Jump to content

Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 67-мо.

Езикът на Духа.

Като на окултни ученици, ще си послужим с езика на Духа и вярваме, не искаме да се лъжем, че ще разберете нещата с езика на Духа. Казано е: „моето царство не е от този свят, затова аз избрах вас от този свят. Вие вече на сте от този свят“. Разберете ме правилно. Разберете секрета на моя език.

Други са, които ще ви занимават с езика на топовете, на смъртта и кръвта. Други са, които ще ви карат да вземете страната на тази или онази нация. Но, ние ви казваме: позор е за бялата раса, която преследва Христа. Лъжат, като казват: евреите убиха Христа, разпнаха Го. Какво прави днес бялата раса? Не заковава ли Христа със същия чук? Не пробива ли праведните ръце със същите гвоздеите, не наранява ли с отровното копие сърцето му? Не скверни ли душата му? Не сплита ли стоманен венец върху главата му? Откажете се, братя, да слушате езика на другите. Едно знайте: Христос прости на своите убийци и ги благослови. Той ликвидира с кармата. А що е сега тази мерзост: да се създава нова карма, нови противници за истината? Пазете да не скрие Бог лицето си. Тогава друга една по-страшна раса ще опозори бялата раса. На вас - ученици те казваме: продължавайте да съзерцавате пътеводната звезда, която изгрява над вашата земя. Тя непрестанно ще пръска светлината си над хубавата българска земя. Вие не се отдавайте като фараона на пиршества, покланяйки се на злите богове, а като благородният Данаил, коленичете смирено във вашата скрита стаичка и призовете Единния, живия Бог. Само тогава ще научите да говорите с езика на Духа. Само тогава ще бъдете истински тълкуватели на всемирните събития. Само тогава ще разберете, що е съдба, защото съдбата е закон, който ограничава злосторниците.

Така разбирайки нещата, за праведния няма война, защото той знае езика и тълкува събитията в унисон с правдата. Много пъти се напомни за това състояние на световните събития. Бъдете истински тълкуватели на великия Божествен план, който ще ви разкрие тайната на събитията. Когато тълкуваш, бъди в унисон о мъдреците. Когато оправдаваш, бъди внимателен да не оскърбяваш някого за сметка на другиго или твоите чувства. Не оскърбявай Божия Дух, защото чувствата са импулси на твоето минало, а знанието, мъдростта - възходът на твоя Дух са в бъдещето,

Ученикът, който има вече езика на Духа, не взема страни, защото едно знае той само Бог е неговата страна, неговата опора, неговото вдъхновение и праведния върховен съдия.

Като ученици, които си служат с езика на Духа, не позволявайте на световните събития да дават насока на вашия животи да бъдете техен акорд, не трагичната симфония. Като ученици, които имат тембъра, езика на Духа, не позволявайте да бъде обсебена вашата свобода, защото хитър е лъстителят, който ще си послужи с покойни минали доводи, с които ще иска да ви обори. Но ти, ученико, помни езика на пророците, на апостолите, на светиите и смири себе си пред великото всемогъщество, за да ти стане неизвестното открита истина, за да намериш вратата на другия свят, за който говори Христос: „Вие сте солта. Аз ви избрах от света. Вие вече не сте от този свят. Вие и аз сме едно. Аз ви намерих, повиках ви и ви казах истината. Вие не сте от този свят. Елате с мен, защото аз съм истината, правдата и свободата.“

Днес, като добри ученици, Христос намери у вас условия да ви каже наново тази истина. Знайте: от изток и запад, север и юг, ще подгонят днес Христа и Той ще дойде при вас. Пригответе сърцата си да го почувствате . Отворете вратата на вашата душа да се приюти и успокои.

Като ви Говоря за този Дух, с това не искам да ви разчувствувам, но аз искам да разберете магията на Божествения език, защото вие сте ученици, истински школници, на които ще се каже великата истина. Затова, считаме се длъжни да ви обърнем вниманието. Не се плашете от световните събития. Те не са по-силни от вашите идеали. Коментарите по войната между човечеството да бъдат само едно тълкувание. Никога не взимайте страна на една или друга нация, защото и едната и другата си служат с мерзостта. А ти, като ученик, който ще спасиш човечеството, бъди брат на всички тъжни, оскърбени. Бъди големия брат й когато всички тъжни, оскърбени потърсят спокойствие, да се приютят под покрива на твоята душа.

И тъй, молете се за България. Помогнете на Духа, който работи в тази страна. Обичайте делата му. Скъпете търпението му. Възлюбете душата му. Обливайте се с Духа му. Бъдете будни. Не слагайте препятствие на съзнанието си, не огорчавайте душата си, защото сте изправени пред важен момент. Не затваряйте очите си пред злото, за да не би да се подиграе с вас. Гледайте го право в очите, за да побегне от строгите лъчи на вашето око.

Да, привилегия е това, братя мои. Никое царство в света не ще има това! Любете, ценете и постоянствайте в защита на правата кауза - каузата на братството, на Върховния Дух, който благоволи да има вниманието, да има любовта и обичта на всички йерархии на възвишените същества, които населяват светлите планети и слънцето.

Днес Духът на слънчевото братство ви говори, защото той дойде от слънцето да ви каже истината за вашата права идеология, за същината на вашия идеал. Слънчевия трепет е вашето начало, но облечени в гъстата материя на земята, вие сте под силен напор. Затова дойдоха те да разпалят повече този огън, да се освети цялата материя, за да проблесне най после душевната сила.

И тъй, братя мои, сега в България е сформирана школата на слънчевите братя и вие сте поканени като ученици да следвате този слънчев институт, да освободите съзнанието си от тъмните сфери на миналото, за да можете да разнесете по всички краища на земята само светлината.

Обикнаха ви слънчевите братя. Те всеки момент ви нашепват и казват: слушай, братко мой, скъп си ми, ценен си ми. Дадохме ви от сърцето си и от духа си. Разказахме ви езика на Духа . Не го обесвайте с езиците Вавилонски, а говорете на разбрания, логичния, мъдрия език на Духа. И когато си служите с него, светът ще ви познае като нови хора, като нови тълкуватели, като нови вдъхновители и ясновидци. Езикът на Духа разкрива великите тайни и отваря и осветява пътищата на душата за другите светове. Заживейте с идеята за другите светове и кажете: моето царство не е от този свят. Не казвайте това на света, защото Христос не го каза на света, но на избраните от света. И тъй, кажете го само на вашите по дух братя: братко мой, аз и ти не сме от този свят. Ние жертваме себе си за другия свят.

Това е езикът на Духа. Научете този език, защото той е сладък глас. За него ще прочетете и почувствате само в трепетите на слънцето. Това е истината, която ви се казва. Бъдете тълкуватели на всички явления и събития, които ви обкръжават. Пазете се да не вземате страна, за да не попаднете под удара на съдбата. Така действайте и мислете, за да видите при ранно утро, що сте вие. Това е много за вае, но любовта жертва. Тя дава, но тя и взема. Взискателна е. Оправдайте нейната щедрост. Тя не скъпи своето време, защото за нея няма време и пространство. Тя винаги хлопа, хлопа. Светът на любовта винаги хлопа, разберете това. Тя непрестанно хлопа, до като не я разберете и възприемете. Когато говориш за любовта, всички ангели се усмихват и казват: „свят, свят си Ти Господи“. Любовта хлопа! Този тих шепот на любовта се разнася из цялата земя. Сега в пределите на света става нещо, чува се зов и близко е времето, когато народите ще потърсят любовта, ще я познаят и ще й се поклонят. Извън силата на любовта, всичко е мъчение и страдание. Любовта хлопа. Тя непрестанно хлопа. От вас започна и далеч ще отиде. И там тя хлопа и я чуха братята и се поклониха пред гения на революционната Любов. И ще закрепне, ще затвърди царството на мира, на радостта и свободата. И тогава ние по-добре ще се опознаем. Ще се прегърнем и ще си дадем истинска братска целувка. И Духът ще се възвиси в нас, и ще бъдем облечени в красивата дреха на любовта, окичени с венеца на слънцето и ще заживеем в новия свят, в света на братството и равенството, в света на светлите братя, в света на пророците, апостолите и светиите. Ще бъдем всички заедно в школата и ще учим. Ще продължим да изучаваме езика на Духа и когато го научим, ще произнесем знаменитото слово - словото на творчеството, словото, което е създало Битието!

Сега, бъдете благословени!

25 Септември 1939 год.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...