Jump to content

Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 70-то.

Възлизане.

Нашето искрено желание, нашата дейност и промисъл е да направим достъпна многоцветната любов на този, за когото пророкуваха пророците и живяха светците за когото греят слънцата и дивно и тайнствено се движат планетите; за любовта на този, който обогатява земята с великата си благодат; за любовта на този, който укрепи човека със силите на безсмъртието; за любовта на този, който говори на душата. Нашето желание е, да ви въведем в света на Духа, в света на великата реалност - там, където душата е позната от Единния, от когото тя произхожда, в света, където ще възкръснат душите ви, там, където ще бъдете посветени във великите истини. Нашето желание е да посеем тази света семка в браздите на вашето сърце, в браздите на вашия мозък и в браздите на вашата устойчива воля. Ние искаме да ви преселим в онова небе, от където ще ви ороси етерната роса, за да овлажнее тази семка, която ще израсне и даде плодове. Така обогатени, така бодри, жизнерадостни, вие ще бъдете и наша радост, наша заплата, наша дан, пред величието на всемира. Ние искаме да направим разбрано и достъпно великото слово на вековете, да се обогати езика ви и вдъхновено да произнасяте словото на Всевишния. Ние желаем да бъдете безсмъртния език, който ще произнесе великото име на Създателя. Нашето желание е скромно. Ние искаме да внесем безсмъртния еликсир в угнетената ви душа и да разпалим по-силно огъня, който ще бъде светлия ореол, осветяващ пътя на възлизането. Ние се стремим да обезсмъртим великите думи и словото на обещанието: „и кле се Бог, че ще даде царството си на избраните“.

Ние, многото, под благодатта на Божественото слънце, зовем вашата душа и възкресяваме вашия Дух, за да могат да се справят лесно с порядките на новия свят. Но зад нашата дейност, зад нашето усилие се редят многото посветени адепти, богове и учители, които подържат непреривната верига с небето и земята, с битието. Ние не искаме много. Ние не искаме да претоварваме вашата воля, да спънем вашия Дух и да угнетим вашата душа, но ние искаме да внесем мир на душата, крепкост на Духа и сила на волята, чрез които сили ще превъзпитаме вашата физика, вашата психика и вашето духовно естество. Ние искаме да организираме силите на вашата душа, които са попаднали под тежестите на физическия живот. Това е нашата мисия, този е заветът, с който сме натоварени от безсмъртния Дух. Този завет не изключва и вас, които обещахте да тръгнете по пътя, по светлите пътеки на посветените, по които стъпки ще стигнете до царството на покоя - царството на Вечния Творчески Дух. Ние искаме в България, по благоволението на Всемирния, да се създаде олтара за Божественото слово. Ние ще въведем всички ви в този олтар, за да бъдете в съприкосновение с безсмъртните думи и безсмъртното слово на Великия Жрец, който свещенодейства. Ние искаме, ние ще направим да премахнем съблазните, да ограничим изпитанията на онези противоположни сили, които искат да имат сродство с вас. Ние ще въведем новия порядък, ще украсим земята с райски дървета, ще направим да проговорят животните, за да разберете тайната на тяхната душа. Ще ви запознаем с Духа на растенията, за да чуете тъгата и болките им, причинени от човечеството. Ще ви запознаем с мелодичния език на изворите; които не престават да утоляват жаждата на човешките души и който език е още не разбран. Човека не иска да знае езика на изворите. Ние искаме да ви въведем долу, в подземните царства, за да видите там необятния мир, който чака своето избавление, духовете, които са склонни да носят кармата на целия човешки род, животинския и растителния мир. Ние се стремим и ще направим да бъде земята прозрачна за вас - да няма тъмна страна, където да се опъва вашия Дух. Ние искаме да вдигнем костите от глъбините на земята, да пречистим тази земя, в която ще дойде царят на вековете. Когато тайната ви осени и се разкрие пред вас великата реалност, тогава ще се. срещнем и ще си дадем свято целувание. Това е копнежа на човешката душа, която добре познаваме. Тя копнее, тя се стреми, тя често се моли и нейния зов е чут от небесните сили. Тя не е в небитието. За нея разказват боговете, за нея разказват слънцата и планетите, за нея говори и Бог. Ние искаме да разкрием битието на вашата душа, за да може вашето съзнание, вашия ум да проникнат по-дълбоко в гънките, в детайлите на това битие. И когато дойдат синовете на царството и светлите братя да могат да се приютят в духовната скиня.

Братя и сестри, вие, новите хора на новия живот, разкрийте тази магична семка в душата си и когато дойдат небесните сили, разкрийте им я и по нея ще ви познаят. Бог е сложил печата си върху душата и по този печат, той ще ви намери. Това е божията привилегия, която никоя сила не може да опетни и затъмни. Ние искаме да направим, да изявим духовния свят, невидимия свят пред вашите сетива, които още не са доразвити достатъчно, за да разберете порядките на духовния свят, но ние по един тайнствен начин ще изявим този духовен свят, ще го направим като огледало, чрез което ще прожектираме неговата особеност, неговата реалност. Духовният свят ще влезе вътре в душата ви, ще повдигне вибрациите на мислите ви и ще разпали огъня на сърцето ви. Ще изявим този невидим свят чрез очите ви, за да могат душите ви да познаят своите. Дълбоко, дълбоко, в духовния ви живот се спотайват сили скрити, готови да воюват в съдбоносния ден, да се борят против тъмната ложа. Тези сили сега се снабдяват с необходимите запаси от духовна енергия и светлина, за да може победоносно да се изнесе духовната борба между дявола и човека, между оскърбения Дух и човешкия Дух. Ние не искаме да бъдете в незнание. Нашето желание е да знаете естеството на духовното, на безсмъртното и състава на преходното, на смъртното. Чрез този велик промисъл ще организирате собствения си мир, за да помогнете на противоположните сили да еволюират и никога да не спъват силите на вашия Дух. Това е най-важното, най-същественото, най-силното за всеки човек облечен в дрехата на физиката, за да може лесно да се справи и освободи от задълженията.

Не се спъвайте от порядките, които противоположният Дух е създал на земята. За вас има нови правила, нови закони, които ще бъдат основата за вашата будна вече душа и възвишено съзнание. За будната ви душа и възвишеното ви съзнание са запазени тия свещени правила и абсолютни закони в Божественото ви хранилище. За тях обхождат земята велики адепти, посветени пазители, които доволно се приютяват под стряхата на вашата душа. Те чувстват трепета и знаят нуждите и болките й, но в съприкосновение с вас, те строго пазят, ничия сила да не оскверни едно от тези правила и святи закони, чрез, които се внася безсмъртния еликсир в съзнанието на новото човечество, новия идеализъм, ново свято разбиране, нова наука.

Желанието на тези адепти е да въвежда човешката душа при Бога, да могат да скачат човешката душа с вечната верига, която е скачена с всички слънчеви системи. Нашето желание е да ви разкрием необятния мир, там където необятни слънца греят, необятни вселени се движат. Ние искаме да ви направим безстрашни жители на тези светове. За вас Бог е работил в тия дивни светове и е излял себе си в дивна красота, за да могат най после вашите духове, от непослушни деца и блудни синове, да се върнат и да бъдете верни наследници на тази Божествена красота. Ние искаме да ви сродим с безсмъртните сили, които възкресиха словото на Христа, на древните пророци и светии. Ние искаме да внесем във вашата мисъл една нова мярка, чрез която да намерите всички неща в природата, всяко дихание на живот, което трепти в небесния мир.

Нашето желание е, да ви направим безсмъртни апостоли, да носите достойно в сърцето си завета на великата Божия любов, При всички случаи, ние ще премахнем страшните страдания, които понесоха първите ратници - апостолите на живото Христово слово, защото много жертви се дадоха и понесоха, много страдания и скърби познава земята. А сега, свободата, която ще имате, имайте я като светиня. Използвайте всички възможности, защото нова кръв ще прелеем във вашите сърца; нова светлинна енергия ще се въплъти във вашия ум и нови психични сили ще вселим във вашата воля.

Никога небето не е обещавало така, както сега, защото една нова епоха настава, епоха на просветление, на мъдрост, на знание, епоха на велика любов. За тази идваща епоха слязоха богове на земята. Те са онзи тих глас, който винаги говори на вашата душа. И когато съвестта ви слуша този говор, във вас блика умиление и вие искате да потърсите себе си, да се освободите от чуждите съзнания.

Ето що ви носят боговете: свобода на Духа, пламенна любов и простор на душата. Единствено най-ценен дар, който ще ви оставят боговете, това е светлинната енергия, която като фар ще свети във вашите очи и като пътеводна звезда ще грее на вашето чело. И вихрено понесени на крилете на Духа, ще обходите съзнателно небесните царства. Едно ново преливане настава на светлинната енергия от слънчевия дом, затова тази епоха се нарича слънчева епоха - светлинна слънчева епоха, през която чудното дело на възкресението ще има преимущество, през която епоха земният Дух ще организира духовно физическия живот на земята. Това ново преливане на слънчева светлина става на две хиляди години. Блажени са съществата, които ще дочакат това преливане. Ще има преход на една нова йерархия. Ще има да минат едни същества в нови състояния, за да може да се увековечи великият закон на еволюцията. Но има и друга йерархия от човечеството, което ще напусне закона на еволюцията и ще бъде под сиянието на вселяването. Тази нова йерархия ще излезе от закона на еволюцията и ще бъде под благодатта на вселяването.

И така, братя мой, приятели мои, бъдете чисти и живейте под тази благодат, която ще ви освободи от тази дълга еволюция, от тази верига на тежки изпитания. Бог ви повика. Чухте гласа му и вървете към него! Той има грижата за всички ваши грижи и нужди, които бяха до сега една голяма спънка. Турете във вашите желания да бъдете неуморни работници и с голям труд и усилия, все повече и повече да внедрявате в душите си тези безсмъртни слова, които чухте от гласа на Мировия Учител. Бъдете Му верни ученици, пропити от съзнанието да разкриете неговата същина, неговото желание и стремеж, който винаги е внимателен в отношението си, да не бъде никому бреме и товар, а да имате нормалния пулс на сърцето му, да имате такта на неговата воля и светлинната негова мисъл. Пристъпвайте все повече към първия чин, за да можете по чувствително да усеща та вибрациите на неговата безсмъртна душа. Не стеснявайте сърцето си, но бъдете изблик, откровение, защото така Той ви иска. Всякога Той е готов да ви помагали обича, да ви люби и обожава, Никога не се съмнявайте, защото съмнението е дело на индивидуалния АЗ. Оставете индивида вън пред вратата. Оставете личността вън да почива, а вие благоговейно, кротко и смирено, с копнеещи сърца за знание и мъдрост, пристъпвайте към първите чинове по-близо до Учителя и слушайте до насита безсмъртното Му слово. Той ви чака всеки ден. Той ви търси всеки ден. Хлопа на вашата врата, той се моли всеки ден, за да ви намери. Не бягайте, не се отклонявайте, не обезценявайте великия момент, за да можете да обезсмъртите силите на душата си, за да бъдете лъчезарни чисти, красиви, свободни, готови и верни. И само тогава, ще стане възлизането на човешката душа при Бога.

6 май 1940 год.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...