Jump to content

175. Словото на Учителя


Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 175-то.

Словото на учителя.

Добрите ученици всякога са на своето място. Вие сте едни от добрите. Вам предстои да бъдете от много добрите, от отличните.

Вие слушате словото на един от многото. Той ви даде напътствие, направи някои сравнения, съчета някои положения, като се стремеше да направи материята достъпна. Какво ще кажете вие? Радваме се, че ви намираме на работа, радваме се, че Духът у вас кипи за знание. Радваме се, че вие имате доблест, акуратност и смелост да проявите делото на Бялото Братство, Ценно то у вас е, че имате братския стремеж, имате волята да преодолеете всички мъчнотии, които са препятствие за вашата мисъл. Радва ни, че можете да схванете едни важни моменти, да бъдете във връзка с магичното слово на Духа. Радвани още положението, че вие защитавате интересите и живота на братството. Но едно искаме още да знаете, че интересите на Братството са много сложни. Братството е олицетворение на, една божествена йерархия.

В братството се издигат човешки души. Братството освобождава човешката душа от мъчителната карма. Братството е духовно огнище, от което се взима огън и се разнася по цялата земя. Братството е представител на висши светове. Чрез братството се въплътява Божия Дух. Няма друга организация, която така сполучливо, така вярно да въплъти Божия Дух. Братството е носител на велики идеи - идеи които създават прогресивни планове, идеи които внасят чистата наука, безсмъртното изкуство. Братството излъчва от себе си големите идеалисти. Идеите на братството са безсмъртни. Науката на братството ще разкрие онези скрити сили, които човешкият дух търси. Кои са тези скрити сили? Те са духовния усет и духовния промисъл. Усетът е да знаеш, а промисълът е да можеш. А щом знаеш и можеш, ти всичко знаеш.

Радостта на светлите братя е голяма, защото това, което те направиха за братството се увенча с успех. Една от големите възможности се осъществи. Тя е, че вие излъчихте от себе си сила, която да бъде свръзка. Какво е преимуществото на тази възможност? Ето какво - да бъдете във връзка, значи да възстановите повелите, желанията на Възвишените братя на земята. Каква роля ще играе за в бъдеще посредничеството? Когато повярвате, вие ще бъдете посредник или въплъщение на Духа. Всички братя трябва да станат въплъщение на Духа. Всички братя трябва да станат въплъщение на мъдростта. Всички братя трябва да станат въплъщение на чистотата. Всички братя трябва да станат въплъщение на светлината.

Това е едно от благодатните събития за вас. Всяко едно събитие носи новост, откритие, т. е. гениалност. Следете, чрез това събитие ще се дадат най-гениалните постижения в мисъл и знание. така е. Това е едно важно събитие, което е очаквано от много църкви, манастири и от много школи. Но вам се падна този дял да имате среща с това събитие, за да можете да чуете гласа и словото на Великите души. От сега нататък ще проумеете словото, което ви се даде в школата. От сега нататък ще схващате гениалните мисли на Великите души, проявени чрез лекциите и беседите. Въдете тихи, спокойни, това са качества на просветените ученици. ТИШИНАТА Е УСЛОВИЕ, А СПОКОЙСТВИЕТО ИЗКУСТВО. За да бъдете изкусен майстор, трябва да бъдете спокоен. Не бързайте. Излагайте вашия ум на непреривните лъчи на Духа. Излагай те вашето сърце на непреривните лъчи на любовта. Любовта е, която ще ви запознае с върховните моменти, Любовта е благото за вашата душа. Любовта ще ви заведе при извора, от където ще уталожите вашия духовен глад.

Обичайте братското дело. То е живота на вашия Учител и ръководител. Жертвувайте за братското дело, защото в жертвата е проявена готовността на вашето сърце. Обичайте братята, мислете за тях, молете се за тях. Не се подавайте на отрицателните сили, които подценяват достойнството на братята, Едно от най-силните семейства на земята, това е братството. Затова пазете този институт на братството. Съблюдавайте за реда, за чистотата на братството. Помагайте на онези братя, които неотклонно вървят по пътя за царството божие. Обичайте с вашето голямо сърце, да може да обхванете всички братя. Истинският служител всякога е готов да жертва себе си за благото на други те. Да, вам се каза, че вие сте едно велико начало. Ние потвърждаваме тази новина. Това начало е новата култура. Новата култура подразбира въплъщение на идеите на Великите души. Да бъдеш от новата култура, то е да си ял от хляба на Великите души. Великите души ще осъществят идването на Царството Божие на земята.

25 ноември 1946 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...