Jump to content

68. Печатът на безсмъртието


Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 68-мо.

Печатът на безсмъртието.

Човечеството трябва да освидетелства проявата и изявлението на безсмъртния свят, който го движи, ръководи и вдъхновява, който го обогатява със свръхестествени сили и дарби и го украсява с чудния Божий промисъл, който безсмъртен свят свидетелства за човечеството, за неговата реалност като жив мир, върху която реалност е сложен печатът на безсмъртието.

Това е проблемът, който имаха да разрешат посветените в миналото. Този е проблемът, който има да разрешат и сега.

Първите труженици на християнската епоха, скривани в подземните катакомби, лишени от слънчевите лъчи, от благата на природата, без страх и себепожертване, свидетелстваха за безсмъртието на човешката душа и увенчаха с делата си великата победа на Духа. Днес, новите Хора приютили себе си под стряхата на Христовата вяра, ползвайки се от благодатта на Божественото слънце, насищайки себе си от хляба на благодатта, утолявайки своята жажда с водата на живота, радвайки се на красотата на великата любов, дали тези нови хора ще освидетелстват труда и грижите на всички тези посветени творци, които градят новия безсмъртен свят на земята? Да, всички ний безсмъртни и безплътни, на които е предоставена тази сложна проблема, не ще имаме мир, до като не освидетелстваме безсмъртието на човечеството. Така казва Духът на висшия свят, такава е идеологията на безсмъртното слово.

Приятели и ученици, събрани сега под звучния тон на любовта, ние и вие ще трябва да разрешим проблема за безсмъртието на човешкия дух и възкресението на човешката душа. Да бъдем повече осезателни по отношение на безсмъртните сили и готови в изпълнение на техните безсмъртни дела. Да проагитираме в света тази вечност, да изпълним дълга си към тяхната святост и да проявим в делата си безсмъртното начало на Бога, който милиарди и милиарди години е мислил за нас.

Адепти сме на тази истина и като адепти трябва да я освидетелстваме пред себе си и пред човечеството. Когато я освидетелствате пред човека, бъдете твърда като диаманта, а когато я освидетелствате пред Бога, бъдете безсмъртни. Бъдете искрени и верни на този завет, верни на това Евангелие на великата безсмъртна любов. Така украсявайки себе си, у вас ще огрее ореола на братството и свободата. Прегърнете идеята за всемирното братство, идея, която като диадема украсява образите на посветените, Тогава, ти, ученико, ще бъдеш осветен от лъчите на възвишения свят и за тебе не ще има препятствие, защото всички разумни сили ще бъдат прага, през който ще минат силните характери.

И тъй, обогатявайте се с това знание и тази воля. Само тогава ще бъдете свободни от тъмното минало и заблудите, и у вас ще възкръсне идеята за вечния Бог. Какво ще мислите за утрешния ден? Как ще живеете? Това утре ще бъде светъл лъч, който ще проблесне в твоето съзнание, за да може под тази радиация да се оформи речта на правата мисъл, която ще прослави величието на Бога. Така въоръжени с тези мисли и добродетели, денят ще бъде ден на свобода, ден на братство. Най-свещената дума е думата БРАТ. А Каин уби брата си Авела. Затвори се небето, скриха се Божиите очи и навсякъде стана тъмнина. Бури превиваха райските дървета. Окапаха плодовете и листата им. Цветята повехнаха и побягна аромата от лицето на земята. Каин се скиташе из пущинаците окървавен от кръвта на братоубийството. И от тогава до сега, тази престъпност не е изкупена от любовното чувство на брата. Затова, обични приятели, подайте си братска ръка, като верни служители на великата любов, да измолите закона на справедливостта, който да освободи душата на престъпника - убиец, за да се възстанови новият ред и порядък в градината на живота. Така възстановен порядъкът, ще имате възможността да внесете идеята за братството в душите на човечеството. Ще се заличи позорното петно на брата убиец. Ще се избави душата от съдбоносния закон. Колко е мило и свято да живеят братя в единомислие, да чувстват светостта на своята мисъл. Всички ангелски сили са озарени от свободната мисъл и всички посветени братя четат по нея за великата древност на Бога. Нека всички бъдем в съгласие, които са дошли на тази земя, за да преустроят живота на нея. Нека и те почувстват, че не са сами на земята, че Бог им е дал  всички условия, за да се проявят. ЖИВИ СИЛИ СА МЕЖДУ ВАС, КОИТО ВСЕКИ МИГ БУДЯТ ВАШЕТО СЪЗНАНИЕ. Не затваряйте душата си, но дайте прием, очистете, украсете тялото си, пречистете кръвта си, защото тези възвишени сили ще минат през вашите клетки, за да ги одухотворят и да възстановят първичното благоухание.

Тази е първата стъпка към безсмъртния живот. Безсмъртието не се придобива. Безсмъртието не се търси. Безсмъртният живот не се създава. Безсмъртният живот е вечен пламък, който пламти в душата и тя се огрява от него. Той няма начало и край, затова води се от този пламък. Всичко това ще разберете, когато се вглъбите, вътре в себе си, в глъбините на своята душа. Слезте дълбоко в гънките й. От там ще чуете знаменития Божий глас.

Когато говорим за безсмъртието, ние не искаме да нямаме предвид всички ваши нужди и за условията при които вашия живот се развива. Всички физически условия са дадени на човечеството като разменна монета, за да победа то смъртното. Ние казваме: вървете напред. Стига служба на смъртта, защото тя е твоето черно минало, което е написано в твоето подсъзнание. Излезте от сферата на подсъзнанието и влезте в сферата на съзнателните сили, в света на великото съзнание, чрез което вашата душа ще разгадае тайната на живота. Обикнете живота! Това състояние е най-възвишеното, което ще ви свърже с Божествения живот. Обичайки живота, вие никога няма да обвинявате майката на живота и бащата на живота, защото оскърбите ли майката на живота, оскърбите ли бащата на живота, вие ще удължите кармата на братоубийството.

Сега ви приветстват адептите на новата годиха, адептите на новата култура и новия живот, с дълбоко желание да изправите грешките и да възстановите първичния братски порядък. В настъпването на новата 1940 година ще има да властват строги неумолими планетни духове, които ще изпратят своите бойци да усмирят бунтовника брат, който е нарушил Божествения порядък в градината на живота.

И Тъй, обични приятели, с открити и горда чела, с братска усмивка и любящи сърца, в този свещен за вас час, посрещнете с радост новата година. Не се плашете от строгостта на тези бойци. Те идват по волята на неумолимия Дух, на планетата Сатурн и по волята на безпощадния Дух на планетата Марс. Не се плашете от огнената им колесница, която ще раздруса земя и небе. Сега се излива чашата на отровите от ангела, на което чело е писано „ИЗКУПЛЕНИЕ“. Човечеството ще бърза да скрие лицето си в глъбините на земята. Само агнеца Божий и децата на любовта ще въздадат слава и чест на изкупителя.

Какъв ще бъде утрешния ден под влиянието на новата година? Какъв ще бъде часът, когато настъпят в пределите на земята бойците съдбоносци? - Страхотно ще се разтрепери душата. Но това идва, за да се изпълни закона на справедливостта. Какво ще бъде вие, частно, учениците на новия живот? Ще имате ли неумолимата смелост и вдъхновение да гледате спокойно мрачните небеса и огнените стихии по земята.

Волята на Бога и на всички възвишени духове е: да имате крепък дух и да живеете интензивно тъй, както те живеят. Този апел е за будните души, които са храм на святостта. Не искаме да скрием, що е това съдба за човешкия род. Съдба - закон на справедливостта.

Разберете, внимание имаме към вас. Оправдайте това внимание и когато отидем на рапорт пред Великия, ще кажем, че ние ви обичаме и вие сте ни обикнали. Това е най-реалното, което има да се възстанови между съществата. Не повтаряйте грешките на миналото. Не обличайте старите дрехи на миналото. Не ходете вече в старите гробища и не ходете вече из старите пътища. Не скривайте в умовете си старите мисли, с които сте се научили да лавирате. Не плачете за старите си чувства, които разрушиха устоите на вашето сърце и воля, но тръгнете по новия път, който води към земята на новия разумен живот и знайте, че там ви чакат истинските братя и сестри, вашия възлюбен Учител и вашия Бог.

Какво е това новото? Новото е във всяка една душа в чиято гънка не се е приютила клетката на смъртта. Какво е това „оня свят“? Какво е състоянието на безплътните духове в оня свят, които продължават своето развитие? Какви са устоите на това царство, на тази вселена, където безплътните духове продължават своето усъвършенстване? Има ли там първичен грях, преходна смърт, страдание и неуспех? Това са въпроси, които чакат спокойно проучване и разрешение. Когато у вас се събуди това чувства и се създаде интерес да надникнете в света на загадките, във вашата душа ще настане един осезателен изблик. Пред нейните очи ще се прожектират спомените за нейното минало, за нейното странстване из мировите царства. Тогава ще имате ясна представа за царството на духовете. Всички умирате, напущате този свят, преселвате се в друг свят - там някъде, където нищо не знаете. Никой не знае за своето утрешно безплътно съществувание. Това е голяма грешка, непростено опущение.

Няма вече да ви оставим да тънете в това незнание. Ще ви отворим вече вратите, за да знаете и ходите във виделина и да живеете в топлина, защото топлината е условието, при което ще израсне вашето дърво на добродетелите ви. Едно знайте: няма горе, няма долу, няма ляво, няма дясно; всичко е в теб - дълбоко в твоята душа.

Говорим на вашия критичен ум, който е отстъпил от тази реалност. Нека през тази нова, година адептите на новото ви намерят вглъбени в тайните на душата и там да получите от тях радостния поздрав. Те са най-верните служители на Бога. И когато ви видят във вашата душа, те ще ви стиснат ръка и ще ви насърчат, за да бъдете силни в големите изпитания, които са изразени в опустошителните бури по лицето на земята.

Така пригответе вашето естество, за да бъде то условие и когато ви посетят тия светли сили, да останат по дълго време у вас. Те са силите, които постоянно украсяват земята.

Новата година носи здраве на разумните, разум, непоколебима воля, чистотата в сърцето и ведро съзнание. Новата година ще ви позволи изобилно да се ползвате от нейните блага. Новата година ще излее благодатта си във вашите домове и вашите сърца. Духът на новата година ви поздравява с безопасността на вашата страна, ръководена от мъдреца, който живее в България. Верни на този Дух, за вашата душа ще бъдат смекчени огнените изпитания, защото Бог обеща да даде мира си на избраните. Тъй като в тяхната душа е укрепена силата на правдата, те обещаха, че ще обичат брата, ближния и Бога. Ще простят на братоубиеца за голямото му престъпление, ще могат да го прегърнат и целунат, като истински свой брат.

Адептите на новата година, сега будят съзнанието на всички братства в света и ги приготовляват за последния час!

И тъй, благословени сте и вие, които обещахте да бъдете единна душа с всички братства по цялата земя.

Чистосърдечно, с пламенна душа и светли мисли ви благопожелават братята от другите планети, които искат да от възстанови вече прямата връзка между небето и земята, да се възвеличи волята на Бога, защото и те искат да ви бъдат винаги добри гости и покровители, заедно да изкажат чувствата и любовта си към Единния. Едно ново преселение на душите, нова екскурзия се приготовлява от братята - жители на планетите Юпитер, Венера, Сатурн, Нептун, Марс, Уран, Меркурий, Луната, Сириус и Слънцето - от целия слънчев дом. Ще минат тия сили през Земята. За тях се кле Бог да дойде царството Му на Земята, тъй както е на небето. Малко са били случаите тук на земята, да е имало такава хармония между будните души, както сега. Тази епоха ще се ознамени като епоха на възход, за въдворяване на правдата, любовта и истината.

Колко днес сте по-добри и по-разумни сравнително миналите варварски епохи! Колко сте мили и ценни вие, които си подадохте братска ръка да продължите делото на братята апостоли. Малко са случаите, от които да се помни за такава сплотеност между индивидите, тъй както в настоящата епоха, когато да може да се възстанови новия порядък на всемирната братска култура. Малко са случаите, които помни земята, когато духът да бъде на почит. Затова се дава изобилно благословение на всички братства по цялата земя. Колко мъчно е вече да се разделят тия същества с вас. Макар и да скитат по вселената за да будят душите от дълбок сън и да се радват на своята плодовита работа, спомена и чувствата им за вас не ги освобождават, тъй като те виждат във вашата дейност голямата услуга на всемирната йерархия. Чрез вашите будни души, те възпитават поколението на братоубиеца Каина и го въвеждат в светилището на безсмъртието.

Когато зацари Духът на безсмъртието във вашето естество, тогава всички братя и сестри ще изучат основно своето естество, с всичките му биологични потайности. Ще проучат геологичния състав на земята, по която живеят.

Това е предстоящата работа на вашия Дух, който има да освидетелства пред вечността. Само тогава Бог и човекът ще живеят в интимна мисъл. Само тогава Бог ще проектира през вас цветистите си лъчи, за да освети и обнови всички ваши клетки, чрез които ще стане изявлението на Божия промисъл, чрез идентичната ЧИСТОТА.

Сестри, обичайте тази майка - Божията любов. Братя, обичайте този баща – мъдростта! Тогава ще обикнете себе си и всички прояви на природата. ЛЮБОВТА НОСИ РАДОСТТА, А МЪДРОСТТА РАЗКРИВА ДЕЛАТА НА ЛЮБОВТА.

1 Януари 1940 год.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...