Jump to content

Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 65-то.

Благословена земя.

Колко ценен в трудът и свещени са усилията; когато душата вече е придобила условията да има възможността да се сгрее от огъня на мировата душа. Колко радостен е Духът ни, когато можем да възприемем пламъка от огнището, запален с усилията на Всемирния Дух. Този запален огън сте вие! Вие сте душата на вековете! Вие сте надеждата и святостта на провидението. Колко много е радостна душата ни, че можахме да запалим и опазим малкото пламъче и да се разгори големия огън - огъня на святостта, през който ще мине душата, за да наследи живота на вечността. Колко ценим делото и се стремим през тази епоха да събудим съзнанието у вас, за да прецените великото, силното, което иде в света.

Погледнаха доволно Божиите очи и рече Бог в себе си: „дадох им душата си, вселих им Духа си и Ме прославиха за делото на Моето начало“. С този апел, ние работниците на свободата, жреците на великата духовна мисъл, посветените за великото възкресение, ви виждаме по пътя към вътрешния възвишен духовен живот.

И сега, заличете от съзнанието си линиите на съмнението и се укрепвайте с живата вяра, за да просветне вашия интелект и да ви се прояснят тайнствените проблеми. Да закипи у вас живота на духовния свят, за да видите в ранно утро греещите лъчи, нежната топлина и необятната любов. Освободете ума, сърцето и волята си, защото те винаги ще ви трябват. Това са световете, чрез които Бог ще ви проговори. Облагородявайте чувствата и очиствайте мислите, защото адептът ще се всели във вашите чувства и ще се прояви чрез мисълта и волята ви. Така пише пергаментът. И когато днес ви прочитам с доволство на душата, с трепет на Духа, виждам, че се увенча пророчествате на Сина Божий: „и ще дойдат дни Духът да нарежда порядъка на земята“. И сега е денят, времето и епохата, когато нежната ръка на Духа, чистата мисъл на Духа и благата воля на творчеството ще внесат порядъка на Божествената мисъл.

И тъй, великото Дело, което сте прегърнали, не е само чувства, възхищение, но то е посвещение в мистериите на Духа. Започнете с Духа, красотата, която пази равновесието в Битието.

Когато в този момент ви говори един от многото, той е апел към вашата душа.

Интимното му желание е да бъдете прозрачна призма, през която прозрачност да преминат лъчите на Духа, които ще освободят човешката оковава душа от тъмните лъчи.

Святото желание на този, който ви говори в този момент е да бъдете деца на слънцето, осиновени представители и радост за великия живот. Когато в този момент ви говори един от многото, неговата замисъл е да обезсмърти себе си, защото такова е началото на всяко дихание Божие.

Премахнете вековното заблуждение и освободете се от старите традиции, които са създадени от тъмните духове, за да им се кланят и държат човечеството под свое обаяние.

Вярвайте ни, днес се дава течността еликсир, с която ще промиете очите си, за да видите истинската святост и величие.

Разбирайте ни добре, преценявайте дадените моменти, използвайте духовния облик, за да можете да възприемете в себе си клетките на Духа, които да станат клетки на вашето естество, защото всяка клетка на Духа е Божия мисъл. Водете се от правилата на Духа. Те са написани по лицето на небето, по лицето на земята и бъдете техни изразители. Изоставяйте мисълта на незнанието.

Не заблуждавайте своя духовен критерий. Почиствайте тръните на заблуждението по пътя си и вървете нагоре из просторите. За вашия Дух да няма препятствие.

Що е знание? Иди и виж. Използвай очите на Божеството, за да достигнеш един ден до сана на Бога. Богове сте! Не може да съществува Божеството без боговете. Най-голямото доказателство, че Бог съществува, то е вашето съществувание. Не отричайте началото, не опетнявайте съвестта си, не помрачавайте съзнанието си. Това са крилете, с които ще полетиш из необятните селения - там, където ще се радваш и ще свещенодействаш. Затова, изучавайте правилата на Духа. Те са безпощадни към престъпните деяния в света. Бъдете негов служител, възприемете правилата, издигнете знамето на правдата и бъдете изпълнители на закона на правдата.

Драги Ученици, у вас ще се породят чувства и мисли: дали всичко това е постижимо да бъдем прозрачни за Божията мисъл? Това е така. Така са засвидетелствали великите посветени. Те записаха в книгата на мировата история с живота си, с кръвта си, с усилието на своя ум, с благородството на своята душа, че човек е една прозрачност за Божието проявление.

Не се спъвайте от ежедневните трудности и спънки. Научете се да лекувате своето тяло, своите чувства и умствените, и душевните си сили. Застанете на центъра на своето съзнание и повикайте всички обременени клетки и ги вдъхновете. Повдигнете тяхното съществувание и техния Дух. Усилете тяхното сцепление и им помогнете да изтрият тъмните петна от естеството им. Внесете в тях Дух на свежест и достойна чистота. Така вдъхновен и подкрепен, вашият организъм, тази душа на душите, ще укрепне, ще се пречисти и ще бъде призрачна за Божията светлина.

Научете се от правилата на Духа, влезте дълбоко в глъбината на своята душа и кажете: дойде денят на озаряваното. Днес Бог ви вика. Бъдете святост и чистота. Научете правилата на Духа и влезте в храма на мисълта. Насърчете тези мозъчни клетки, тия архангели - светоносци и им кажете: звездата на възкресението е изгряла . Подкрепете тия милиони същества. Те са ограничени и длъжни да извършат една велика работа. Научете правилата на Духа и възлюбете Учителя на Мисълта, Словото и Духа.

Драги ученици, целта на пожара е да изгори всичко онова, което е непотребно, подло и грешно. А малките пламъчета, които ви плашат, те са опитни състояния, от които трябва да извлечете голяма поука. Няма време да мислите за световните събития. Най-великото събитие за вас е да внесете, да възстановите Божия порядък на тази земя, който порядък ще очертае границите на Божия Дух. Бурите и стихиите ще минат, ще отлетят, но земята на благословението не ще могат да изсушат. Бъдете верни на това, защото очите на другите светове са обърнати към вас. Всички същества, които са в отвъдния мир с трепет очакват вашата магическа сила да парализира всяка тъмна власт.

Българино, не се смущавай, защото Бог те изкупи с кръвта си, но бъди винаги готов да донесеш малко съчки и ги сложиш на огъня, върху това огнище, което сега пламти в твоята земя. Българино, знай, висше ръководство е над тази земя. Не ограничавай това ръководство. Не указвай към него слабоверие, но бъди положителен, че на твоята земя е стъпила Божията нога. Всеки, който смее да я прекрачи и нарани, ще се удари в нея, ще се съкруши и заличи. Ето, това си ти, хубава и родна земя, осеяна със светлите Божии лъчи.

Това сте вие, китни върхове, върху които се разнася чудния химн на слънцето. Това сте вие, изобилни извори, където шепне нежно, топло и сладко Божията душа. В теб, о земя, благоволи всемирния Дух да се всели. Възраствай семената и плодовете, украсявай долините, защото са дошли да работят в теб силите на светлината. Никога не допущай вредни влияния в твоето съзнание, че твоята земя ще бъде позорище. И небето я пожела, и й даде една топла свята целувка. Развесели се юношата, проигра девицата и учителят каза: елате мои деца, това е ханаанската земя. Елате да научим безсмъртната песен за Бога - нашия Баща, колко той е благ и ни обича и ни надарява със своите блага. Елате деца да отидем на гости при този баща; който е дошъл на нашата земя. Той ще ни даде угощение, ще ни нахрани и облече, ще ни научи и просвети, как да любим великата му душа. Седнете на тази скамейка, направена от искрите на светлината, от зарите на топлината, за да напишете безсмъртните правила, как да обичаме Ханаанската земя, как да любим природната красота.

Ние си затваряме папката, отиваме си доволни, радостни. Ние не сме далеч и скоро ще се видим.

12 Април 1939 год.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...