Jump to content

Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 80-то.

Мисълта - творческа енергия.

Ученико, всичко е свято за нас. Но докато се дойде до това свято, доста трудности, дори неприятности изпитват онези, които държат в своята душа началото на святостта.

Само посветените ще могат да Пресъздадат вашия образ, за да бъдете новото, идващото, изгряващото.

Висшите сили искат от вас да бъдете едно ново начало, а това ново начало ще го изразим философски - начало на новия живот, начало - приложение на Христовия живот, приложение на Христовата мисъл, приложение на Христовата любов, приложение на Христовата жертва. Защо поставяме сега въпроса за Христа? ТОЙ Е НОВОТО НАЧАЛО. ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО Е ИЗЛЯЗЪЛ СЪЗНАТЕЛНО ОТ БОГА И Е ДОШЪЛ НА ЗЕМЯТА ДА МОЖЕ ДА РАЗКРИЕ ОНОВА ПЪРВО БИТИЕ, КОЕТО Е БИЛО ДОСЕГА САМО МЕЧТА И ОЖИДАНИЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША. ХРИСТОС НАИСТИНА Е СИН БОЖИЙ, олицетворяващ Мъдростта на Бога, силата на Бога, творчеството на Бога, знанието на Бога. Христос излезе от дълбоката гръд на Бога. Той е Божие издихание и Бог бди за това издихание. Той не пожали скръбта си, само да може да разнесе и прелее душата си по всички планети и пространства, по всички всемирни царства, за да бъде навсякъде неговия живот ОСЪЗНАНИЕ. Нищо не е станало без Бога. Във всички творчества и осъзналия Бог взема участие, защото есенцията на творчеството е духоматерията, е живот от живота на Бога. Голяма е тайната, но онези, които са новото начало, те ще се доберат до тайната.

Ние сега конферираме, имаме наистина една благоприятна среща. Вие сте считани вече за членове на новата организация, която има за цел да изучи, да проучи всички тайни, които са незнайни за човешкия Дух. Не сте случайно събрани. На вас вече ще се сложи печата на апостолството. Вие ще имате в себе си силния Дух на Христа. Не че вие сте достойни за това, но сега влизате в едно ново начало и нашето внимание е към вас. Ние всякога мислим, чувстваме, как вашият Дух се подава, как вашият Дух бе организира и у вас заляга наистина едно Божествено убеждение. Ние мислим за вас. И за да се чувствате по-силни, никога не казвайте в себе си: „аз ли съм този, който ще трябва да носи кръста на страданията за тази нова идеология, това ново начало на новия живот?“ Във всяко едно духовно начало има светци, силни люде, верни към душата си и предани към Духа си. И когато изваждаме светилището на тази нова духовна епоха, на нас и на вас е предоставено да внедрите в себе си светлината на живото слово. Сега, в този момент вие живеете. Вашият живот е ценен. Вън от тези моменти вашият живот е само сън. Затова имайте винаги доброто желание за тези моменти, бивайте винаги в молитвено настроение и вие ще дойдете до онова състояние на съзнанието, да потърсите добрите сили, верните братя, безсмъртните синове. Те винаги са готови на своя пост. Само ги призовете и им кажете: искаме да работим с вас. Какво по-голямо чудо от това - да имаш съвещание с един ангел, с един светия, с един жрец? Какво по-голямо чудо търсиш от това, да имаш усещането, вибрациите на безсмъртния Дух на Христа? Какво по-голямо чудо от това, да бъдеш повикан, записан и въведен във великата окултна школа, там при Учителя, при великия помощник на Бога Творец? Какво по-голямо чудо от това, да чувстваш и знаеш, че ангелски сили, че ангелски ръце те водят по пътя на разумното, съвършенство? Когато говорим за чудесата, ние мислим за бързината на светлината. Когато те осени светлината, ти ще излезеш от състоянието на преходното, защото преходното е чудеса за човека, а светлината, това е идеалът на посветения.

И тъй, на вас, които искате да живеете по Дух и светлина, казваме: Не се спъвайте в чудесата, защото чудесата са за безверниците. Заради тях Бог ги допусна, а за разумния, за мъдрия, всичко е чудо - не само чудо, но и живот. Мъдрецът живее в реалното. Той не се интересува от преходните чудеса, а се води от разумното. Той живее и знае за великото творчество на всемира. Той знае защо се върти земята, защо се отклонява от своя път около слънцето. Той знае защо греят слънцата и звездите. Той знае пътищата които свързват тези всемирни светила. Той знае края и безкрая. Неговият Дух е над всичко. Всичко обхожда и казва: нищо няма чудно. Всичко е тъй мъдро наредено, мъдро устроено. Няма изключение. Разумният знае, кога е неговият рожден ден, кога е денят на възкресението му и кога е денят на отиването му. Разумният се води от единствената трезва мисъл, която изхожда от Божия Дух.

И тъй, Бог се проявява чрез мисълта. Бог живее в човека чрез мисълта. Мисълта е творческа енергия, която се употребява от висшите сили за изграждане на духовната епоха, Защо е това така? Това не е чудо, а непреривен живот на Духа. Що е всемирен Дух? Това е философски въпрос. Всеки зародиш на творчеството е дело на Божия Дух. Що е дело? Дело е онова, което проявява творчеството. А що е проява? Наистина, нагазихме в философска област, ще дойдем на първия въпрос - проява на всяко начало. Следователно от вас се иска проява. Проява в дело, проява в мисъл, проява в духовни чувства.

Сега на въпроса: какво е духовни чувства? Това са симптоми на душата, или оня бликащ живот, който като вълна се прелива и отлива от малкото поточе към голямата река; от голямата река към голямото море; от голямото море към големия океан. А какво е преливане? Това е крайният предел. Когато настъпи царството на Бога, ще има общо преливане на общия вселенски живот, на всемирните вселенски духове в живота на Божествения Творчески Дух. Какво е понятието ви за реалното състояние на висшите същества и какво е вашето реално състояние в живота ви? Не е ли било време, когато и вие да сте биле свободни, безплътни духове, летящи от планета на планета, от слънце на слънце? Някога сте изнесени с голяма бързина с крилете на светлината тук на тази планета земята и затова нищо не знаете за славното си минало. Бог рече да устрои земята, но Той се погрижи да изпрати и заселници. Той постави едно начало. Сега на вас казваме: Бог е решил да ви постави в едно друго начало, началото на любовта, мъдростта и истината на тази планета - земята, която Бог обича.

Това ви казваме, защото идват по-усилни времена и дни, когато агентите на тъмнината и тъмната ложа ще искат да се сражават с вас, ще искат, вие като малцинство, да се подчините тях и на бога Мамона - да му бъдете верни слуги. За вас предстоят нови дни на апостолство, но изпитанията ще бъдат малко по-слаби отколкото не първите апостоли. От вас се иска солидна духовна философия. От вас се иска да сте всезнаещи, да знаете езика на малкото пясъче, на малкото цветче, на малкото насекомче, на микробата, на атома и молекулата, да знаете и чувствате пулса на всяко дихание по земята. Това е божествена наука и знание. Сега вие сте свободни като апостоли да проповядвате на езичниците, но вие не сте свободни да свидетелствате за великата реална истина.

И тъй, бъдете условие за разумните сили. На тях отдайте живота си и най-ценното в своята мисъл, за да може да стане връзка между съзнанието ви и свръхсъзнанието на тия висши сили. Ето какви ви искаме ние. Такива ни трябвате. Когато ви поверим една от мъдростта, да бъдете верни и силни. Когато ви открием някой замислен план, да бъдете тайни, неумолими.

Велики дни идват за вас. С ангели ще разговаряте. С тях ще вечеряте, с тях ще мислите и с тях ще ходите. Велики дни на святост и преживяване. Светли дни са пред вас. Те разчистват пътеката, по която ще минете. Запазете това дълбоко в душата си и никога не изпущайте от предвид дадените духовни моменти или онези обливащи духовни вълни, които разведряват вашето небе, които пречистват вашата мисъл, които претеглят вашите постъпки, вдъхновяват вашия Дух и ободряват вашата душа. Никога не изпущайте този момент, за да може да растете и бъдете пригодени за новия живот.

Ще знаете: времената, годините, епохите са условия за развитие на съзнателните ученици. Животът няма край. Животът не помни и началото.

29 Септември 1941 год.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...