Jump to content

Общ окултен клас - Първа година „Трите живота“


Recommended Posts

Общ окултен клас - Първа година

„Трите живота“

Христос е започнал от малките работи, докато стигнал до съвършенство, затова казва: „Бъдете съвършени, както е съвършен Отец ваш небесни“. (стр. 11).

Даже Христос, пред изпитанието, помоли да Го отмине чашата, но после каза: „Господи, знам, че всичко е от Тебе, да бъде Твоята воля!“ (стр. 25)

Христос говорил на слушателите си чрез символи, на един образен език. Той внесе ново гледище в разбирането на живота. Ето защо, като изучавате Евангелието, трябва да се проникнете във вътрешния смисъл и да разкривате символите. (стр. 33)

Много хора четат Евангелието, цитират Христовите думи, а някои се осмеляват да ги изопачат. Те твърдят с голяма увереност неща, за които малко знаят. Откъде са получили тези сведения? Чули ли са, какво е говорил Христос? Ще кажат, че направо нищо не са чули, но им е предадено от Апостолите. Помнете: има доказателства за това, което е писал Христос. Има една архива, в която се пази великата свещена книга с думите и притчите на Христос, написани със златни букви. Всички посветени ученици от Божествената Школа четат от великото Евангелие, което Христос е проповядвал. Всичките беседи на Христос са напечатани в тази велика книга, дума по дума, както днес се произвежда всяка дума, произнесена пред микрофона. (стр. 105)

Този Бог. Който може да слезе до вашия уровен, оттам да ви повдигне и да ви направи като себе Си - Него аз ви проповядвам. Да бъдете силни като Него, да разберете живота на другите същества и да ги повдигнете, това е учението, което Христос е проповядвал. (стр. 107)

Как се познава, че човек е спасен? - Чрез любовта, която Бог отправя към него, Христос е проява на тази любов. (108)

Бог пожела да покаже на хората, как могат да изплатят дълговете си, затова изпрати Христос на земята с голям кредит. Христос казва: „Аз дойдох между хората да им дам живот и то преизобилно“. Новият живот, който Христос донесе на човечеството, представлява капитала, с който хората могат да изплатят старите си дългове. (стр. 169)

Казано е за Христос: „И понесе греховете на хората“. Това е любов. (стр. 177)

Учителят е дълбокият кладенец, от който ученикът черпи знание. Но ученикът трябва да има конци, от които Учителят ще направи въжето. Щом има кладенец с вода и въже, учителят ще извади вода, да пият всички. Това означават допирните точки между учителя и учениците. Такива трябва да бъдат отношенията между учителите и учениците. Такива са били отношенията между Христос и Неговите ученици. Той слезе на земята да изпълни волята Божия. Учениците Му носеха конци, от които Той изплете въжето, с което вадеше знание от дълбоките кладенци на пустинята. В бъдеще Христос ще изпрати Своите ученици да работят на земята, а Той ще проповядва отгоре. За да дойде на земята, Христос трябва да намери подготвени души, с високо съзнание, които веднага да Го познаят. Ако трябва да се повтори същата история, както преди две хиляди години, да доказва на хората, че е Син Божи, че може да лекува със Словото Божие, това е губене на време. Днес всеки човек трябва да създаде в себе си благоприятни условия за идването на Христос. Това не значи, че не познавате Христос. Мнозина познават Христос, но не работят в Негово име. Какво значи, да работите в Името на Христос? Всяка човешка душа е част от Христовата градина. Ако обичате Христос и Го познавате, посадете нещо в душата на своя ближен заради Онзи, Когото обичате. Като сеете в градините на ближните си, все едно че сеете в Христовата градина. Превърнете Христовата градина на земята в рай, създайте благоприятни условия за Неговото проявяване. Вярвайте в себе си, вярвайте в ближния си, че можете да постигнете това, което Христос иска от вас. Допуснете ли безверието в себе си, вие сами се спъвате. Няма по-голяма пречка в живота на човека от безверието. (стр. 245 -246)

Любовта е магическа пръчица, която прави чудеса. Христос я донесе на земята и каза: „Даде ми се всяка власт на небето и на земята“. (стр. 247)

В Божиите обещания няма обратна реакция. Ако не мислите така, вие ще се намерите в положението на Христовите ученици след разпъването на Христос. Те се разбягаха и си казаха: Ние мислехме, че Христос ще стане цар, а Той е вече разпнат - всичко се свърши с Него. Обаче, Бог работи навсякъде: и в гроба, и в сърцата на хората. На третия ден Христос възкръсна от гроба, но Той възкръсна и в сърцата на учениците Си, които отново Го видяха и се изпълниха със сила. Те придобиха ново съзнание, нов дух. Те разбраха истината и тръгнаха в нов път.

Сега и на вас казвам: Следвайте пътя, който Христос ви е показал и не се обезсърчавайте. Христос предупреди учениците си, че ще отиде при Отца Си, да им приготви жилища, но те забравиха, какво им беше говорил. След възкресението, те си спомниха думите Му и се успокоиха. Ето защо, не се страхувайте, какво ще стане с вас. (стр. 272)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...