Jump to content

239. Възможностите на Духа


Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 239-то

Възможностите на Духа

Като ученици, кой ще ви каже истината? Кой ще пророкува за бъдещето? Кой ще ви помогне да откриете себе си, да намерите себе си? Кой е този, който ще отдели живота от вас и ще направи да го видите? Кой е този, който ще ви каже за вашите надежди? Кой е този, който ще ви научи какво е това същина, какво е това идея, какво е това промисъл, какво е това състояние, какво е това Дух и Бог? Само възможностите, безграничните възможности на Духа, чрез които органи на Духа, ще се внесе мъдрост, ще се изяви животът за самите вас.

Вие казвате: кога ще дойде просветлението? Прави сте. Кога ще дойде озарението? Прави сте. Защо казвате това? Защото сте закъснели. Има ли относителност в закъснението? Има ли относителност във вечността?

Има и няма. Какво ще разберете под „има и няма“? Има, защото възможностите ги няма. Няма, защото възможностите ги има. Всички възможности са в радиацията, в организмите на Духа. Знаейки за тях, вие ще придобиете способността на тия органи. Извън органите на Духа няма идея, няма живот. Голяма е тайната на живота. Материалистът казва, всичко е материя. Той не подозира, че в органите на Духа е силата. Няма мъртва материя, няма мъртъв Дух, няма мъртва сила, няма мъртъв живот, няма мъртъв свят, няма мъртво битие, няма мъртво сътворение.

Нека това заблуждение да не ви подквасва. Пазете се от кваса на това заблуждение. Но вие като ученици на Вътрешната скиня, на Вътрешния храм, възприемайте способността на органите на Духа. В органите на Духа е скрит животът. Те ще изградят у вас нов свят на светлина. Когато вживеете тия органи в себе си, вашият организъм, вашите сетива, вашите клетки, вашата кръв ще имат възможностите на Духа.

Къде е тайната на живота? Тайната на живота е скрита в органите на Духа. Началото на Духа е в разгадката, която органите на Духа разгатват. Няма невъзможни проблеми за този, който има възможностите на Духа. За ученика, който има тия способности на Духа, той е навсякъде в безкрая и кандидат за Великото Начало. Какво е това кандидат за Великото Начало? То е да се приближиш, да отидеш в сферата, в атмосферата, в тялото, в живота, в радиацията на Първичния промисъл.

В Първичния промисъл са органите на Духа. Тогава какво представлява божеството? Какво е неговата същина, какво е неговото състояние, неговата материя? Кой е в него Първичния източник?

Като ученици не може да имате логична, права идея, ако не възприемете идеята за организмите на Духа. Материята е сложна, трудна за асимилирано, защото да се пренесеш със своето битие, със своя организъм, със своето тяло в света на промисъла, се изискват специфични условия.

Имате ли тия условия? Ще ги имате. Сега сме във встъпление на тия условия. Сега ще опитаме вашата сила, вашата мъдрост, вашата издръжливост.

1 януари 1951 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...