води се от такта на Духа и съзерцавай бъдещето във вечността. Не се занимавай с миналото, защото е губене на време и суета. Върви по дългия път, съзерцавай широкия свят, за да имаш реална представа за безмълвието на Духа. Пази се от спънките и никога не прави застой. Върви все нагоре към лазурния свят на вечния Дух. Там е твоята държава, твоя народ и твоя дом. Там ще видиш истинския си образ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...