Jump to content

Recommended Posts

РАЗМИШЛЕНИЕ 330-то

Хлябът

Ето и ние сме между вас. Дойдохме да благословим хляба, да благословим трапезата.

Ученикът трябва да има правилна обхода и разбиране по отношение на хляба. Колкото по-чиста е храната, колкото по-чиста е мисълта, толкова и словото ще бъде богато, живо, свежо, бистро.

Научи се, ученико, да имаш най-приятната, най-възвишената, най-чистата и най-красивата обхода към хляба, Когато се храниш, не казвай: „Може и без него“. Не пренебрегвай едно добро условие за твоето развитие.

Когато сложиш своята трапеза, приготви най-чистата покривка, за да могат да присъстват съществата на словото. Не можеш да имаш словото, ако не си преценил добре стойността, смисъла, силата на хляба. Хлябът е слово. Хлябът влиза, за да излезе словото.

И тъй, свързвай хляба със словото. Тази истина научи и я предай в поколенията.

Когато седнеш на трапезата, бъди готов да посрещнеш словото, за да почувстваш присъстващите гости от висшите светове. Това е твоя обязаност, това е твое свещенодействие.

Храненето е процес, който изгражда в теб мисълта, чувствата, силата.

Не казвай: „Хлябът е за търбуха, хлябът е за удоволствие. О, не. Чистият хляб, чистата вечеря и обед са за да създадат канали, ручеи за словото. Така разбирай, така прилагай, за да бъдеш истински възпитател, истински свидетел на Великото присъствие на земята.

Цени, цени хляба, цени водата и плодовете, цени целия родителен мир, който става условие да се прояви словото чрез твоите устни, да потече мисълта чрез твоя ум, да се прояви любовта чрез твоите чувства.

Цени благодатните моменти, когато хлябът извършва великата работа в теб. Хлябът е живот, сила, която е семка от Върховното ядро.

За да бъдеш здрав, трябва Да имаш уважение, почитание към хляба. За да бъдеш силен, вдъхновен, трябва да имаш добро отношение към хляба. За да бъдеш истински представител на духовната мисъл, на духовното присъствие, имай благородната обхода към хляба.

Живей с хляба, работи чрез хляба, мисли чрез хляба. Хлябът да бъде за теб най-голямото достойнство.

Ето, така като прецениш хляба, ще бъдеш жива душа, ще потекат живите сили на Духа през твоята Душа и ще поднесеш живата душа на хляба в свещена жертва, за да се прояви живото слово.

Нека у теб всичко да бъде свещенодействие - особено когато се срещнеш с хляба, особено когато вземеш хляба, особено когато си в контакт с хляба.

Благодари на вечните върховни сили, които изпратиха хляба. Нека тази вечеря ти напомня винаги за присъствието на силите на хляба. Нека тази вечеря ти напомня винаги за свещенодействието на силите, които донесоха хляба.

23 юли 1953 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...